BIY AD

6 Şubat 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 05.02.2011

Lakers 101 - Hornets 95
Yedi maçlık deplasman serisine başlayan Lakers seriye galibiyetle başlayarak moral kazandı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı bir maç yaşandı izleyenler adına. Savunmasıyla son dönemde gündem konusu olan Hornets bu kez o çok konuşulan savunmasını oyuna yansıtamadı ve 100+ skor gördü potasında. Maçın son periyodunda iki takım adına da savunmalar ön plana çıktı ve hücumda daha iyi gözüken ve 20-13'lük skorla son çereği kapatan Lakers galibiyete giden taraf oldu. Gasol 34 sayı-10 ribaund ile oynarken, Kobe ise 32 sayılık katkısıyla galibiyeti getiren isimlerdendi. Hornets cephesinde ise 21 sayı-15 asisti ile maça damgasını vuran tek isim var Chris Paul. Onun dışında Hornets'te dikkat çeken ekstra bir performans sergilenemedi. Son günlerin formda takımı aldığı üst üste iki yenilgiyle tekrar bir yenilgi serisine başlar mı acaba?

Bulls 90 - Warriors 101
Müthiş bir form grafiği ile Doğu'da bir ara ikinci sıraya kadar yükselen Chicago son dönemde tekrar inişli-çıkışlı grafiğine döndü. Warriors deplasmanında beklenmedik bir yenilgiyle karşılaştı Chicago. Son çeyreği 28-18 ile geçen Golden State galibiyete ulaşmayı başaran taraf oldu. Kısaların takımı olan Golden State'te 31 sayı hızlı hücumlardan geldi. Bu hızlı ve tempolu oyuna rağmen Chicago'ya nazaran top kayıplarını oldukça iyi bir noktada tutması da maçı kazandıran istatistiklerden. Ellis dün gece 33 sayıyla takımını sırtlarken, Curry'de 23 sayı-8 asist ile galibiyeti getiren isimlerden oldu. Chicago cephesinde Rose 14 sayı-10 asist ile oynamaısna rağmen şut konusunda başarılı bir gece geçiremedi. Boozer 21 sayı-10 ribaund ile takımını taşımaya çalışsa da takımın asıl lideri Rose'un pek gününde olmaması takıma da yansıdı. Son olarak Ömer maçta 3 dakika forma şansı buldu ve 2 sayı kaydetti.

Mavericks 101 - Bobcats 92
Üç maçlık kısa Doğu turnesinden alnının akıyla çıkmayı başardı Mavericks. Celtics'in ardından back-to-back maçında Bobcats deplasmanından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Batı'da ikinciliğe kadar çıkmayı başaran Mavericks'te Dirk 25 sayısıyla takımını taşıyan isim oldu. İki takımda yayın gerisinden başarılı bir şut istatistiği sergileyemedi ancak saha içi isabetinde sadece %37'de kalan Bobcats kaybeden taraf oldu. Nowitzki'nin dışında benchten gelen Terry 21 sayı ile önemli bir bench katkısı getirirken, Bobats cephesinde Agustin 21 sayılık katkı sağladı.

Thunder 121 - Jazz 105
Bir gece önce zorlu Arizona deplasmanından çıkan Oklahoma back-to-back maçında daha da zorlu Jazz deplasmanındaydı. Maç başında Utah pota altındaki performansıyla üstünlüğü ele geçirmeyi başardı ancak maçın ilerleyen bölümlerinde Thunder fırtınası esti. Rakip pota altının yapılı olması sebebiyle Utah'ı dıştan vurma uygulamasına giden Thunder üçlükleriyle geceye damga vurdu. %62'lik üçlük yüzdesi ile maçı tamamlayan Thunder 13 üçlük isabeti ile oynadı. Westbrook 33 sayı-10 asist ile takımını taşırken, Durant 21 sayı-12 ribaund ile double-double yaptı. Utah'ta Mehmet Okur forma giymezken, pota altında Millsap 34 sayı-10 ribaund ve Jefferson 21 sayıyla oynadı.

