BIY AD

6 Şubat 2011 Pazar

Ray Allen 3 Sayı Yarışmasında

Aslında olay yaklaşık iki hafta kadar önce belli olmuş da basına yeni sızmış. Dün Dallas maçından önce muhabirlerle muhabbet eden Ray Allen'a yarışmaya katılıp katılmayacağı sorulduğunda "Evet, nasıl yani siz bilmiyor muydunuz? Bana Washington'dayken sordular, ben de katılacağımı söyledim" diye yanıtlamış. Merak ettiğim birşey var ama. Ray Allen gazetecilerle dalga geçmediyse, Paul Pierce'a da mı söylememiş? Niye Pierce çıkıp "Ray Allen benle beraber yarışmaya girsin" diyor? Kafama takıldı amaç sadece gündem yaratmak mı ki? Neyse birkaç güne Pierce ve diğer adaylar da açıklanacaktır. Benim en sevdiğim yarışma olduğu için All-Star'daki, heyecanla bekliyorum...

Ray Allen, NBA tarihinin en iyi şutörlerinden biri zaten bunu biliyoruz. Yanılmıyorsam dünkü Mavs maçından en fazla üçlük atma kategorisinde efsane Reggie Miller'ı geçmesine 5 üçlük isabeti kaldı sadece. Ama yarışmadan bahsedecek olursak; Ray Allen'ın ileri doğru zıplayarak yaptığı atış stili ekstradan efor ve vakit gerektirdiği için biraz zorlanıyor 1 dakika içinde 25 şut atarken diye düşünüyorum. Bugüne kadar 5 kere katıldığı yarışmayı 1 kere kazanabildi. Bunda renkli toplardaki şanssızlığı veya 4 şut sonundaki yorgunluğu etkili oluyor herhalde. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam pek renkli toplarla arası yok kendisinin, 1-2 puanla elenip duruyor maalesef. Ancak bu sene çok formda ve kariyerinin en iyi şut yüzdelerini yakalamış durumda inanılmaz şut atıyor. Ona bir şampiyonluk daha yakışır. Bu arada, yukarıda ismi geçen Miller ise 5'te sıfır çekmişti katıldığı yarışmalarda.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

''Ray Allen'ın atış stili fazlasıyla efor ve vakit gerektirdiği için biraz zorlanıyor'' ray allen'dan bahsettiğine emin misin ? ray allen dünya üzerindeki en mükemmel şut sitilleriden birine sahip, oldukça çabuk çıkarıyor ayrıca, pek efor sarf ettiğinide zannetmiyorum.

sabonis dedi ki...

ray allen'dan bahsettiğime eminim evet.....
daha önce ne yazmışım onunla ilgili: http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2010/06/sut-atma-sanat.html

mükemmel stil demek yorulmadığı anlamına gelmiyor. hem oldukça yükseğe hem ileri zıplıyarak atıyor. bu da vakit ve efor demek.

Adsız dedi ki...

bencede ray allen topu çabuk çıkaran bir stile sahip.. bu konuda redd ile başı çekiyo hatta.

Era dedi ki...

kast edilen ray allen'in isabet orani degil, sutu atana kadar yaptiklari, ileri dogru sicriyor bacaklarini kiriyor, bu buyuk efor gerektiriyor. Stili pek uygun degil , Ornegin Billaps'in stili oldukca uygun cunku cok az sicriyor ve neredeyse ayaklari yerden kesilmiyor, vucudunu cok sarsiyor sutu atarken.

Allen'i bekliyorum, umarim kazanir.