BIY AD

11 Şubat 2011 Cuma

Ray Allen Tarihe Geçti

Geçen sezonun ortalarından beri geri sayım yapılıyordu yanılmıyorsam "Reggie Miller'a yetişecek az kaldı" diye. Sonunda dün geceki Lakers maçının ilk çeyreğinde iki üçlük isabeti bularak Reggie Miller'ın 2560'lık toplam üç sayı isabeti rekorunu kırdı Ray Allen. Hem kenarda maçı TNT'de maçı yorumlayan Reggie Miller, hem de parkede Kobe tarafından tebrikler edildi. Bu arada Ray Allen'ın, Bobcats maçında özellikle üçlük denemeyerek rekoru The Garden'daki Lakers maçına bıraktığına dair dedikodular var ki, istatistikler de o yöne işaret ediyor. 17 kere top kullandığı Bobcats maçında sadece 2 üçlük denedi çünkü Allen. Baktım, tamı tamına 10 senedir, 15'in üzerinde top kullandığı maçların hiçbirinde 3'ten az üçlük denememiş. Tesadüfün böylesi değil mi? Aslında Bobcats maçını da izlemiştim ama özellikle gözüme batmamıştı. Bir de o gözle bakmak lazım. Neyse canım adam rekoru kırmış biz neyi konuşuyoruz, Lakers maçına bıraktıysa da bıraktı, iyi yaptı.

Ben aslında bu tür 'toplam' istatistiklerine gıcığımdır. Ne o öyle? Sen git X oyuncudan 350 maç fazla oyna sonra toplam sayıda onu geç. E zaten geçemezsen kendi adına ayıp. Ama işte Ray Allen'ın durumu farklı. Allen bunu Reggie'nin 1389 maçına karşılık 1074. maçında başardı. Çocukluğumdan beri üçlük denince ilk akla gelen isim Reggie Miller'dı ve o dönemlerde çocuklar basket oynarken üçlük atanlar Michael Jordan değil Reggie Miller olurlardı... İşte daha az maçta ondan daha çok isabet bulması, Allen'ın nasıl bir şutör olduğunu anlatıyor. Maç başına baktığımız zaman Reggie Miller 1.8 isabet bulurken Allen 2.4'lerde seyrediyor. Bir de bunu hani her maç Allen'dan 5 tane fazla üçlük deneyerek yapmıyor. Gayet %40 isabetle... Ayıp yani.

Sen her maç oradan oraya koş, perdeleri kullanıp boş kalmak için çabala, sonra daha bacaklarında o kadar zıplayacak güç kalsın. Hiç kolay iş değil gerçekten. Hatta şöyle bir video var buyrun bakın, Ray Allen nasıl atıyor üçlüklerini çok güzel anlatıyor:


Link

11 FARKLI FIKIR:

Era dedi ki...

abi adamlar bildigin bilimsel arastirma yapmis. Bizde olsa " Abi bilek atiyo adam, atar tabi o kadar " derlerdi. Aksam da star haber ugur dundar konugu..

YZ Şahin dedi ki...

Wow. Müthiş video. Video ve haber için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ray allen ı tebrik etmek lazım ama trend e uyup ray allen-reggie miller gelmiş geçmiş en iyi şutörlerdir demek steve nash e çok büyük haksızlık oluyor.
nash i hiç sevmem overrated olduğunu düşünürüm mvpleri bakımından ama adam benim gördüğüm en iyi şutör,ray allen ve miller dan farklı olarak da sürekli pull up üçlük atar artı mid range game i de ligde kobe ve nowitzki kadar iyi olan tek oyuncu.
hem longetivity,hem advanced istatikler hem de gözüm bana nash gelmiş geçmiş en iyi şutördür diye bas bas bağırıyor.
son günlerde nereye baksam ray gelmiş geçmiş en iyi şutör diye yazıldığından doldum biraz sanırsam.