Nuggets 113 - Wolves 100
Takas söylentileriyle çalkalanan, Melo ve Billups'ın dönem dönem basketbol arzularının çöktüğü bir takım olmasına rağmen Denver play-off'un en ciddi adaylarından biri Batı'da. Son dönemde Billups'ın da form tutmasıyla daha tehlikeli hale gelen Denver'ın bakalım Melo açısından geleceği ne olacak en azından takas dönemi bitene kadar. Dün Billups 21 sayısının yanına bu sezonki en yüksek asist rakamını ekledi ve 13 asist ile takımını taşıdı. Melo ise 25 sayıyla takımının en skoreri oldu. Takımı Batı'nın dibinde olmasına rağmen gösterdiği olağanüstü performanslarla All-Star karmasına seçilen Love 18 sayı-19 ribaund ile yine müthiş bir mücadeleye imza attı. Beasley'de 23 sayılık katkı sağladı ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Hawks 99 - Wizards 92
Deplasmanda maç kazanma konusunda sıkıntı çeken Wizards aynı sıkıntıyı şimdi evinde de yaşaaya başladı. Üst üste sekiz maçtır kaybediyorlar ve sezona havluyu da atmış bulunuyorlar. Maçın başında skorda üstünlüğü eline geçirse de hızlı hücumlarda rakibine diş geçiremeyen Atlanta, Wizards'ın geri dönüşüne izin verdi. Ancak maç sonunu daha iyi oynayan Hawks galip gelen taraf oluyordu. Josh Smith 29 sayı-16 ribaund ile oynayarak sezonun en yüksek ribaund rakamına ulaştı. Ribaund konusunda da zaten Hawks rakibine maç içinde üstünlük kuran taraftı. Wizards cephesinde ise Wall maçı 18 sayı-6 ribaund-6 asist ile tamamladı.

Pistons 89 - Bucks 78
Kuester'in işine akıl sır erdirmek mümkün değil. Tamam iyi yada kötü bir karar alıyorsun rotasyon açısından ama bunun arkasında durman gerekmez mi? Sen basının önünde zahir zemberek açıklamalar yap Rip Hamilton'a karşı sonra tükürdüğünü yala. Belki de kararından dönmesinde Pierce ve Wallace gibi veteranların da bu işe el atmasıyla olmuştur ama dün gece Rip'in oyunda olduğunu görünce ilk aklıma gelen şeyler bunlar oldu. Yada takası için zemin hazırlamıyor Rip'e. Play-off için kazanması gereken bir maçı daha kaybeden Milwaukee için tren çok yakında kalkacak gibi. Detroit'te inceden inceden yükselmeye başladı. Play-off'un sadece üç maç gerisinde ve bakalım kapağı buraya atabilecekler mi? Dün gece T-Mac 20 sayı üretirken benchten gelen Rip 15 sayıda kaldı. Bucks cephesinde 18 sayı-9 ribaund ile Bogut ön planda olurken temsilcimiz Ersan 6 sayı-9 ribaund-2 asist ile mücadeleyi noktladı.

Grizzlies 93 - Rockets 95
Dün Portland'ın maç kaybetmesi ile Batı'da bir an için 8. sıraya yükselen Memphis play-off potasından çabuk düştü. Houston deplasmanında maçın sonlarında istediklerini oyuna yansıtamayan Memphis kaybeden taraf oldu ve tekrar Portland'ın takibinde buldu kendini. Ön alanda Zach gibi kalıplı ve istikrarlı bir ismi barındıran Memphis'in arka alanı ise tam bir muamma. Conley'in bir günkü performansını diğer gün de verebileceği konusu tartışılır. Bu yüzden Memphis'in günlük performansları çok önemli. Bakıyoruz 22 sayı-17 ribaund ile yine sadece Zach oynayıp mücadele etmiş. Guardlardan Conley&Young ikilisi 4/24 gibi felaket bir yüzdede kalınca maç son anda giden bir maç değil bana göre, zaten kaybedilmiş bir maç. Rockets'a Martin 31 sayısıyla takımını taşırken son turnikesiyle takımını galibiyete taşıyan Scola'da 17 sayılık katkısıyla galibiyeti getiren isimlerdendi.

Blazers 111 - Cavaliers 105
Rekor kırılacak mıydı kırılamayacak mıydı sorusu üzerine çok merak edilen bir mücadeleydi. Dile kolay 24 maçlık bir seri. En son galibiyetini yaklaşık 2 ay önce aldıklarını da belirtelim. Şimdi mera kedilen soru bu rekoru ne kadar geliştirebilecekler? O aradaki sürpriz galibiyeti olmasa şu an serisi 35 maç gibi kırılması çok çok zor bir rakam olabilirdi. Portland açısından kazanılması gereken bir maçtı ve Memphis'in de bu gece kaybetmesiyle tekrar 8.sıraya çıkmayı başardı Portland. Matthews 31 sayıyla takımını Cavs karşısında galibiyete götürdü. Cleveland'da yedi oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı ve maçı da sonuna kadar götürmesine rağmen bir kez daha galibiyet gözü göremeden maçı noktaladı.

1 FARKLI FIKIR:

Marco Paşa dedi ki...

Hornets'ın sakatlarından da bahset Kaan Mert! Gör bizi!

Sezo ben :D