BIY AD

11 Şubat 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 10.02.2011

Lakers 92 - Celtics 86
Geçtiğimiz yılın finalistleri bu sezon normal sezon dahilinde son kez karşılaştı. İki hafta önce Staples'ta kazanan taraf Celtics olurken şimdi kazanan taraf TD Garden'da Lakers oldu. Maça iyi başlayan taraf Celtics oldu ve bir anda farkı 15 sayıya çıkartarak erken final mi oldu dedik izlerken. Ancak devreye girerken yakaladığı önemli seriyi üçüncü çeyrek boyunca devam ettiren Lakers skorda üstünlüğü yakalamayı başardı. Ribaundlarda ve boyalı alanda sarıların üstünlüğü vardı bu maçta ve bu istatistik maçı getiren detaylardan biriydi.

Maçın hikayelerinden biri de Allen'ın üçlük isabetleriydi. Allen bu maçla beraber Miller'ı geride bırakarak ligde tüm zamanların en çok üçlük isabeti bulan oyuncusu oldu. Salonu dolduran taraftarların Allen'ın rekora giden üçlüklerdeki coşkusunu görmek ise muazzamdı. 20 sayıyla oynayan Allen takımının en skoreri olarak dikkat çekti. Celtics'te ilk beşin tamamı çift haneli sayılara ulaşmayı başardı. Lakers cephesine bakacak olursak Kobe maçın son anlarında oyuna ağırlığını koyarak bulduğu isabetlerle takımını galibiyete taşıyan isimdi. 23 sayıyla karşılaşmanın en skoreri olan ve hırs ve rekabetçi yapısıyla ön planda olan Kobe en azından şimdilik Staples'ta oynanan maçın rövanşını almış oldu. Gasol ise boyalı alanda oldukça başarılıydı ve 20 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak bitirdi mücadeleyi.

Mavericks 120 - Nuggets 121
Nowitzki'nin sakatlığında Dallas adeta serbest düşüşe geçmişti ancak Dirk takıma döndükten sonra müthiş bir form ve istekle oynamaya bşaladı takım. Sonuç olarak üst üste alınan 10 galibiyet ve oynanan iyi basketbol takım adına oldukça ümit veriyordu. Dün gece bu seriyi 11 yapmak adına Denver deplasmanına çıktılar. Sezonun ilk maçını hatırlıyorum da bu iki takım arasında yine Denver'da oynanmış ve kazanan 1 sayılık farkla Dallas olmuştu. Bu gece ise roller değişmiş gözüküyor. Yine çok çekişmeli ve harika bir maç ancak kazanan Denver.

Takımda son dönemde formda olan ancak halen geleceği belirsiz olan Melo 42 sayı-7 ribaund ile takımını galibiyete taşıyan isimdi. İki maçtır takımda olamayan Billups'ın yokluğunda galibiyet alamayan Denver'da dün Billups 30 sayı-9 asist ile galibiyette en büyük paylardan birine sahip oldu. Son topa kalan mücadelede basketi bulan Afflalo ise 24 sayılık katkı sağladı. Dallas cephesine bakacak olursak benchten gelerek 6/8 üçlük oynayan Terry 25 sayı kaydederek en skorer isim oldu takımında. Chandler ise 20 sayı-11 ribaund ile double-double yaparak karşılaşmayı noktaladı.

Warriors 88 - Suns 112
Phoenix son bir hafta içinde rakibini 2.kez mağlup etmeyi başardı. Farkın bir ara 30'lara kadar çıktığı rahat bir maç oldu ki ikinci devrenin oynanmasına gerek bile yoktu. İsabet oranlarına bakıyorum serbest atıştan üçlük isabetlerine kadar her konuda Suns'un hatırı sayılır bir üstünlüğü var. Eee basketbol bu top çemberin içinden geçmiyorsa kaybedersin. Örneğin Golden State2in bu sezon kazandığı bir çok maçta x-faktör olarak sahne alan Wright dün gece 1/9 ile oynayarak hayal kırıklığı yarattı. Suns'ta Nash 18 sayı-11 asist ile mücadele etse de yaptığı 7 top kaybı onon hanesinde eksi puan oldu. Frye ise 17 sayı-9 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Golden State'in en dikkat çeken ismi ise benchten gelen 16 sayı-6 asist ile oynayan RWilliams oldu.

1 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Lakers TD Garden'da nasıl iç saha formasını giyebilmiş anlamadım.