BIY AD

7 Şubat 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 06.02.2011

Magic 80 - Celtics 91
Gecenin en ilgi çekici karşılaşması olarak direkt olarak ön plandaydı Celtics-Magic mücadelesi. Normal sezonda ilk iki maçı ev sahibi ekipler kazanmıştı ve çekişmeli maçlar izlemiştik. Maça fırtına gibi başlayan Orlando ve Howard vardı ancak Howard'ın bitiriciliğini mavilerin şutörleri gösteremedi. Hidayet-Reddick-J.Rich-Q.Rich hatta Arenas'ı da sayarsak hepsi beraber felaket bir gece geçirdiler. Orlando'nun 3/23'lük üçlük isabet oranı en azından fikir sahibi olmamıza yeter herhalde. Hidayet bu karmaşada hiç oynayamadı özellikle maçın hücum yönünde. Savunma kısmında Pierce'ı bir nevi durdurmayı başardı. Hedo dün 1/10 isabetle 4 sayı-4 asist-3 ribaund ile geceyi noktaladı. Howard'da 28 sayı-13 ribaund yaptı ama bu galibiyete yetmedi. Hele ki ilk devre 22 sayı üreten biri için olumlu istatistikler değil. Howard ikinci devre yalnızca bir basket üretebildi ki o da maç sonundaydı. Boston cephesi maça konsantre giremedi ve skorda sorumluluk alan Rondo takımını galibiyete taşıyan isim oldu. 26 sayı-7 asist ile skorda sezonun en yüksek rakamına ulaştı Rondo. Pierce'ta serbest atış çizgisinin gerisinden bulduğu bolca sayıyla 18 sayı kaydetmeyi bildi. Karşılaşmada Daniels'ın sakatlık pozisyonu moral bozucu bir andı. -Buradan da geçmiş olsun diyelim.- Hani ikinci devre oyuncular tekrar basketbolu hatırladı ancak ikinci çeyreğin tamamına yakın bölümü basketboldan uzak sadece oynanması gereken dakikalar olarak oynandı. Bu anlarda çıkışına başlayan Celtics kazanmasını da bildi.

Clippers 79 - Heat 97
Son dönemin formda takımlarından Miami evinde Clippers'ı ikinci devredeki üstün oyunu ile geçmeyi başardı. Staples Center'da rakibine mağlup olan ve deplasman galibiyeti konusunda rekorunu engelleyen Clippers'a karşı rövanşı da almış oldu böylece Miami. Son günlerde LeBron& Wade odaklı olarak takım ilerliyormuş gibi gözükse de bunun çok farklı olduğu ortada. En basit örneği sezon başına göre çift haneli rakamlara ulaşan daha fazla oyuncu var ve katkıları, aldıkları süreler, sonuca etkileyen hamleler ile yan oyuncuların katkısı da büyük önem kazanıyor. Örneğin son dönemde bence Heat'e yaptığı ince katkılarla maçları kazandıran isim Eddie House olmuştur. Bu gece de benchten gelerek 15 sayı kaydetti ve galibiyete önemli bir katkı sağladı. Wade formunu sürdürüyor 28 sayı-8 ribaund-8 asist ile takımını sırtladı. Orlando'ya karşı 51 atarak bir anda dikkatleri üzerine çeken LeBron ise sezonun en düşük rakamına ulaşarak yalnızca 12 sayı kaydetti. Clippers cephesine dönersek zaten zorlu Batı'da lige çoktan havlu attılar ancak Griffin'in hürmetine maçları halen izlenmekte. 21 sayı-16 ribaund ile geceyi tamamladı All-Star oyuncu. Clippers üst üste 3. yenilgisini aldı bu maçla beraber. Fikstüre bakınca bu üç yenilgisini Doğu'nun kalburüstü takımlarından aldığını görüyoruz. Sıradaki rakipleride pek bir tehlikeli: Orlando ve New York...

Sixers 103 - Knicks 117
Sixers'ın son dönemdeki formu ve Knicks ile arasındaki maç farkını 2'ye kadar indirmesi bu maçın önemini arttırıyordu. İki gün önce rakibine teslim olmuş Knicks için Msg'de alınacak bir yenilgi daha fazla acımasız olurdu. Amare maçın önemini bilerek başladı maça ve öyle de devam etti. İlk devre takımını sırtlayan isim olan Amare ikinci devrede gerekeni yaptı ve 41 sayısıyla geceye damgasını vurdu. Son maçlarında Knicks adına dikkat çeken olay son çeyrek performanslarıyla maç kazanıyor olmaları. İki gece önce Sixers'a kaybederken Elton Brand'i durdurma konusunda fazlasıyla sıkıntı yaşamıştı Knicks ki bu gece de bunun pek çok kez örneğini gördük. Brand bu gece de iyi bir maç ortaya koydu ve 28 sayıyla mücadeleyi tamamladı ancak bu takımına yetmedi. Ancak bu maçın hikayesi Knicks'in çaylak ismi Fields olacak. 25 sayıyla kariyer rekorunu kıran Fields aynı zamanda 10 ribaund çekerek double-double ile galibiyete katkı sağladı. Bu sezonun en büyük kazançlarından biri şüphesiz ki Fields, Knicks için. Aynı zamanda tüm Nba'de guardlar söz konusu olduğunda ribaundlarda lider oldğunu da belirtmek gerek.

Pacers 105 - Nets 86
Yeni koçuyla beraber aldıkları galibiyetlerle dikkat çeken Pacers, deplasmanda Nets'i etkili bir oyunla yenmeyi başardı. Koç değişimi sonrası 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu Pacers, Nets galibiyetini de hesaba katarsak. Ancak ben kerametin şimdilik koçta olduğuna inanmıyorum. Toronto-Cleveland-Nets gibi kötü bir dönem geçiren takımlarla oynadılar ki bunlardan sadece Portland'ı takım olarak sayabiliriz, yorgun Portland'ı. O yüzden koç Vogel ve Pacers hakkında bir kanıya varmak için erken ancak takımın bu galibiyet serisi ile Bobcats'i geride bırakıp play-off potasına girdiğini hesaba katarsak kısa zamanda katedilen önemli bir mesafe görüyoruz. Danthany Jones benchten gelerek bulduğu 18 sayıyla kariyer rekorunu kırdı Pacers'ta. Nets cephesinde ise Harris 13 sayı-7 asist ile ön plandaydı. Bu arada Lopez 5 ribaund almış, gelişme var.

1 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

orlando bu oyunuyla ilk turu bile zor geçer. takaslardan sonra hiçbir maçı iyi oynayamadı ve sürekli kötüye gidiyorlar. hidayet konusunda da jay triano ne kadar haklıymış. ona şimdi saygı duyuyorum. howard kesin olarak ayrılacaktır bu takımdan. otis smith'in kovulacağı günü iple çekiyorum. orlando da, o salonlarında curling turnuvası falan düzenler artık. O-zone'un gölgesinde curling başka olur.