BIY AD

7 Şubat 2011 Pazartesi

Marquis Daniels'ın Bahtsızlığı


Link

Maalesef bu gece Magic-Celtics maçında şanssız bir pozisyon yaşadık. Marquis Daniels her maçta 10 kere gördüğümüz bir pozisyonda kafasını Arenas'ın göğsüne çarptıktan sonra yere yığılıp kaldı. Tamamen kontrolsüz düştüğünü gördüğüm için korkmuştum bayıldı veya beyin sarsıntısı geçirdi diye. Ancak daha sonra sedye ile kaldırılırken anladık ki boyun/omurga ile ilgili bir problemi var. Neyse ki Amerikalılar'ın konu insan sağlığı olunca işlerini inanılmaz ciddiye almaları bu tür sakatlıkların ileri seviyeye taşınmasına engel oluyor.

Henüz resmi açıklama yapılmamış olsa da kaynaklardan öğrenilene göre omurgasında bir hasar varmış ve en az 1 ay kaçıracakmış Daniels. Ancak bu sürenin üstüne çıkması da kesinlikle şaşırtmamalı kimseyi. Zira çok hassas bir konu omurga sakatlıkları. Örneğin TJ Ford'un geçmişte az kalsın kariyeri bitecekti. Tabii onun olayı çok daha ciddiydi, böyle ufak bir darbe değildi. Neyse efendim çok acil şifalar diliyorum Daniels'a. Bu sezon görürüz inşallah yeniden parkelerde. Ayrıca aklıma direk benzer bir pozisyon geldi geçtiğimiz ilkbaharda yaşanılan. Daniels kafayı yine Gortat'nın göğsüne gömmüştü ve beyin sarsıntısı geçirip maçı tamamlayamamıştı. Üzerine de 3-4 maç kaçırmıştı yanılmıyorsam. Pozisyonlar inanılmaz benzer ama bu seferki omurgayla ilgili bir durum. Kariyeri boyunca sakatlıklardan çeken bu adam umarım artık bu tür şanssızlıklar yaşamaz ancak kendisi biraz cam adam gibi maalesef.

Not: Şu alttaki videoda Daniels'la dalga geçiliyor adeta, onu falan boşverin sadece pozisyonların ne kadar benzer olduğunu hatırlamak için izleyin...


Link

4 FARKLI FIKIR:

Ihsahn dedi ki...

İkinci videoyu hazırlayanlara acayip sayasım sövesim geldi ama yayınlamazsınız. Ulan bu kadar abartacak ne var. Zaten Nba'in pek çok oyuncusu bu kadar kaslı ve kuvvetli. Al işte aynı etki Arenas'ta da yaşanmış. Mallar ya. İşsizlik resmen yaptıkları.

Era dedi ki...

yav oyle cuval gibi dustugunu gorunce cok kotu oldum. Umarim cabucak iyilesir. Bu iki talihsizliginde orlando macinda olmasi ilginc, sanirim artik orlando maclarinda motorsiklet kaski takicak :D

celal dedi ki...

Basketbolla pek ilgisi yok belki; ama yazmak istedim; çünkü ''Amerikalılar'ın konu insan sağlığı olunca işlerini inanılmaz ciddiye almaları bu tür sakatlıkların ileri seviyeye taşınmasına engel oluyor.'' cümlelerinin benzerini Kaan Kural da kurdu dün geceki maçta. Yorumumu, yukardaki cümleye ufak bir ekleme yaparak anlatayım hatta :
''Amerikalılar'ın konu PARALI VE ÜNLÜ insanların sağlığı olunca işlerini inanılmaz ciddiye almaları bu tür sakatlıkların ileri seviyeye taşınmasına engel oluyor.''

Celal Özkızan

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Sevgili Celal yorumunda belirttiğin gibi "paralı ve ünlü"lere ayrıca hassas davranıyorlar. Fakat sıradan halka nasıl davranıldığına bakarsak yine Türkiye'den kat kat ilerde olduklarını görürüz.

Amerika'nın en büyük özelliklerinden biri oldukça iyi işleyen kurallarının olması ve bu kuralların muntazam biçimde uygulanması. En basitinden vay efendim ben emniyet kemeri takmam diyemezsiniz.Tak 150-200 küsür dolar cezayı yersiniz(eyalete göre değişiyor).Flimlerde görüldüğü müziği son ses açıp araba zıplatmak KESİNLİKLE YOK.

Tabi sağlık ve sigorta sektöründe de müthiş eksiklikleri var.Ben bir inşaat mühendisi olarak işçime baret,kemer taktıramıyorum.Orada basit bir görevli kimliğini takamadan çalışamaz, gibi uzar gider bu konu.

Yine de insana verilen değer Türkiye'den kat kat ilerde.