BIY AD

27 Nisan 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - Play-Off 11.Gün

Hawks 76 - Magic 101
Magic'in bence kendini bulduğu maç oldu serinin bu 5.maçı. Bence Atlanta'dan en az bir gömlek üstün bir takım Orlando ama bunu performans olarak yansıtmakta zorlanıyordu. Dün akşam şutlar girmeye başlayınca gerek skor gerekse basketbol açısından farklarını göstermeyi başardılar. Elenme tehlikesi ile karşı karşıya oldukları için daha hırslı ve konsantre başlaması Magic'in bu maçı almasını sağladı. Öyle ki seri boyunca tek başına ayakta kalan Howard'ın fazla devreye girmediği ve sadece 4 kez şut denemesinde bulunduğu bir maçı böylesine bir farkla kazandı Magic. Hidayet belki yine etkili bir performans sergilemedi bireysel olarak ancak Orlando takım olarak üçlük yüzdesinde %40'lara ulaşmayı başardı. Reddick'in benchten gelerek yaptığı katkıları da atlamamak gerek.

Atlanta cephesine bakacak olursak seriyi buralara kadar getiren Crawford'un bu maç yokları oynaması en azından benim için sürpriz olmadı. Bir yerlerde bu tip bir performans sergileyecekti çünkü güvenilesi bir adam değil Crawford. Onun dışında belki de Atlanta'nın bir numaralı skor opsiyonu olan Joe Johnson'un etkisiz eleman olarak parke üzerinde yer alması bu farklı mağlubiyetin nedenlerinden biriydi Hawks adına. Josh Smith 22 sayı-11 ribaund ile şahinlerin dişe dokunur tek başarılı performansını ortaya koydu. Orlando'da ise en skorer isim 17 sayı ile geçtiğimiz maç oynayamayan J.Rich olurken, Reddick 14 sayıya imza attı. Hidayet ise geceyi 9 sayı-2 ribaund-3 asist ile noktaladı. 3-1'den seri çevirmek zordur ve Orlando kendi adına en kritik maça Atlanta'da çıkacak. 6.maçta alacakları bir galibiyet ile psikolojik olarak avantajı ele geçirecekler.

Pacers 89 - Bulls 116
Doğu Konferansı'nda yarı finale yükselen ikinci takım Chicago oldu. Süpürgelerin çıkmasını beklediğim seriydi ancak Indiana'nın ilk iki maçta sergilediği direnç ve oynadıkları basketbol benim için sürprizdi. Evlerinde bu performansların hatrına bir galibiyet elde ettiler ancak seriyi tekrar Indiana'ya taşımak gerçek sürpriz olurdu. Dün akşam maçın kilit adamı her zamanki gibi Bulls adına Rose oldu. Rose'un kenara geldiği bir dönem vardı ki Pacers inceden inceden farkı eritti ve oyunu tehlike sınırına getirdi. Bu dakikada oyuna giren Rose hücumda ve savunmada sorumluluk alarak farkı bir anda açtı ve Chicago'nun bu turu geçtiğini gösterdi izleyenlere.

Serinin kaderini belirleyen isimlerden biri Chicago adına şüphesiz Luol Deng oldu. Dün akşam 24 sayı-6 ribaund-7 asist ile her alanda katkı sergileyerek takımına galibiyeti getiren Deng'in seri ortalamaları da oldukça iyiydi. Rose ise 25 sayı-6 asist ile maçın en skorer ismi olurken maçın tehlikeye girdiği anlarda sahne alarak kalitesini bir kez daha gösterdi. Ayrıca maç içinde 5/7 üçlük isabeti ile oynayan ve 15 sayı üreten Bogans'ın da katkılarını atlamamak gerekir. Ömer Aşık ise maçın kopmasından da faydalanarak 15 dakika kadar oyunda kaldı ve 2 sayı-5 ribaund ile mücadele etti. Pacers cephesinde ise yapılan 20 top kaybı direk olarak skor tabelasınad göze çarparken, Granger'ın 20 sayı-6 ribaundluk katkısı galibiyet için yeterli olmadı.

Hornets 90 - Lakers 106
Chris Paul'un bireysel yetenekleri ile ayakta durmaya çalışan Hornets serinin beşinci maçında Lakers'a teslim olmaktan kurtulamadı. Maça iyi de başladılar aslında ve skorda üstünlüğü ele geçirdiler. İlk periyotu izledikten sonra acaba bir sürpriz daha mı geliyor dedim ancak ikinci çeyrek ile beraber oyuna ağırlığını koyan ve vidaları sıkan Lakers galibiyete yürüyüşünü başlattı. Bir isme bağlı kalmada oynayan her oyuncudan katkı almayı başaran Lakers serinin kritik maçlarından birini kazanarak New Orleans'a avantajlı giden taraf olacak.

Hornets'te Paul bir kez daha takımını galibiyete götürmeyi denedi ama 20 sayı-12 asist bunun için yeterli olamadı. Her maç otomatik olarak belli oranda katkı aldıkları Landry'den bu maç bekledikleri katkıları bulamasalar bile Ariza ve Belinelli oldukça iyi katkı verdi. Belinelli 21 sayı ve Ariza'nın 22 sayısı galibiyet için yeterli olamadı. Lakers'ta Kobe Bryant ne zaman gerekirse sahneye çıktı ve takımı ateşleyecek hamlelerde bulundu. Az ama öz şut kullandı ve 19 sayısı ile takımının en skorer ismi olmayı başardı. Pota altında Bynum 18 sayı-10 ribaund ile etkili olurken, kritik maçlarda sahneye çıkan Fisher 13 sayısı ile başarılı bir performans sergiledi ve galibiyete katkıda bulundu.

1 FARKLI FIKIR:

roland deschain of gilead dedi ki...

Seri başlamadan Atlantanın Orlandıyu eleyebileceğine inanan nadir kimselerdendim.
Ama Atlantanın umursamaz oyun ve oyuncu yapısından da haberdarım ve eğer 3-1 öne geçtiği seriyi kaybedecek bir takım varsa o da Atlantadır, bundan eminim.

Magic bu maçtaki oyunundan psikolojik olarak kendine katkı çıkarırsa seriyi zorlanmadan 4-3 e getirir.
Magic'in ortalama oynayıp farkı 10 a çıkardığı hiçbi maçta Atlanta savaşıp cevap vermeyecektir.