BIY AD

28 Nisan 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - Play-Off 12.Gün

Nuggets 97 - Thunder 100
Kevin Durant'ın nasıl büyük bir oyuncu olduğunu görmek için şu maçı izlemek yeterli olacaktır sanırım. Denver serideki 4.maçı da kazanmanın etkisiyle maça hızlı başladı ve skorda üstünlüğünü eline aldı. Maç içinde bir çok gelgit yaşandı ancak Denver'ın duruşu ve sergilediği oyun ile maçı kazanacağını söylemek sürpriz olmazdı. Nitekim son 4 dakikaya da 9 sayılık bir üstünlükle girdi Denver. Öyle ki son çeyrek Oklahoma üst üste şutlar kaçırmış ve Denver'a cevap verememişti. Ibaka biraz olsun direnci ile takımı ayakta tutarken bu zor anda sahneye çıkan ve maçı çeviren isim Durant oldu. Oklahoma'nın son 20 sayısının 16'sına imza atan Durant maçı getiren isim oldu.

41 sayıyla oynayan Durant takımına play-off kariyer rekorunu egale ederek müthiş bir maç sonuyla takımını 2.tura taşımayı başardı. 2005 yılında Seattle adıyla 2.tura yükselmeyi başaran kadrodan sonra ilk kez Oklahoma ilk turu geçmeyi başardı ve rakibini bekliyor. Durant'ın bu maçı getiren müthiş performansının yanında skor bakımından ekstra oynamasa da savunmadaki duruşu ve müthiş hırsı ile Ibaka'dan da söz etmek gerekir. Ibaka yalnızca 1 sayı üretti ancak 8 ribaund ve 9 blok ile müthiş bir performans sergiledi. Blokları da öyle anlarda geldi ki hem Denver'ın direncini düşürdü hem de takımını ayağa kaldıracak anlardı. Denver cephesinde ise takımın içinde skoru alıp götüren bir yıldız çıkmadı ancak takım halinde skoru paylaşmaları dikkat çekiciydi. 14 sayı-10 ribaund ile Martin iyi bir performans sergilerken Afflalo 15 sayı ile takımının en skoreri oldu. Gallinari'de faul problemine girene kadar başarılı bir performans sergiliyordu ancak 11 sayıda kaldı ve etkili olamadı.

Grizzlies 103 - Spurs 110
Belki şu an bu yazıda Memphis'in ne kadar büyük bir iş başararak sekizinci sıradan Spurs'ü elediğini konuşuyor olacaktık. Play-off tecrübesinin o kadar açığa çıktığı bir maç oldu ki Memphis kazandım dediği maçı son 1.7 saniyede hediye ederek serinin uzamasına göz yumdu. Maçın büyük bölümünü önde götüren Memphis son saniyelere de önde girdi. 1.7 saniye kala üç sayı önde olan Memphis savunmada faul yapmak yerine Spurs hücumunu seyretmeyi tercih etti ve Neal'ın elinden gelen basket maçı uzatmaya taşıdı. Maçı belki orada kazanmadı Spurs ama ivme tamamen onların lehine dönmüştü ve Memphis doğal olarak uzatma da beklentilerin altında kaldı.

Memphis şu an seriyi geçmiş rakibini bekliyor olabilirdi ama bir şut maçın belki de serinin kaderini değiştirecek. Galibiyet için çok çabalayan Manu 33 sayı-6 ribaund-6 asist ile başarılı bir maç çıkartırken, Parker 24 sayı-9 asist üretti. Parker özellikle uzatmada aldığı sorumlulukla takımını galibiyete götüren isimdi. Boyalı alandaki bariz Memphis üstünlüğüne çare bulamayan Spurs kısaların katkısı ile maç boyu ayakta durdu. Memphis cephesinde Zach 26 sayı-11 ribaund-6 asist ile oldukça iyi bir karşılaşma çıkarttı ve belki de maçın kahramanı olacaktı ancak o rol ondan çalındı. Conley'in 20 sayısı ve Gasol'un 11 sayı-17 ribaundluk double-double'ı galibiyeti Memphis hanesine yazdıramadı. Seri Memphis'e uzadı ve Spurs umutlarını sürdürüyor ancak Memphis şu performansını kendi evinde de gösterirse seyirci desteği ile seriyi geçen taraf olacaktır.

