BIY AD

9 Mayıs 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 21.Gün

Lakers 86 - Mavericks 122
Şu maç hakkında yazılabilecek pek bir şey yok açıkçası. Henüz ikinci çeyreğin ortalarında maçı kazanan taraf belli olmasına rağmen ne Dallas iyi oyunundan vazgeçti ne de Lakers yumuşaklığından kurtulabildi. Sonuç olarak Carlislie'nin yönetmen koltuğunda oturduğu bir 'Texas Katliamı' izlemiş olduk. Terry ikinci çeyrek çılgın atınca Dallas'ın süpürgeleri çıkardığı bariz belliydi. Çok konsantre olmuşlardı ve her zaman yaptıkları gibi doğru paslaşmalar ile en doğru şutu buluyorlardı. Ekstra bir şey yapmadan rakibin mental özelliklerinin üstüne gide gide kazandı Dallas seriyi.

Dün akşam oyun Dallas kontrolünde geçti tamamen. Üçlük şov yapan Terry'den bahsetmek gerek elbette. 9/10 isabetle 32 sayı üretti tecrübeli oyuncu ve takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Aynı zamanda 6/6 üçlük ile oynayan Peja 21 sayıya imza attı. Terry bireysel olarak play-off rekorunu egale ederken takım olarak 20 üçlük isabeti bulan Dallas play-off rekoruna ulaştı. Peja seri boyunca müthiş bir yürekle oynadı. Sacramento yıllarının intikamını aldı adeta Lakers'tan. Dün gece Barea'ın da benchten gelerek 22 sayıya imza attığını belirtmek gerek. Nowitzki ise fazla sahneye çıkmadı dün gece ama iyi basketbolunu sergilemeyi sürürdü ve 17 sayı-7 ribaund ile maçı tamamladı. Lakers cephesinde Kobe maçın ilk çeyreğinde bir hırsla oynadı ancak kalan bölümde etkili değildi ve 17 sayı ile mücadeleyi tamamladı yıldız oyuncu. Benchten Brown'un 15 sayılık bir katkısı vardı ama bu Lakers için yeterli olmadı.

Dün akşam benchten mthiş bir katkı aldı Dallas. Lakers toplamda 86 sayı üretirken sadece Dallas benchinden 86 sayı gelmesi biraz enteresan oldu. Lakers'lı oyuncular maçın son çeyreğinde sinirlerine hakim olamayarak sert hareketlere imza attılar. Odom'un hareketi neyse ama Bynum'un sakatlamaya yönelik sert hareketinin ardından maçın tadı tuzu kalmadı. Bynum'dan bahsetmişken Lakers seri boyunca belki de play-off boyunca pota altı üstünlüğünü kullanamadı çoğu maçta. Phil Jackson adına kötü bir finiş oldu ama takım olarak o kadar ruhsuz bir Lakers vardı ki Jackson toparlayamadı bile takımını. Serinin bu sonuçla bitmesinde Kidd'in bu yaşına ve yavaşlayan ayaklarına rağmen Kobe'yi savunması ve müthiş çabasının olduğu da bir gerçek.

Bulls 88 - Hawks 100
Açıkçası Hawks'ın serinin ilk maçında aldığı maçtan sonra başka bir maç çalacağını düşünmüyordum. Ancak dün akşam müthiş bir yürek ortaya koyarak galibiyet almayı bildiler ve seriyi en kötü ihtimalle tekrar Atlanta2ya taşıyabilecekler. Bu onlar adına oldukça önemli. İlk maçı nasıl kazanmıştı Hawks cephesi müthiş bir yüzde ile şut atarak. Bu maçta ne oldu yine oldukça başarılı bir şut yüzdesi ile oynayan Hawks iyi gününe denk geldi ve kazanmayı başardı. Yine söylüyorum bu derece çok şanslı bir gününde olmadıkları sürece maç alma ihtimali çok çok az şahinlerin.

Dün akşam Rose 34 sayı-10 asist ile istatistiksel olarak hayli iyi bir performans sergilemiş gibi gözükse de maç içinde 32 şut kullanması onun için bile fazla. Onun için bile fazla çünkü Rose, Chicago'nun en önemli oyuncularından biri ancak gereğinden fazla topu elinde tuttu. Boozer ise 18 sayı ile oynadı ancak galibiyet için yeterli değildi performansı. Serinin Atlanta'da olan maçlarında iyi süreler alan Ömer dün akşam en başarılı play-off istatistiklerine ulaştı. 13 dakika sahada kalan Ömer 3 sayı-8 ribaund-2 blok ile başarılı bir performans sergiledi.

Kazanan tarafa geçecek olursak dün akşamın en etkili performansı şüphesiz ki Smith'ten geldi. Josh Smith 23 sayı-16 ribaund-8 asist ile harika bir maç çıkartırken, Atlanta'da bir play-off maçında 20-15 barajını geçen ikinci oyuncu olmuş Mutombo'dan sonra. Joe Johnson ise 24 sayı-5 asist ile takımının en skoreri olmayı başardı ve iyi performansıyla dikkat çekti. Kazanırken iyi oynuyor ama kaybederken de çabuk sinen bir oyuncu Johnson. Atlanta'da 12 sayı-4 ribaund-4 asist ile oynayan Teague'nin de galibiyette önemi büyük. Genç yaşına rağmen müthiş bir yürekle oynuyor ve doğru yaptığı tercihlerle dikkat çekiyor.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bynum katıktız orospu çocuğu

berkd dedi ki...

Hawks ile ilgili bu yanlı yorumlar sıktı artık. Adamların kazandığı her maçı ilahi bir şansa bağlamak ciddi anlamda saçma. Bu Hawks nefretinin altında hep KK'ın yorumları var.

Xscape dedi ki...

lakerslilara supurgenin sapi kalin geldi heralde, bu ne karaktersizliktir, kazanirken iyiydi, kaybedince hemen cirkefe sardilar. yakisti ama onlara, her ne kadar phil jackson bunlari haketmediysede.

Adsız dedi ki...

Bu gece nba tv yayını ntvsporda gözükmüyor nerden öğrenebiliriz heyerde amerikan nba tv sinin yayın akışı var ama nbatveurope yok?? işallah boston miami yayını vardır:(

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Takım Kobe'yi yalnız bırakınca nefret ediyorum. Her şeye karşı yalnız bırakıyor. Defans, hücum, ribaund, adam paylaşımı...

Phil Jackson için de üzüldüm, Kobe için de...

Dallas'a da helal olsun. Canavar gibi oynadılar valla.

Adsız dedi ki...

desene 10 maçta 6 iyi gün geçirmişler hawks bu seriyi geçerse ne yazılcak merak ediyorum

Adsız dedi ki...

konyalilakerslilar familyasinin basi sagolsun, nedense lakers elenince yorum bolumu kapandi, kendiniz calin kendiniz oynayin.