BIY AD

10 Şubat 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 09.02.2011

Bulls 91 - Jazz 86
Utah'tan kopan oyuncuları takıma monte ederek başarılı bir sinerji yakalayan ve Doğu'da zirve hedefleyen Chicago dün akşam Salt Lake deplasmanındaydı. Boozer başta olmak üzere Korver ve Brewer'ın eski takımlarına karşı oynadığı gece merak konusuydu. Boozer'da maç öncesi anonslarında yuhalanarak tepki gördü zira. Chicago'nun formda ismi Rose 29 sayı-7 asisti ile galibiyeti getirirken, Williams karşısında olduça başarılı bir performans sergiledi. Maç sonlarına doğru kritik bir hücumda Williams'ın elinden topu çalması belki de maçı kazandıran hareket oluyordu. Utah cephesinde ise pota altı oyuncuları etkiliydi maçta. Jefferson'un 26 sayısının yanında Millsap'da 20 sayı-14 ribaund ile geceyi noktaladı ancak galibiyete ulaşan taraf boğalar oldu. Ömer Aşık ise 15 dakika süre aldığı maçı 4 sayı-7 ribaund-1 blok ile tamamladı.

Clippers 116 - Knicks 108
Zorlu Magic deplasmanının ardından Msg'ye gidip bu derece iyi bir performans sergilemek zordur. Lige zaten havluyu çoktan atan Clippers deplasman serisinin ilk galibiyetini Knicks karşısında almış oldu böylece. Amare-Griffin gibi atletik forvetlere sahip iki takım açısından bakacak olursak uzunların maçı olarak tahmin edebileceğimiz maçta kısalar söz sahibi oldu. Knicks'in maç içerisinde geri dönüşünü 17 sayı-12 asist ile oynayan Felton'a borçlu olurken Clippers'a maçı kazandıran isimler ise takımın kısaları oldu. Son çeyrek 17 sayı üreten ve bu sezonun en yüksek rakamına ulaşarak 24 sayı kaydeden Foye maçı getiren isim olurken 16 sayı-16 asist üreten Davis ise spotları üzerine çeken isimdi.

Spurs 111 - Raptors 100
NBA lideri Spurs, Raptors deplasmanında sürpriz bir performans ile galibiyete ulaşmayı bildi. Pota altında rakibini adeta ezen Texas ekibi Blair'in 28 sayı-11 ribaundu ile geçmeyi bildi. Blair'in 28 sayısı aynı zamanda kariyer rekoru. Fazla zorlanmadan fix basketbolunu oynayarak galibiyetlere ulaşan Spurs çaktırmadan da kendini play-off'lar için hazırlıyor. Raptors'un düşüşü ise halen devam etmekte. Doğu'nun dibine demir atan Cleveland'ın hemen üstünde bulunan Raptors için bu sezonda erken bitmişe benziyor. Bargnani 29 sayı bularak takımı için başarılı bir mücadele sergilemiş olsa da galibiyeti getiremedi.

Magic 99 - Sixers 95
Son dönemin formda takımlarından Sixers evinde Magic'i ağırladığı maçta ilk periyodunda oldukça başarılı bir performans sergilemesine rağmen kalan bölümde ipler Magic'in eline geçti ve kazanan galibiyete daha çok ihtiyacı olan Magic oldu. Dwight Howard gibi bir elemanı bulundurmak takımda bir çok şeyi çözüyor zaten. Son dönemde Orlando'ya bakıyorum sadece Howard2ın performanslarıyla maç kazanıyorlar. Dün de 30 sayı-17 ribaund ile tek başına müthiş bir performans sergileyerek galibiyeti getirmiş. Takımda 6 isim çift haneli sayılara ulaşsa da temel olarak Howard odaklı gidiyor hücumlarda. Hidayet ise 10 sayı-6 asist ile galibiyete katkı sağladı. Sixers'ta ise en skorer isim benchten gelen ve 23 sayıyla oynayan Williams oldu.

Bobcats 103 - Pacers 104
Ateş üstünde bir maçtı takımların ligdeki konumları dolayısıyla. Koçuyla artık ciddi bir şekilde çıkış yakladığına inandığım Indıana, Heat deplasmanının hemen ardından bu zorlu maçta böylesine mücadele etmesi ve maç sonunda kazanan taraf olması saygımı kazandı. Heat maçının tamamını izlemiş ve Pacers'ı da görmüş biri olarak söyleyebilirim ki bu tip uzun performanslarına alışmamız gerekiyor. Hibbert 29 sayı-10 ribaund ile takımını taşıyan isim olurken, yanında bulunan McRoberts'ta 12 sayı-9 ribaund-7 asist ile mücadele etti. Bobcats'te Jackson 27 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Pacers bu galibiyetle Bobcats ile arasındaki farkı 1 maça çıkartmış oldu ve 8. sıradaki yerini korudu.

