BIY AD

10 Şubat 2011 Perşembe

Houston Ömer'le İlgileniyor

Takas döneminin kapanmasına günler kala dedikodular artmaya başladı. Olay ciddi boyutta mı yoksa yalnızca söylentiden ibaret mi yakında anlaşılır ama bir kaç kaynakta çıkan haberlere göre Bulls ile Rockets, Ömer ile Courtney Lee'nin takası için görüşmelere başlamış. Aynı haberlerde Bulls'un, Rose'un yanına bir şutör guard istediği, Rockets'ın ise pivot pozisyonuna takviye amaçladığı söyleniyor. Takasın gerçekleşme ihtimaline karşın her iki takım ve oyuncular hakkında küçük bir değerlendirme yapalım.

Öncelikle Bulls'tan başlayalım çünkü ligdeki pozisyonu itibariyle, haberin daha mühim olan tarafı onlar. Ömer Aşık'ın gitmesiyle Bulls'ta, kısa vadede Boozer-Thomas ikilisi maçlarda biraz daha fazla yorulur. Kısa vade dediğim de yaklaşık 2 hafta falan, Noah'ın All-Star arasından sonra dönmesi bekleniyor. Orta vadede ise hiç bir zarar görmez. Çünkü şans bulduğu dönemlerde maalesef gördük ki 38'lik Kurt Thomas, en az Ömer kadar oynayabiliyor. Boyu dezavantaj yaratsa da sertliği, pozisyon bilgisi ve tecrübesiyle Ömer'in savunmada yapabildiklerini pekala yapabiliyor. Hücuma değinmeme gerek yok zaten. Diğer taraftan Courtney Lee'nin Bulls'a katacaklarına bakalım... Bogans hücum yönü hiç olmadığı için savunması çok göz önünde olan biri. Kabul ediyorum, Lee bir Bogans değil ama o da savunmayı çok iyi bilir. Thibodeau'nun sisteminde işin savunma kısmında hiç sırıtmayacağına ben kefilim. Hücumda ise şut atar, drive eder her türlü skora gidebilir. Yani söz konusu hücum ise Bogans ile kıyas dahi yapılmaz. Uzun lafın kısası Bulls bu takası yaparsa çok fazla yararlanamadığı bir oyuncusunu verip karşılığında direkt fayda sağlayacak birini almış olur. Tek soru işareti ise uzun vadede, Ömer'in potansiyeli...

Rockets'a geçtiğimizdeyse Lee-Martin ikilisi bu seviyedeki bir takım için fazla iyiydi. Birinin mutlaka gitmesi gerekiyordu çünkü ikisi de sadece şutör guard oynayabiliyor, dolayısıyla birbirinin sürelerini baltalıyordu. Lee gibi birinin Houston'da ortalama 19 dakika süre bulması kabul edilir gibi değil, takımın onu gözden çıkarmasını anlayabiliyorum. Zaten ayrılması halinde yokluğu pek fazla hissedilmez ama karşılığında daha iyi birine talip olabilirlerdi. Hem her ne kadar bu sene pek ortalarda görünmese de halen piyasası olan biri kendisi. Ömer'in Houston'a katılması halindeyse takımdaki pivot sayısı yarım düzineye ulaşıyor. Hali hazırda Miller-Hayes ve Hill oynuyor. Hepsinin belli eksikleri olmakla birlikte hücum kısmında Ömer'den kötü değiller. Öte taraftan Hayes zaten ligde en beğendiğim uzun savunmacısı. Bu bollukta Ömer süre bulabilir mi emin değilim. Kaldı ki hücumda potansiyeli belli biri ve ligde kalıcı olması için onu özel kılan savunma meziyetlerini daha çok geliştirmesi taraftarıyım ben. Bu açıdan bakacak olursak Thibodeau'nun koçluğu Adelman'a göre çok daha uygun gibi görünüyor Ömer için.

5 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Bulls bu takası yapmayacaktır. En azından GarPax yapmayı düşünüyorsa bile dün geceden sonra yapmaz :) Jazz maçını kazanmamızda Rose ile beraber en önemli oyuncuydu Ömer. Thomas zaten 38 yaşında ve Ömer'in yeteneklerinde birini bulmak kolay değil o kadar da. Kısa oyuncu tonla var piyasada.

İstiyorlarsa James Johnson'ı alabilirler ama Lee'nin karşılığında :)

roland deschain of gilead dedi ki...

şu güzel analizde en önemli cümle bitirilmemiş olanı...

"Tek soru işareti ise uzun vadede, Ömer'in potansiyeli..."

Bulls geleneği olan bir takım, eğer Thibodeau en ufak ışık gördüyse genç ve masrafsız birinin gönderilmesini kabul etmez. Kurt bu sene için faydalı olmuştur ama Bulls yönetiminin yarım sezonu kurtarmak için genç ve potansiyeli olan birinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Eğer buna rağmen Bulls Ömer i gönderirse o zaman Thibodeau gerçekten umutsuz demektir bu da Ömer için üzücü bir haber olur

Adsız dedi ki...

Çok üzülürüm Ömer'in gitmesine.

Adsız dedi ki...

lee bir bogans diil demişsin. bence on basar savunmada da hücumda da bogans'a

sabonis dedi ki...

savunmada değil demişti soner. hücumda kıyas bile yapılmaz demiş ;)