BIY AD

24 Nisan 2011 Pazar

NBA'de Bugün - Play-Off 8.Gün

Mavericks 82 - Blazers 84
Açıkça söylemek gerekirse farkın 23'e çıktığı an televizyonu kapatmak istedim. Felaket derecede uykusuzdum ve skor bakımından bir hayli kısır olan bu maçın dönmesi için adeta mucizeye ihtiyaç vardı. O mucize ete kemiğe bürünmüş bir halde topu eline aldı ve son çeyreğe 18 sayı geride giren takımını ayağa kaldırdı. Mucizenin adı Brandon Roy'du. Sezon boyu dizleri onu nereye kadar taşıyacak dedik hatta ilk iki maçta sorumluluktan kaçıp, kötü performans sergilemesi nedeniyle eleştirdik. Ancak gerçek bir winner nasıl olunur gösterdi dün akşam bizlere Roy. Destansı bir mücadele sonunda hak ettiği galibiyete ulaştırdı takımını ve seriyi eşitledi. Ayrıca bu destansı geri dönüşü NBA tarihinde yapabilen ender takımlar arasına girdi Portland. Bir play-off maçında son çeyreğe 18 veya daha fazla farkla giren ve maçı çeviren üçüncü takım olmuş Portland.

Öyle bir maçtı ki seriye her ne kadar eşitlik gelmiş olsa da psikolojik avantaj tamamen Portland'ın eline geçti. Son yıllarda play-off'larda yaşanan kötü hatıraları unutulmayacak olan Dallas bu kötü talihine yeni bir sayfa daha eklemiş oldu dün gece. Dallas iş play-off'lara gelince enteresa işlere imza atıyor zaten. 26 üçlük denediler dün gece ki bu her üç hücumda bir yayın gerisinden hücum etmek demek. Savunma konusunda Aldridge'i iyi savundular ancak Roy gerçeği kendini gösterdi. 24 sayı-5 asist ile oynayan Roy enfes bir son çeyrek performansı sergilerken, Aldridge 18 sayı-8 ribaund üretti. Dallas cephesinde ise Nowitzki'nin 20 sayısı ve Marion'un 12 sayı-11 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı. Şüphesiz şu ana kadar oynanan play-off mücadelelerinin en iyisini izledik dün gece.

Thunder 97 - Nuggets 94
Play-off'ların iki yakasında da en çekişmeli geçmesini beklediğim iki serinin 3-0 olması -Celtics/Knicks- biraz ironik. Evinde müthiş bir seyirci desteği ve iyi basketbol ile Nuggets karşısında iki galibiyet alması Thunder için sürpriz değildi ancak bu maçı kazanmaları benim için sürpriz oldu. Ancak serinin kaderinde hakemlerin yanlış kararlarının büyük etken olduğunu da pas geçmemek gerek. İlk maçta yaşanan hakem hatasından sonra dün akşam Jr Smith'in son şutunda faul çalınmaması da fazlasıyla garipti. Hakemlerin o maçta çalacağı bir faul ile aynı gecede iki enfes geri dönüşe şahit olabilirdik ancak bu gerçekleşmedi.

Thudner'da Ibaka 22 sayı-16 ribaund-4 blok ile çok çok ekstra oynayarak takımını galibiyete taşırken, Durant 26 sayıyla en skorer isim oldu. Deplasmanda maç kazanabilmek için ana skorerin dışında ekstra katkı alabileceğiniz bir oyuncu şart ve dün gece Thunder'da bu isim Ibaka oldu.Westbrook'un 23 sayı-8 ribaund-9 asisti de dikkat çekilmesi gereken bir performans olarak göze çarpıyor. Denver'da Nene çok iyi oynadığı ilk maçın ardından beklentilerin altında kaldı benim gözümde. Dün gece 15 sayı-10 ribaund ile oynayan Nene'nin yanında Martin'de 15 sayı üretti ancak Ibaka ve Perkins'in iyi oyunu ile pota altı üstünlüğünü ele geçiremedi Denver. Smith ise benchten gelerek 15 sayıya imza attı ancak son 20 saniyede gösterdiği oyunu ile takımını galibiyete taşımış olsa şimdi onun adından daha çok bahsediyor olabilirdik.

Spurs 88 - Grizzlies 91
Grizzlies ilk maçı kazandığında belki bir çok kesim için bu sürpriz olmuştur ama dün geceki maçla beraber eminim ki o kesimin de sürpriz düşüncesi değişmiştir. Grizzlies evinde çok çekişmeli ve çetin geçen bir maçta Spurs'u 2.kez mağlup ederek avantajı ele geçirdi. İlginç olan nokta ise maç boyunca üçlük isabeti konusunda sıkıntı yaşayan ve maçı belki de bu yüzden kopartamayan Memphis'i galibiyete götüren basket Zach Randolph'un elinden çıkan üçlük oluyor. Dün gece pota altında müthiş bir mücadele örneği sergileyen ve iyi bir maç çıkartan Zach bu önemli şutu da sayıya çevirerek takımını galibiyete götürdü.

