BIY AD

26 Nisan 2011 Salı

26 Nisan Programı

27 Nisan Çarşamba- 02:30 Atlanta Hawks- Orlando Magic (NBA TV)
27 Nisan Çarşamba- 03:00 Indiana Pacers- Chicago Bulls
27 Nisan Çarşamba- 05:30 New Orleans Hornets- Los Angeles Lakers

Bu akşam, ilk maç Florida'dayız ve Magic'i elenme stresi sarmış durumda. Eğer bu maçı da kaybederlerse seri 4-1 Hawks lehine sonuçlanacak. Oyun tarzını ne kadar sevmesem de, Hawks kazanmış olacak. Diğer yandan da Magic'te yapılan takas sonrası, olası ilk tur elenmesinin yol açacağı spekülasyonları düşünmek bile istemiyorum. Artık Stan Van Gundy mi gönderilir, genel menejer Otis Smith mi gider, yoksa Dwight Howard mı, bilemiyorum açıkçası (Zaten Smith maçları ayakta izliyormuş kenarda köşede. Hazır ayaktayken, yeni tutmayan kimyanın sorumlusuyken hani...) Magic bundan sonra turu geçse dahi çok azar işitecek çoğu yazı köşelerinden. Bunda da Hawks'ın payı çok büyük. Oyununu yükseltmesini beklediğim Jason Collins beni utandırmadı ve serinin şeklini değiştirdi Magic'in hücumu açısından. Hawks pota altını resmen kararttı kendisi klasik deyişle. Yani sadece şu istatistiği vereyim, gerisini siz düşünün:  Seride toplamda 192 dakika oynandı, 72'sinde beşte yerini aldı Collins. O varken, Magic ortalama 100 pozisyonda sadece 76 sayı atabiliyorken, o yokken 100 pozisyonda bu sayı 108 oluyor. İnanılmaz gerçekten. Bunları yaparken de Howard gibi bir canavarla ( hadi "beast" diyelim) uğraşıyor. Yanlış anlamayın, bu rakamlar normal sezonda da çok benzer. Collins içerdeyken 75 idi, bençte otururken 105 sayı şeklinde idi Hawks potasında her 100 pozisyonda elde edilen sayı. Ayrıca, Collins'in yaşı çok da genç değil, benzer bir performansı Nets'teyken CB4'a (Bosh) karşı da yapmıştı ve Raptors'ı turun dışına itmişlerdi.

İkinci maç ise serinin son maçı olarak gördüğüm maç. Pacers sonunda bir maçta hayatta kalmayı başardı son maçta maçın sonuna kadar. Boozer'ın üçlüğü girse belki skor eşitlenecekti farkı şeyler konuşuyor olacaktık, fakat olmadı. Bu sefer kaçamadı Bulls. Şimdi tekrar Chicago'da maç. Bulls eğer sezon içindeki gibi bençe başvurup istediği katkıyı alırsa maçı kazanan taraf olmaya çok yakın (Geçen maçta benç üstünlüğü sayı olarak 30-17 şeklinde Pacers lehine idi). Rose'un bugünkü ısınmaların çoğunda yer almadığını da belirtelim sizlere. Ama maçta oynayacakmış. Son maçta da bir olası 7. maç potansiyelli bir seri izleyeceğiz. Seri 2-2 ve Lakers'ın üst üste dördüncü NBA Finalleri yolunu tıkayan bir Hornets (çoğu zaman =Chris Paul) takımı izledik. Başa baş geçiyor seri. Kobe Bryant da hafif sakat, fakat oynaması bekleniyor.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

orlando sadece hidoyu alıp gortat ve pierturusu gönderseydi nerlson carter hido lewis howard canavar bi takım olurdu ama otis abimiz fm tadında takaslara imza attı gereksiz herif