Mavericks 102 - Kings 100
Üst üste aldığı galibiyetlerle müthiş bir seri yakalayan Dallas, zorlu Kings deplasmanından da galibiyetle ayrılmayı başararak serisini 10'a çıkarttı. Maçın büyük bir bölümünü izledim istatistiklere bakılınca Dallas'ın üçlük yüzdesi çok yanıltıcı. Sacramento o kadar içe gömülerek savunma yaptı ki buldukları onca boş şuta sadece 9 isabetleri var. Nowitzki-Peja ve Stevenson gibi ilk beş isimlerinin devreye giremediği maçta benchten gelen Terry 22 ve Barea'da 20 sayısıyla galibiyeti getiren ve seriyi devam ettiren isimler oldular. Aynı zamanda Evans'a ikinci devre uygulanan savunmada önemliydi maçı kazanmak adına. Evans 16 sayı-10 ribaund-9 asist ile triple double'ı kaçırırken, çaylak Cousins 19 sayı-15 ribaund üretti.

Pistons 103 - Cavaliers 94
Cleveland ile saymaya devam ediyorduk ya hani maç sayfasında nba.com'da enteresan bir istatistik verilmiş. Cleveland dün gece 26. mağlubiyetini aldı ve Amerikan Spor tarihinde de bu konuda liderliğe yükseldi. Beyzbol takımı Tampa Bay üst üste 26 maçla bu rekoru elinde bulunduruyordu, artık paylaşılıyor. Maça dönecek olursak Cleveland'ın kazanmasını bekliyordum üzerlerindeki baskı ortamı kalktı artık kazanmaları gerek diye düşünürken maça çok iyi başlayan ve skorda üstünlüğünü lan Detroit bir daha maç içinde rakibini yaklaştırmadı. Stuckey benchten gelerek 22 sayıyla oynayarak takımını galibiyete taşırken karşı cephenin iyi performansı da yine bir kısadan geldi. Sessions 20 sayı-12 asist ile mücadele etti.

Hornets 101 - Nets 103
Hornets hakkında blogda bahsetmiştik, keskin serilere imza atıyorlar diye. Müthiş galibiyet serisinin ardından formunu kaybeden ve sakatlıkların vurduğu Hornets üst üste 4.yenilgisini aldı böylece. Maç sonu toplarını iyi kullanamayan Hornets dün yine klasik West üzerinden el üstü şut tercihi şaşırttı bizleri ama o kadar da sürpriz olmadı. Uzatma periyodunda iki kritik son hücum gerçekleştirdiler ve bunlarda da topu çemberin içinden geçiremediler. 32 sayı-15 ribaund ile West takımında en çok dikkat çeken isim olurken, karşı tarafta Lopez'in 7 ribaund alması dikkat çekti. Nets'te Vujacic 25 sayıyla kariyer rekorunu kırdığı maçta kritik anlarda oldukça önemli işlerin altından da kalkmayı bildi.

Nuggets 114 - Warriors 116
Billups olmayınca Denver'da bir çok şey ters gidiyor bu belli oldu. Bir önceki Rockets maçının başında sakatlanarak oyun dışı kalan Billups'ın yokluğunda bu gecede Warriors'a kaybettiler. Ayrıca guard savunması konusunda büyük sıkıntı çektikleri ortada Billups'ın yokluğunda. Martin'den sonra da Ellis'de 37 atarak takımını galibiyete taşıyan yüksek skorlu bir performansa imza attı. Üçlük yarışmasına katılacak adaylardan biri olan Wright ise 23 sayı-11 ribaund-8 asist ile gecenin başarılı isimlerindendi. Denver'ın en skorer oyuncusu 29 sayıyla Melo olurken benchten gelen 39 sayılık destek takımı maçta tutan başlıca etmenlerden biriydi ancak bu da galibiyete yetmedi.

Bucks 85 - Wizards 100
Wizards maç kazandı ama bir dakika sürpriz değil bu hem karşısında ligin belkide en istikrarsız ve ne yapacağı kestirilemeyen takımı Milwaukee var hemde maç Verzion Center'da. Evet sürpriz değil. Pota altında iyi bir performansa imza atan Wizards ribaundlarda üstünlüğü kaptırmayarak galibiyete uzandı. Bu konuda 16 sayı-17 ribaund ile oynayan McGee en başarılı isim olurken, vezir yada rezil olacağı günlük performanslarına bakan Young 26 sayıyla başarılı bir gece geçirdi ve takımını galibiyete götürdü. Milwaukee'de Jeninngs 20 sayıyla en skorer oyuncu oldu ancak bu sayıya 24 şutta ulaşabilmesi Jeninngs'in takıma döndüğünü ilan eden bir performans olmuş. Ersan ise 10 sayı-9 ribaund ile geceyi noktaladı.

2 FARKLI FIKIR:

the great shot dedi ki...

denver play off yapamıcak kıvama geldi

bigben dedi ki...

* Pistons'da kenaerda "61" sayı geldi. Altı üstü Cavs'le oynadık değil mesele; PHI-MIL-CHA-NYK kaybetti bu gece.

*Bir de Pistons'ın Pittsburgh'a taşınma olayı var. Pittsburgh ABD'nin yaşama standardının en yüksek kenti. Biziz adımız bile otomobil endüstrisinden geliyor, yakışmaz bize konfor-lüks vs. :) Zaten Stern izin vermemiş diyorlar.