BIY AD

10 Şubat 2011 Perşembe

Sözünü Tutan Adam Stephen Jackson


Link

Dün sabahtan beri yazacağım ama bir türlü kısmet olmadı. Geç de olsa değineyim deli Kaptan Jack'e. Kendisini severim, ateşli bir oyuncudur, iyi de liderlik yapar takımına. Ancak dedim ya delidir. Ateşini, hırsını kontrol altında tutamaz. Anında alır teknik faulleri eğer o düdüğe katılmıyorsa. Henüz 2-3 gün önce bu konuda bir açıklama yapmıştı "Benim hislerim düşüncelerim belli bir yöndeyse, bunları dile getirmekten çekinmem. İstediğim için teknik faul alıyorum zaten. Yapacak birşey yok. Bundan sonra değişmem zor." şeklinde. İki gün önceki Celtics maçında da bu sözünü tuttu. Garnett'i ufaktan ittirdiğinde faul çalınmasına sinirleniyor. İlk teknik faulü tamam da, sonrasında ısrarla hakeme birşeyler söyleyerek atılması gerçekten de 'isteyerek' atıldığına işaret ediyor bence. Pozisyonda da Garnett biraz kolay bırakmış olsa da kendini, elleriyle gayet güzel itiyor Jackson. Neydi bu kadar itiraz ettiği nokta bilmiyorum. Ancak maçı onun yokluğunda da olsa kazandı Bobcats, son çeyrekte Celtics'in yaptığı top kayıpları çok önemliydi tabii...

Celtics maçıyla beraber 13 teknik faule ulaştı Jackson ve Amare'ye bir adım yaklaştı. Hatta dünkü Pacers maçının sonunda da tartışmalı bir pozisyon oldu. Dedim garanti olay çıkaracak. Ancak Jackson ilk anda hoplayıp zıplasa da, sonrasında ilginç bir şekilde, sadece inanamamış bir şekilde hakemlere bakarak protesto etti bu kararı. Belki de Silas'ın ısrarla yaptığı uyarılar işe yaramıştır. Buyrun aşağıda pozisyonu bulabilirsiniz. Benim fikrimi sorarsanız faul olduğunu düşünüyorum:


Link

4 FARKLI FIKIR:

Barış dedi ki...

Kendini attırmış olması ayrı bir saçmalık ama ilk pozisyona itirazında haklı bence Kaptan Jack. Dikkat ederseniz sadece kolunu koyarak pozisyon almaya çalışıyor fakat Garnett sanki kamyon çarpmış gibi tepki veriyor ve hakem de şak diye faul çalıyor.

bigben dedi ki...

Jerry Sloan görevi bırakmış.

http://www.ksl.com/index.php?nid=862&sid=14327951

Adsız dedi ki...

indiana maçının sonundaki pozisyon çok net faul. orada asıl itirazı yapması lazım, maçı kazanacak serbest atışlarla.

Era dedi ki...

Garnett'e yaptigi faul ise sayet hicbir maci bitiremez boyali alan oyunculari. Bunun gibi neler olur pota altinda izleyenler bilir, O ne kadar faul deilse, son pozisyondaki de o kadar faul.

Sadece hakemlerin gozunde antipati kazanmis, sen mi buyuksun, ben mi buyugum jack? diyorlar.