BIY AD

12 Şubat 2011 Cumartesi

Yine LeBron Yine Olay


Link

LeBron geçtiğimiz yaz Miami yolunu tutunca NBA izleyicileri de keskin bir şekilde saflarını belli etmişti, LeBron'u sevenler ve ondan nefret edenler diye. Şimdiye kadar bu konuda tarafsız olan pek az kişiye rast gelmişimdir. Zaten tercihinin yanı sıra tercihini açıklama şekli de bu duruma pek müsade etmeyecek cinstendi. Maçlarda kendisine gösterilen türlü protestolara şahit olmuştuk, bunların sonuncusu da dün meydana gelmiş...

Sabaha karşı oynanan Heat-Pistons maçında parke yakınlarında oturan bir taraftar LeBron'un annesi hakkında pek iyi olmadığını tahmin ettiğimiz sözler sarfediyor. Kaynaklar adamın hakaret ettiğini söylüyor, ne söylediği sizin hayal gücünüze kalmış. Daha sonra, artık benchin hemen yanında oturan çocukları mı ispiyonluyor bilemiyorum ama adamın bu yaptığı LeBron'un kulağına gidiyor. Bunun üzerine LeBron benchin önüne kadar gelip taraftara biraz da tehditvari bir şekilde ne dediğini soruyor. Muhtemelen taraftar geri vites yapmış olacak ki sonra dönüp oyununa devam ediyor LeBron.

Eğer söylendiği gibi olayın içinde küfür varsa bunun elbette savunulacak bir yanı yok. Ancak işin bir de şu yönü var. Belki olası bir tartışma durumunda NBA'de verilen cezaların caydırıcılığına güvendi adam bu davranışı sergilerken, belki de LeBron'un haberinin olmayacağını düşündü. Ama ne olursa olsun cesaretine hayran kaldım. En son Ümit Özat olayından biliyoruz, her gün antrenman yapan bir biriyle sıradan bir vatandaşın kavgasında neler olabileceğini. Kaldı ki bahsettiğimiz kişi LeBron. Hani, kişiliği buna müsait değil belki ama ters anına geldiğini düşündüm de tüylerim ürperdi.

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Delikanlı olsa adama girer daha neyi teyid ediyorsun bilmiyormusun milyonlarca kişi küfrediyor sana. Ama akıl hocalarına sormadan birşey yapmamak istemiştir biliyorsunuz zaten joistik onlarda:)

bigben dedi ki...

"Burası Detroit, burdan çıkış yok" demiş bizimkiler :)

Adsız dedi ki...

ümit özat olayında olduğu gibi sahaya girip lebron'a saldırsa tamam da öyle oturduğu yerden küfür etmenin cesaretle bir alakası yok. lebron'un orda birşey yapamayacağı belli zaten en fazla "ne dedin sen?" fln der.

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=WEzq_4-xt00

üstteki linkdeki videoda lebron'un adama verdiği tepkiyi görebilirsiniz.
gayet olgun karşılamış bence. özet olarak "isteğini söyle umrumda değil ama saygısızlık etme" diyor lebraaam.

Adsız dedi ki...

güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre seyirci lebrona

'sisin mom bisde xd xd zaaaa'

demiş.

Adsız dedi ki...

Demek adam incisözlükçü panpa xd

Adsız dedi ki...

sizin için üşenmedim adamın ne dedğini buldum. bir başka delonte west göndermesi daha.

"you might have taken your talents South, but your mom is riding West" demiş.

Era dedi ki...

yok abi bunlar harbi boyali kahraman. Aklima Kral Eric geldi, "sen misin bana kufur eden, al sana ucan tekme."

Hatirlatma ; Yillar sonra Eric'e sorulur, "futbol hayatinda cok pisman oldugun birsey var mi?" , kral cevap veriyor "o pic kurusunu benzetemedim".

saygilar eric, kahrol lebron.

berkd dedi ki...

@Era
Liseli çocuk jargonuyla "olm senin anan varya senin anan ehi ehi ehei" gibisinden laf etmek ile ırkçı ve faşizan sataşmaları bir tutuyorsan pes derim dogrusu.

Eric o tekmeyi atmakta son derece haklıydı çünkü o herif dünya üzerinde nefret söylemleriyle var olan bir insandı ve bunun hesabını Eric abimiz kendince görmeye çalıştı.

Öte yandan bu olayda LeBron'un Miami'ye gitmiş olmasını üzerinden aylar geçmiş olmasına ragmen yedirememiş ve bu durumun kendisinde eziklik kompleksi oluşturmuş bir şahıs var.

Erman Toroğlu dedi ki...

Ahmet ÇAKAR:Siz Lebron'a adam diyorsunuz ya, lebron'da adam değil.

Adsız dedi ki...

@erman toroğlu

bağlaç -de'yi bitişik yazanı çok gördüm, sonuçta imla kurallarına pek dikkat etmiyoruz internette ama tırnak işaretiyle ayıranı ilk defa görüyorum.