Adsız dedi ki...

http://img810.imageshack.us/img810/6006/nbaregularseason1002201.jpg

Adsız dedi ki...

Nash diyen arkadaş gelsin bana abim göz doktoru uygun bir fiyata muayne etiririm

siriusjames dedi ki...

19:26'daki adsız. Muayene ettirecek ne var? Onu diyen ben değilim ama adam son 7 sezon 5. kez %50'nin üstünde FG, %40'ın üstünde 3 sayılık atış, %90ın üstünde serbest atış istatistiğiyle oynuyor. Ayrıca kariyer üçlük yüzdesi de %40ın üstünde. Maç başına 2.2 isabet bulup %47 ile üçlük attığı sezon var. 10-15 feetten %56, 16-23 feetten de %46 ile atıyor ki %50 ile attığı sezonlar var. Çok istiyorsan gir hoopdata'dan bak. Saygı duyun adama biraz.

Adsız dedi ki...

back spin olayında ağzım açık kaldı oha ! geriye doğru döndürerek atarken çembere çarparsa içine almasını sağlıyor çok ilginç

Adsız dedi ki...

istatisklere bakmayı bilmeyen,basketbol izlemeyi bilmeyen kişiler keşke yorum yapmasa.
19.26 daki adsıza bu.
ray allen-reggie miller bu adamlar pure shooter değiller,pure shooter ne demek?
topu taşıyıp bir anda pull up yapabilmek ve iyi bir oranla skor bulabilmek.
ray ve reggie bu alanda rip hamilton kadar felaket değiller ama nash in yanına bile yaklaşamazlar,off screen oyuncularına saygım büyüktür ama onların kulvarı nash e göre daha farklı kendi şutlarını her zaman yaratamazlar.
hemen bakalım son 5 senede nash in 3 lük çizgisi gerisinden atışları ve bu atışlarda kendisine asist yapılma oranı;
http://hoopdata.com/player.aspx?name=Steve%20Nash
ray allen ın aynı konudaki istatikleri;
http://www.hoopdata.com/player.aspx?name=Ray%20Allen

nash ray allen a göre hem 3 lük çizgisinden daha az asist alarak isabet buluyor,hemde bunu neredeyse nba tarihinde görülmemiş bir yüzdeyle yapıyor.
nash aynı zamanda ray allen ın hem ts(true shooting) hem de efg% oranında önünde tüm kariyer yıllarında.(umarım onlarda ne demezsin şimdi =))
son olarak en iyi şutor demek 3 lük çizgisinin gerisinden sallamakla olup bitmiyor istatistiklerde rahatlıkla görebiliceğin gibi nash ölümcül bir mid range game ine de sahip allen ın aksine nash çok daha komple bir şutor,umarım bu kadarı yeterlidir senin için.

Adsız dedi ki...

Cevap hakkımı kullanıyorum;
Nba stüdyoyu izlediyseniz cevabı almıssınızdır dahada eklemeyeceğim nasıl büyük şutör olunur nokta

Adsız dedi ki...

izlemedim bilemiyorum ama tahminim kaan kural yine duygusal duygusal istatistiklerle alakası olmayan sonuçlar çıkarmıştır ortaya.
kendi fikirlerini üretemediğin ortada,ki einstein olmanı gerektiren bir durumda yok burada her türlü istatik verileri ortada zaten.
bunu göremiyorsanız sizde bir sorun vardır,ray in gelmiş geçmiş en iyi olduğu tek şey off screen 3 sayılık atışlar(mid rangede de rip hamilton goat bu alanda)
istatikleri yorumlamayı bilmiyorsan da bir zahmet bilmediğin konularla alakalı konuşup insanlara tavsiye verme.

Adsız dedi ki...

Alex fergusonun bir sözü vardır istatistikler mini etek gibidir bir çok şeyi gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez. Tartışmayı bilmiyorsan girme bu yorumlara sevgili adsız. Sakin ol tabi önce biraz:)