Sixers 91 - Heat 97
Doğu'da rakibini eleyen ve yarı finallere yükselen üçüncü takım Miami Heat oldu. Sixers karşısında aslında seri boyunca fazla zorlanmadılar. Kaybettikleri maçta bile iki el üstü üçlük ile maç vermişlerdi. Dün akşam şansa izin vermediler ve etkili bir basketbol ile Sixers'a buraya kadar dediler. Aslında dün gece Iguodala belki de serideki en iyi maçını oynadı ama Heat adına da Wade sahnedeydi. Üstelik Chalmers'ın bol bol ekmeğini yedi Miami aldığı katkılarla. Ayrıca ilk molanın ardından Bibby ve Ilgauskas'ı kenara aldı Spoelstra ve maçı Chalmers&Anthony ikilisi ile bitirdi. Chalmers maç içinde yaptığı katkılarla dikkat çekerken, Anthony ise 40 dakikaya yakın süre bulduğu maçın son bölümünde kritik serbest atışlarda hata yapmayarak galibiyeti getiren isimlerden biriydi.

Chalmers'ın maç içinde katkısı olduça önemliydi. Kritik anlarda direnç kırıcı basketler geldi genç isimden ve 6/12 üçlük isabeti ile 20 sayı üretti. Ancak dün gece takımı taşıyan isim Wade oldu. 26 sayı-11 ribaund-7 asist ile oyunun her alanında etkili olan süper yıldız takımını yarı finale taşımayı başardı. Boyalı alanda başarılı maçlar çıkartan Bosh ise bu maçta da 22 sayı-11 ribaund ile olumlu katkılar verdi. Sixers iyi savaştı maç boyu ama kalite farkı net ortadaydı seri boyunca. Bu maçta içeriyi iyi kapattılar, Heat'i dış şuta yönelttiler ancak istediklerinde başarılı olamadılar. Heat 30 üçlük denese de içeriyi her zaman zorlayan isimler mevcut olunca takımda pek işe yaramadı bu düşünce Sixers adına. Iguodala 22 sayı-10 ribaund ile oynarken boyalı alanda Brand 22 sayı üretti. Miami yarı finalde Celtics'in rakibi oldu ve beklenen serinin ilk maçı da pazar akşamı 22.30'da. Duyurulur.

3 FARKLI FIKIR:

ondskan dedi ki...

denver maçında son 15 sn kala topu oyuna sokarken hakemler durant'ın yarısaha ihlali yaptığına karar verip sonradan kararı değiştiriyorlar,özetlerden seyrettim ama neden kararı değiştirdiler anlayamadım,izleyen varsa açıklarsa sevinirim,yoksa gene denver i doğramış olacak halemler ilk maçtaki perkins'in kuraldışı basketi gibi

EarlyAdopter dedi ki...

Zach R 2. faulu atmasa kalan surede Spurs un 3 luk bulma sansi sifira cok yakindi. 2. faulu atmasi Spursa sureyi durdurarak topu yari sahadan atmasina olanak tanidi... Gercekten yazik oldu Memphis'e , ama evlerindeki maci alip Spurs'u eleyecekler gibi geliyor bana...

Efe K. dedi ki...

Sevgili ondskan,

The NBA rulebook states "A ball being dribbled is (1) in the frontcourt when the ball and both feet of the player are in the frontcourt, (2) in the backcourt if the ball or either foot of the player is in the backcourt". In the play from Wednesday night's Oklahoma City-Denver game, as he received the ball, Kevin Durant stepped on the midcourt line with his left foot which is equivalent to being in the backcourt. He never established position in the frontcourt with both feet so the referees were correct in waiving off a backcourt violation. If Durant had both feet and the ball in the frontcourt and then stepped on the midcourt line, the correct call would then have been a backcourt violation.

-http://www.nba.com/official/