BIY AD

12 Şubat 2011 Cumartesi

Yeme Bizi Miller

Öncelikle okumayanlar için Can'ın hazırladığı güzel yazıyıyı tavsiye edip konuya öyle geçelim.

"Çok mutluyum, çünkü o gerçekten iyi biri. Son derece saygılı ve iyi bir aile babası. Onun adına heyecanlıyım. Bu basketbol için müthiş bir olay." Bu sözler dün gece Lakers karşısında ligin en fazla üç sayı isabeti bulan oyuncusu olan Ray Allen'a, bu ünvanın eski sahibi Reggie Miller'dan. Miller'ın söyledikleri gerçekten takdir edilesi. Gösterdiği olgunluk son derece hoş. Belli ki kendini çok iyi hazırlamış rekorun kırılması ihtimaline. Sonuçta birden bire gelip kırmadı Allen rekoru. Gün gün bir adım daha yaklaşıyordu ve nihayet dün gece başardı.

Bu açıdan hiçbir sorun yok, Miller'ın açıklamaları tam da olması gerektiği gibi. Ama olayın bir de diğer boyutu var. Şöyle bir empati kurunca insan anlıyor Miller adına durumun ne kadar zor olduğunu ve kendisinin aslında ne kadar büyük bir olgunluk gösterdiğini. Düşünün; Kariyeriniz boyunca 2500 üçlük isabeti buluyorsunuz ve bu rekoru kırdığınızda aktif oyunculardan en yakınının 1000 küsur isabet önündesiniz. Ama bir adam çıkıp siz basketbolu bıraktıktan 5 sene gibi kısa bir süre sonra sizi geçiveriyor. Hem de NBA tarihinin önemli bir istatistik kategorisinde. Dışı seni içi beni yakar derler ya Miller'ın durumu o şekilde olsa gerek bu aralar.

6 FARKLI FIKIR:

Burak Eren dedi ki...

Ray Allen belki bu rekoru kırmış olabilir, hatta yakıştı da bu rekor ona ama Reggie Miller, R.Allen'dan çok daha büyük bir isim.

Adsız dedi ki...

ESKENES in yazılarını çok aşırı gereksiz ve yanlış buluyorum hiç katılmıyorum.İçi içini yediğini düşünmüyorum şuan Miller ın.

Adsız dedi ki...

ilk adsıza katılmadan edemeyeceğim. Rekoru Allen'ın kırmış olması Miller'ın unutulacağı veyahut büyüklüğünden bir şey kaybedeceği anlamına gelmez. Ve Miller gibi taraflı tarafsız NBA camiasının haklı saygısını kazanmış bir spor adamının da bunu bildiginden eminim. O yüzden Miller'ın kimseyi "yedigi" yok.

Adsız dedi ki...

şu anda tamamen basın ve talihsiz sakatlıkların oluşturduğu seriyi yıkmak üzereyiz.umarım yarın yeterli bir özür yazısı yayınlarsınız..!

Adsız dedi ki...

Sen kimsin de seni yesin Reggie Miller sayın yazar ?

Adsız dedi ki...

özür mü ahah