Spurs'un en çok yara aldığı bölge olan boyalı alanı çok iyi işleyen Memphis'te Randolph'un 25 sayısı bunu kanıtlıyordu. Sezon ortasında aldığı kontratla eleştiri konusu olan Conley'in play-off performansı bence olumlu. 14 sayı-6 ribaund-8 asist üretti dün gece ve oyunun her alanında etkili olmaya çalıştı. Spurs cephesine bakacak olursak 23 sayı-5 asist üreten Manu takımını galibiyete götürmek için çok çalıştı ancak bunda başarılı olamadı. Son topta mola almayan Spurs'te top Manu'nun elinde patladı ve yapabileceği fazla bir şey yoktu ama o pozisyonda mola almamakta maçın kaderini çizdi. Popovich hatanın kendisinde olduğunu söyledi basın toplantısında ancak oyuncuların da skordan ve süreden haber olmaması şaşılacak durum. Duncan ise 13 sayı-11 ribaund-6 asist-5 blok ile verimli bir performans sergiledi ancak takımı galibiyete götüremedi.

Bulls 84 - Pacers 89
Basketbol ilginç ve gelgiti çok fazla olan bir spor ve dün akşam bunu fazlasıyla gördük. Indiana deplasmanda iyi mücadele ettiği ilk iki maçı kaybetti ve evinde de ilk maçında istenilen performansı sergileyemedi. Beklenilenin de üstünde oynadığı bir seride süpürülme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ancak son maçta iyi basketboluyla kazanan taraf olmayı başardı Indiana. Kazandı kazanmasına ancak halen son çeyrekleri ve kritik anları kötü oynama geleneğini sürdürüyor Pacers. Zaten ilk iki maçı bu yüzden kaybetti Pacers. Son beş-altı dakikanın dikkatle izlenmesi gerek kesinlikle. Pacers kazandığı maçı neredeyse altın tepside veriyordu Chicago'ya ancak kötü bir son hücum sonunda Chicago bu altın tepsiyi geri çevirdi.

Maçta dikkatimi çeken ilginç bir nokta ise salonda Indiana taraftarından çok Chicago taraftarının olmasıydı. Tribünlerin genelinde kırmızı rengi hakimdi ve Pacers'lı oyuncuların serbest atış kullandığı sıralarda pota altında dikkat dağıtmak için hazırda bekleyen bir çok insan vardı. Böyle bir şeyi bir deplasman takımı adına da ilk kez görüyorum. Granger 24 sayı-10 ribaund ile Pacers'a ilk galibiyetini getirirken boyalı alanda Hibbert 16 sayı-10 ribaund ile başarılı bir performans sergiledi. Chicago ise kaybederken Noah gibi bir ismi kazandı. Noah 21 sayı-14 ribaund ile oynayarak takımının en skoreri oldu ancak bu güzel performansı galibiyeti getirmedi. Rose United Center'da oynan maçlara göre deplasmanda belirgin bir düşüş gösterdi. Dünc22 şutunda sadece 6 isabet bulabildi ve kötü bir performans sergiledi. Maçın son periyodunda çaldığı toplarla takımını ayakta tutmayı başardı ama maçın genelini kötü oynadı genç oyuncu. Ömer ise 3 dakika forma şansı buldu ve 2 ribaund-1 blok ile mücadele etti.

4 FARKLI FIKIR:

Uğur dedi ki...

Thunder-Nuggets maçını izlediniz de bu yorumu yapıyorsanız vahim, izlemeden özet ve istatistiklerden bir şeyler karalamaya çalışıyorsanız daha da vahim.
1.si son pozisyona bakarak hakemlerin Thunder lehine bariz hatalar yaptığı gibi bir sonuca varıyorsunuz. açın ilk periyotta Perkins ve Collison'a çalınan ikişer faule bakın. Sırf gerginlik olmasın diye rebound mücadelesinde faul çalındı ki bunlara nerede faul çalınsa gülünür. Zira bu fauller sebebiyle KD uzunca bir süre 4 numara oynamak zorunda kaldı. Nedense bu sürede de hakemler sert mücadeleye müsamaha gösterdiler. K. Martin'in Perkins'in faul aldığı pozisyonlara benzer müdaheleleri sayısız kez yaşandı, KD'nin 4 numara oynamak zorunda kaldığı durumlarda.
İlk maçtaki çok bariz hatayı kabul ediyorum ama bu maça hekem hatası ile galibiyet diyenin her zaman karşısındayımdır ki o son pozisyonda ben de Kaan Kural'a katılıyorum ve çalınsa da olr çalınmasa da olur diyorum.
2.si Perkins faul problemi nedeniyle süresi kısıtlı oynadı ve bulduğu bu sürelerde de pek etkili oynamadı. hatta 44 saniye kala çok gereksiz bir hatası yüzünden maçı kafasında silen Denver'i ayakta kalmaya teşvik etti.

Adsız dedi ki...

JR Smith'in pozisoyonuna açık faul demek biraz absürdlük olur. Orda faulu almak için debelendi resmen JR, Harden sadece ellerini kaldırıp savunma yaptı. OKC'nin hakkını biraz yemişsiniz galiba, batıda 3-0 yapan tek takım :)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Brandon Roy iyice hacı olmuş. Sakala baksana.

Kaan Mert dedi ki...

Thunder'ın hakkını asla yemiyorum ve galibiyetini asla hakem hatasına bağlamıyorum. Ancak Kaan Kural'ın maçın o stresinde o yorumu da biraz saçma. Çalınsa da olur çalınmasa da olur ne demek. Burada maçın en kritik hücumlarından biri ceyeran ediyor. Yani ya çalınır ya çalınmaz. Pozisyon bana göre fauldü, başkasına göre olmayabilir. Bu demek değil ki Thunder galibiyeti hak etmedi. Sonuna kadar iyi basketbolla kazanmayı hak ettiler ve belki de seriyi süpürecekler. Ama ben gözüme batan bir anı yazıda belirttim.