BIY AD

11 Şubat 2011 Cuma

Sloan Olayının Perde Arkası...

Henüz haberi olmayanlar için, Jerry Sloan istifasını verdi. Her NBA sever gibi ben de şaşkınlıkla karşıladım bu olayı en başta. Meğersem olay Deron Williams ile bir süredir yaşadıkları anlaşmazlıklarmış. İlk senesinde Deron'ı adam etme amaçlı olarak yedekten oyuna sürüyordu devamlı. Takımı kenardan izletip yanlışları, doğruları falan gösteriyordu Sloan ona. Eğitmişti adeta Deron'ı, yeni Stockton olması için. Ama Deron ona baş kaldırarak adeta sırtından bıçaklamış bir Brütüs olmuş. Ben bir hayli şaşırdım açıkçası, hatta yazıda da "Deron Williams ile yeni Stockton'ını bulmuştu" demiştim. Meğerse neler dönüyormuş. Son Bulls maçının ilk yarısında Deron Williams kenardan Sloan'un söylediği set yerine başka bir hücum oynatmış takıma. Bundan dolayı devre arasında ikili kavga etmişler hatta fiziksel kontak olacak noktaya kadar gelindiğini söylüyor kaynaklar. Ayrıca maçın son dakikalarında Deron Williams üst üste top kayıpları yaparak maçı adeta Bulls'a kendi elleriyle teslim etmişti. Sezon içinde 2-3 kere daha yaşanmış bu tür olaylar. Deron Williams koçun fazla kapalı ve değişikliğe asla taviz vermeyen tavrından rahatsızmış. Sloan ise "Burada işler benim dedediğim şekilde işler." diyormuş. Ancak son zamanlarda yaşanan tartışmalar sonucunda Sloan yönetime "Ya benim istediğim gibi yönetilecek bu takım ya da ben gidiyorum" demiş. Yönetim de bunun üzerine "İşte kapı işte sapı" demiş, çünkü Deron'ı kaybetmeyi göze alamamışlar. Bir başka iddia ise Deron'ın direk olarak "Sloan varsa ben yokum" dediği ve yönetimin böyle bir karar aldığı. Tam orta yol diyeceğimiz bir teoriye göre de Sloan, Deron'dan duyduğu rahatsızlığı yönetime aktarıyor, yönetimden "İdare et işte" gibi bir yanıt alınca, yönetimin onun değil oyuncunun yanında olduğunu anlıyor, basıyor istifayı. Yani her şekilde yönetimden yeterli desteği görememiş Sloan... Bu arada, sadece Deron değil, başka oyuncuların da Sloan'dan şikayetçi olduğu söyleniyor.

Deron'ın yaptığı pek çok kişi tarafından tepki çekecektir. Böyle bir değeri kafa tutmak, onun böyle gönderilmesi elbette hoş değil. Ama esasında olması gereken bir değişiklikti bir süredir. Önceki haber yorumumda da değinmiştim Sloan'un biraz değişikliğe açık olması gerektiğini. Örneğin Popovich'in son iki sezondur farklı sistem deneyine benzer birşeyi Sloan'dan da görmemiz gerekliydi ama göremedik ve göremeyecektik de. Ancak çok büyük bir efsane gitti takımın başından ve üstelik çirkin ve yanlış bir yolla, takımın yıldızına yem edilerek gönderildi. Hem de gönderilen koç 23 yıldır takımın başında olan Jerry Sloan.

Ve Sloan beklediğim gibi "Başka bir yerde çalışmayı düşünmüyorum." dedi basın toplantısında. Önceki yazıda kariyerini yüzük almadan tamamladı demiştim, şimdi kesinleşti...

13 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Olay Jerry Sloan'ın sözleşmesinin son günü bile gerçekleştirilmiş olsa ve böyle bir rest çekilse ben Utah takımından genede Sloan'ın yanında olmasını beklerdim. 20 yılı aşkın süredir takımın başında olan birini yeni yetme bir oyuncuya değişiyorsun ya yazıklar olsun.O oyuncu LeBron bile olsa bu hiçbirşeyi değiştirmez. Deron Williams ve Utah takımı sadece Sloan'ı değil, bütün kişiliklerini de gönderdiler. YAZIKLAR OLSUN!!!

Ömer dedi ki...

Yönetimin bu kararı sonrası umarım Deron da 1-2 yıl sonra Jazz'dan ayrılır da, zamanında biz ne yaptık diye hayıflanırlar.

Şemşettin dedi ki...

Yazıklar olsun!! deron gerizekalısı kısa şortuyla gezerken sloan utahın başındaydı.
Takımı yöneten kadınla oğlunada bravo vefa istanbulda bir semt ismiymiş bir daha hatırlattılar

Barış dedi ki...

Eğer önceki postta yazdığınız gibi Sloan'ın yardımcılarından biri takımın başına gelecekse Deron efendi kendi kafasına göre oynar artık o koçta serbest bırakıyorum oyuncularımı falan diye palavralarla takımı yönetir al gülüm ver gülüm şeklinde. Umarım Jazz seyircisi en azından birkaç maç Deron'u ve takımı protesto eder!!!

pisho dedi ki...

without Jerry Sloan is like Utah without Mormons... twitter'da dönüyordu.. cuk oturmuş

Adsız dedi ki...

Hadi canim bu post saka olmali :) Deron ile Sloan'in fikir ayriliklari taa gectigimiz bahar ayina dayaniyor. California'da idmanlara basladiklarinda ilk kavgalarini etmislerdi ve basina yansimisti. Surekli aralari acikti zaten, nasil ilk defa duydunuz aralarinin acik oldugunu ben de cok sasirdim.

Era dedi ki...

Utah gibi bir kenti basketbol sehri haline getiren bir adam. NBA'in globallestigi donemde yani sadece kuzey amerikanin afro vatandaslarinin degil tum dunyanin bu sporu sevmesini saglayan rekabetin(utah-bulls) ana ogesi.

Birileri bunlari yapiyor ve ortalikta onu bunu yaptim diye gezmiyor ancak dunku bok Deron "ben nba'in en iyi guardiyim" diye aciklama yapiyor.


Efendim biz sporcunun zeki, cevik ve ayni zamanda ahlakli olanini severiz.

Adsız dedi ki...

ben 97 yılından beri çok koyu bir utah taraftarıyım o zamandan bu zamana belki 300-400 utah maçı izledim bu takımın çok kötü gittiği zamanlarda oldu ama hiçbir zaman hiç kimse Sloan'a baş kaldıramazdı. bu takım Deron Williams'tan çok daha büyük oyuncular gördü. Deron Williams'ı severdim ama bu hareketini öğrendikten sonra kesinlikle takımdan gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Jerry Sloan bir nba efsanesidir. Deron Williams ise henüz bir kaç yıldır yıldız seviyesinde oynayan biri. Utah taraftarı diğer taraftarlara benzemez bu takımı bu günlere getiren kişileri unutmaz ilk maçta Deron Williams'a çok sert tepki bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Vefa sadece bir semt adıymış.

Adsız dedi ki...

Vefa sadece bir semt adıymış.

Adsız dedi ki...

cleveland'da kraliçe zamanında olsa kraliçeyi yollar mike brown'u elimizde tutardık.

adlı dedi ki...

saçmalama adsız. brown zaten lebronu tutmak için gönderildi. ki lebronun öyle bi resti yediremeyeceği takım yok nbade.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Arkadaşlara bir de şöyle bir bakış açısı sunalım.

http://ziverbeytribune.blogspot.com/2011/02/ya-icindesindir-cemberin-ya.html