BIY AD

25 Nisan 2011 Pazartesi

25 Nisan Programı

26 Nisan Salı- 03:00 San Antonio Spurs- Memphis Grizzlies
26 Nisan Salı- 03:30 Portland Trailblazers- Dallas Maverics (NBA TV)
26 Nisan Salı- 05:30 Oklahoma City Thunder- Denver Nuggets

Bu akşam programa Batı'daki  üç maçla devam ediyoruz. İlk maç da Konferans şampiyonunun maçı. Fakat bu seride sanki Memhpis Batı Konferansı şampiyonu gibi oynuyor. Tarihlerinin ilk Playoff maçını kazandılar, evlerindeki ilk Playoff galibiyetlerini de aldılar, hiç de duracağa benzemiyorlar. Spurs için seri biraz Parker'ın eline bakıyor. Üç maçta 15/44 şut isabeti ile oynadı. Ayrıca bir de McDyess'ın durumu önemli, hafif bir sakatlığı vardı, bu maçta daha az süre alacak bildiğimiz kadarıyla. %80 hazır olduğunu söylemiş kendisi.

Geçen maçın öncesin yazdığım tanıdık (!) felaket senaryolarının hep kaybeden tarafı Dallas ise evinde bir kez daha Blazers karşısında. Danklemin bir ucunda ilk maçlarda ortaya çıkan Kidd ve Stojakovic var ise, artık diğer ucunda da son maçta (tüm sezonu sakatlık artı hayal kırıklığı olan) ortaya çıkan Brandon Roy var. Geçen maç 18'i son çeyrekte olmak üzere toplam 24 sayıyla oynadı Roy. Yani açıkçası Dwight Howard'ın, Durant'in, Rose'unkiler gibi ve en yakını dünkü Chris Paul'ünkü gibi özel performansları izleyebilmek çok büyük bir keyif açıkçası... Roy'unki de bir benzeriydi bunların. Bakalım bu akşam neler olacak ?

Gecenin son maçı ise sabah erkenden uyanıp izlenesi bir maç. LP'niz var ise şanslısınız, Nuggets'ı uğurlama töreni olabilir bu maçta. Nuggets bir kez daha ilk turda elenme tehlikesi ile karşı karşıya. Ama süper yıldızını kaybeden bir takım olarak (ki ligdeki en yakın emsal, koçu da daha önceden ayrılmış olsa dahi Utah Jazz) Jazz, gibi yerin dibine girmemiş bir takım olarak hatırlanmayacak en azından. Yani ilk iki maç için Nuggets'tan bir maçı kazanmalarını bekliyordum fakat bu gece işleri çok zor artık. Thunder'ın nasıl bir güce dönüştüğüne de şahit oluyoruz bir yandan. Şu an için sorarsanız Batı'da açık ara en iyi takımlar gibi duruyor.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Küçümsenen dallas bu maçta neyin ne olduğunu gösterdi sanırım. Sezon başından beri küçümseniyor bu takım ama 24-5 giderken dirk ve butler ard arda sakatlanmasa nba 1.liğine çıkabilirlerdi buna rağmen kısıtlı rotasyonla buralara geldiler ve playofflarda ''acaba yine mi'' denmeye başlamışken nowitzki faktörü ortaya çıktı.

Adsız dedi ki...

küçümsenen dallas geçen iki maçta da kendini gösterdi sakin

Adsız dedi ki...

küçümsenen dallas geçen iki maçta da kendini gösterdi sakin