BIY AD

29 Nisan 2011 Cuma

NBA'de Bugün - Play-Off 13.Gün

Lakers 98 - Hornets 80
Los Angeles Lakers'ta ilk turu fazla zorlanmasına rağmen kapatmasını bildi. Eksik kadrosuyla Hornets karşısında rahat bir ilk tur geçirmesi beklenen Lakers ancak 6 maçta istediğine ulaşabildi. Paul önderliğinde ilerleyen Hornets iki galibiyet çıkartabildi Lakers karşısında ve sürpriz sonuçlar alarak zevkli bir seri izletti bizlere. Bu akşam kendi sahasında Lakers'a dış geçiremeyen Hornets yenilmekten kurtulamadı ve seriyi kaybetti. Lakers dün akşam ciddi bir konsantrasyon ile maça çıkmıştı. Belli ki seriyi son maça taşıyıp stres yaşamak istemiyorlardı. Nitekim bu ciddiyetleri maçı da kendilerine getiren önemli bir noktaydı. Skorda üstünlüğü elinde bulunduran Lakers bu avantajını iyi kullanarak galibiyete ulaştı.

Lakers'ta dün gecenin en etkili ismi 18 sayı-12 ribaund ile Bynum olurken, en skorer isim 24 sayıyla Kobe oldu. Benchten gelen Odom'da 14 sayı-8 ribaund ile etkili oldu. Dün gece kazanmaya yönelik bir oyun bekliyordum Hornets cephesinden ama hiç öyle olmadı. Ribaundlarda üstünlüğü kaptıran Hornets maç boyunca kovalayan taraf oldu diş geçirebildiği kadar. Paul'un 40 dakika boyunca sadece 9 defa şuta kullanması da böylesine bir maç için sönük kaldı. Onun sorumluluk aldığı maçlarda Hornets gülen taraf oldu seride ancak dün gece Paul yokları oynadı. Her şeye rağmen 10 sayı-11 asist-8 ribaund ile her alana katkı vermeyi başardı ancak yetersiz kaldı. 19 sayı ile oynayan Landry takımının en skoreri olmayı başardı ancak boyalı alanda kalıplı Lakers isimlerine karşı onunda performansı sınırda kaldı.

Magic 81 - Hawks 84
Sezon başında bu iki takım play-off'larda eşleşecek ve seriyi geçen takım Hawks olacak deselerdi şaşırmazdım ne olursa olsun kazanma olasılıkları yarı yarıya olan bir eşleşmeydi. Ancak son dönemdeki performanslara bakınca Atlanta'nın bu seriden galip ayrılması işin sürpriz kısmıydı ve bu gerçekleşti. Evinde maç kaybetmeyen ve deplasmanda da bir maç çalmayı başaran Atlanta seriyi geçen taraf olmayı başardı. Gerçi son dönemde izlediğim en kötü Orlando'yu gördüm seride bu yüzden Hawks'ın seri performansı hakkında net bir yorum yapamıyorum. Onları Chicago karşısında göreceğiz.

Orlando'nun dış şut sorunsalı dün akşam da devam etti. Serinin bir önceki maçında kazanarak bu sorunları aşmış gözüküyorlardı ama bu günde oyuncular gününde değildi. 25 sayı-15 ribaund ile Howard etkili oldu ama tek başına, takım olmadan bir yere gelemeyeceklerini de gördü Orlando. Hidayet ise 15 sayı ile tamamladı serinin son maçını. Hawks cephesinde de suskun olan ancak zaman zaman parlayan Joe Johnson bu kritik maçta 25 sayı-10 ribaund üreterek takımını galibiyete taşıdı. Crawford benchten gelerek 19 sayı üretti ancak tek başına 10 üçlük denemesi oldukça fazla gözüküyor. Seri boyunca daha takım olan taraf Atlanta oldu ve ikinci turu hak etti ancak dediğim gibi onların gerçek performansını Chicago karşısında göreceğiz.

Mavericks 103 - Blazers 96
Bu akşam tesadüfen 3-2 olan üç seri oynandı ve bu üç seride sonlandı. Dallas deplasmanda kazanarak seriyi geçen taraf oldu. Roy'un efsane geri dönüşü ile hatırlanacak Dallas-Portland serisi benim için ilk turun izlemesi en zevkli ve mücadelesi en bol serisiydi. Bu maça kadar herkes kendi evinde kazanmayı başarmıştı ancak bu akşam Nowitzki ve Terry önderliğinde iyi basketbol oynayan Dallas deplasmanda kazanarak seriye nokta koydu. Maça kötü başladı aslında Dallas ve ilk periyodu 8 sayı geride tamamladı. Ancak 2.periyodun başlaması ile kendine gelen Dallas skor üstünlüğünü almayı başardı ve maç sonuna kadar bunu korudu.

Maçın son bölümünde Portland farkı eritmiş ve son toplara heyecan gelmişti ancak Portland topu potadan geçirme konusunda sıkıntı yaşayınca Dallas galibiyete ulaşan taraf olmayı bildi. Dallas'ta özellikle topu Nowitzki ile buluşturdu ve maç sonunda serbest atışları güvenilir bir elden kullandılar. Nitekim Nowitzki 33 sayı-11 ribaund ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Benchten gelen Terry ise 22 sayı-8 asist ile başarılı bir karşılaşma çıkarttı. Portland cephesinde galibiyet için en çok çalışan isim takıma en son katılan G.Wall oldu. Wallace 32 sayı-12 ribaund ile oynadı ancak çabaları yeterli değildi. Aldridge ise 24 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı. Dallas böylece 2.turda Lakers ile eşleşmiş oldu.

5 FARKLI FIKIR:

Onurder dedi ki...

Sonunda NTV'nin Orlando Maçlarını yayınlamak zorunda olması sorunsalı bitti biraz daha yüksek kaliteli maçlar izleyeceğiz

Adsız dedi ki...

dallas'ın hakkını nihayet verebildiniz. roy bir maç efsane oynamış olabilir ama playofflarda kendisine bu kadar ters gelen bir alt-üst eşleşmesi yaşayan takım yok. buna rağmen dallas 4-2 kazandı. dirk ve dallası biraz daha ciddiye almak lazım

Adsız dedi ki...

Ntvde bildiğim kadarıyla sadece bir maç yayınlandı abartmayalım lütfen.

Adsız dedi ki...

ilk adsız arkadaşım blogun adına bak istersen yorum yapmadan hacı hahaha

Adsız dedi ki...

portland ve spurs e açık bir şekilde subjektif yaklaşılıyordu memphis ve dallas gereken cevabı verdiler sanırım. portland yine çok iyi savaştı sezon boyunca ona lafım yok ama dallas küçümsendi. memphis ise resmen bozguna uğrattı yılın hayal kırıklığı spurs ama memphis in hakkı isteksiz şekilde veriliyor.