BIY AD

9 Şubat 2011 Çarşamba

Dejavu (Hawks Yine Fark Yedi)

Hornets maçında yedikleri 40 farktan sonra şu yazıyı paylaşmıştık sizlerle. Çok değil 20 gün geçti aradan, benzer tarifeyi bu kez Sixers'tan yediler. Fark 40 değil de 35 oldu, hücumun yanında asıl olarak savunmada zaafiyetleri görüldü. Philly gibi hücumu kısıtlı bir takımdan 117 sayı yemek her yiğidin harcı değil. 76'ers daha önce sadece Cavs ve Wizards'a 115 ve üstünde sayı atabilmiş... Her takım böyle sonuçlar alabilir, zaten bir önceki yazıda bana katılmayanlar olmuştu bu temele dayanarak. Ama geçen sene Magic serisinde hemen her maç, ardından bu sene bir ay içinde 2 kere benzer şekilde hezimete uğruyorsanız, bunun adına tesadüf demek biraz fazla iyi niyetlilik olur. Hani bahsettiğimiz, iddiası olmayan bir takım olsa neyse ama doğuda ilk 4'te yer alıp saha avatajı yakalamak isteyen bir takım için düştükleri bu durum kabul edilir gibi değil. Özellikle de kendi sahalarında. Ligin en zayıf takımı diye dalga geçilen Cavaliers bile içerde böylesine ağır mağlubiyetler almıyor, adamlar mücadele edip ellerinden geleni yapıyor.

Maçı pek izlemedim, fark da olduktan sonra diğer maçlara geçtim direkt ama Hawks'ın temel problemlerini biliyoruz. Genelde isolation oynuyorlar ve bu hücum setine yatkın yalnızca iki oyuncuları var kadroda. Bu oyuncular birbirini yedekleyen Crawford ve Johnson olduğu için aslında ilk beşte tek isim var diyebiliriz. Hücumda tıkanıp ne kadar çaresiz kaldıklarını zaten Hornets maçında da görmüştük. Bu gece ise savunmada çuvallamışlar ve potalarında sezonun en yüksek ikinci sayısını görmüşler, hem de hücumu lig ortalamasının hayli altında olan Sixers karşısında.

Bu sene fark yedikleri iki maçta da dikkat çeken bir ortak yan var aslında. Horford'ın yokluğu. All-Star seçilen genç yıldızın yokluğunda takım tanınmaz hale geliyor. Ama düştükleri bu durumu yalnızca Horford'ın yokluğuna bağlamak saçma olur. Çünkü Hawks'ın bir temel problemi daha var ve farkın son çeyrekte dahi açılmasını önleyemeyen faktör de bu. Bench sorunu. Hawks, ligin kenardan en az, Sixers ise en çok katkı alan takımlarından. Hal böyle olunca farkın açılması da kaçınılmaz olmuş. Velhasıl, konuşmak için henüz erken ama Hawks an itibariyle güvenleri sarsmış durumda ve o güveni yeniden sağlamaları da öyle birkaç maçla olacak iş değil.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Acaba Lou Williams en iyi altıncı adam ödülü için iyi bir aday mıdır? Özellikle de Philly playoff'a iyi bir yerde girerse.