BIY AD

10 Mayıs 2011 Salı

NBA'de Bugün - Play-Off 22.Gün

Thunder 133 - Grizzlies 123
Sabah maçın normalden çok çok geç bitmesi ve okul iş güç derken anca yazabilme fırsatı bulduğumdan dolayı özür dilerim. Play-off'larda çok iyi maçlar izledik. Hemen pazar akşamındaki Dallas'ın müthiş üçlük yüzdesiyle oynadığı, Roy'un süper geri dönüşe imza attığı pek çok özel maça tanıklık ettik. Ama dün gece bunların en özeli yaşandı hiç şüphesiz. İki genç takım Batı Finali için kıyasıya bir mücadele içinde maçlarını sürdürüyor. Dün akşam tam 3 uzatma sonunda sona eren, içinde bir sürü hikayeler barındıran ve ibrenin bir o yanda bir bu yanda olduğu maçı kazanan Oklahoma oldu ve seriye denge getirdi.

Aslında maça çok istekli başlayan ve seyirci desteğiyle skor avantajını da eline geçiren taraf Memphis oldu. Ancak ikinci çeyrekle beraber ayakları yere basan Oklahoma daha doğru basketbol oynayarak avantaj sağladı. Maçı da kazanabilecek noktaya geldiler ancak Conley'in maçı uzatmaya götüren üçlüğüne engel olamadılar. Conley maç boyu çok kötü şut attı ancak müthiş bir özgüvenle tek başına kullandı o son şutu ve başarılı oldu. Oklahoma ilk uzatma sonunda da kazanmaya yakındı ama bu kez Vasquez'in mucizevi basketine engel olamadılar. Üçüncü uzatma devresinde Mayo ve Conley'in 6 faulle oyunda yer almaması ve yorgunluklar Memphis'i zorladı ve Oklahoma maçı 10 sayı farkla kazanmayı bildi.

Oklahoma kazandı kazanmasına ama Scott Brooks'un maç sonu tercihleri bir çok basketbolsever tarafından dehşet içinde izlenmiştir. Hani maçı bir çok kez kazanma noktasına geldi Oklahoma ancak yanlış top paylaşımı ve set çizimleri bunu engelledi. Son top fırsatı bu kadar eline geçmesine rağmen hiçbirini olumlu kullanamadı Thunder. Aynı zamanda uzatma anlarında Ibaka'ya süre vermedi. Tamam belki 5 faul alarak kenarda oturmaya mahkum kalmış maçın büyük bir bölümünde ama bu tip anlarda oyunda olması özellikle ribaund konusunda avantaj sağlamasına yol açacaktı.

Durant 57 dakika oyunda kalarak 35 sayı-13 ribaund ile maçı tamamladı. Geçtiğimiz maç çok eleştirilen Westbrook 40 sayıya imzasını attı ama 33 şut denemesine bulunduğunun altını çizmek gerek. Benchten gelen ve 19 sayı-7 ribaund-7 asist ile çok kritik katkılar veren Harden'in performansını da atlamamak lazım. Memphis cephesinde ise pota altında büyük bir hakimiyet vardı. Özellikle Ibaka'nın benchte kalmasından da faydalanan Memphis uzunları 24 hücum ribaundu alarak bu üstünlüklerini perçinledi. Gasol 26 sayı-21 ribaund ile müthiş bir maç çıkarttı ama bu performansı galibiyeti getirmedi. Zach ise 34 sayı-16 ribaund ile double-double yaparken benchten gelen Mayo 18 sayı-5 ribaund-5 asist üretti. Serinin beşinci maçı Oklahoma'da oynanacak.

Heat 98 - Celtics 90
Adına yakışır enfes bir maç izledik dün akşam. Florida'ya 2-2 ile dönerek rakibini umutlandırmak istemeyen Heat burada alacağı bir galibiyetle seriyi hemen hemen bitirmenin peşindeyken, Celtics geriden gelerek ayağa kalkarak son bir mesaj vermek istiyordu. Müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Bir takım seri yakalasa anında koçlardan hamle geliyor ve seri sonlanıyordu. Böyle böyle iki takımda maç içinde çeşitli serile yakaladılar. Kimi zaman kaçan kimi zaman kovalayan oldular. Rollerin sürekli değiştiği maçın son çeyreğine Celtics dört sayılık farkla önde girdi. Son çeyrek işler apayrı bir boyuta ulaştı. Play-off atmosferinin iliklerimize kadar hissettiğimiz çeyrekte iki taraf müthiş bir savunma ve istek ile durdu rakibinin karşısında. Boşluğu bulan skoru üretiyordu çok kritik anlar izliyorduk. Heat farkı kapatmış ve maç ortada gidiyordu.

İbre son çeyrek boyunca Miami lehineydi ancak West ve Allen'ın ard arda gelen ve rüzgarı tersine çeviren üçlükleri serinin eşitleneceğini düşündüm bir an. Ancak sahneye LeBron çıktı. Bu gece neredeyse hiç benchte otururken görmediğimiz LeBron belli ki kazanmaya gelmişti. Hemen bir üçlükle cevap verdi Allen'a ve arkasından takımını öne geçiren basketi kaydetti. Son hücuma girilirken skorda eşitlik vardı ancak mola dönüşü oyun çizmesiyle ünlü olan River 18 saniye boyunca Pierce'ın topa hükmedişini ve bireysel oynayıp batırışını izledi. Maç uzadı ve uzatmada yüreği yeten taraf Miami oldu. Celtics cephesinde Pierce 27 sayı-8 ribaund ile başarılı bir performans sergiledi. Boston kazansa James için söylediklerimiz onun için de geçerli olacaktı. O da kazanmak için gelmişti buraya ancak en önemli takım arkadaşından destek göremedi. Evet üçüncü maçın kahramanı Garnett bu maç 7 sayı-10 ribaund ile neredeyse hiç bir şey yapamadı. 17 sayı ile biraz olsun Allen'ın katkıları Celtics'i ayakta tuttu ancak bu da yeterli değildi.

LeBron 50 dakika oyunda kaldı ve kazanmak için geldiği maçı söke söke aldı. Bu seriyi geçmek kendi kariyeri açısından da çok şey ifade ettiği için büyük bir hırsla oynuyor. Maçın son anda kaderini değiştiren ve uzatmalarda bir hayli etkili olan James 35 sayı-14 ribaund üretti. Wade ise dün akşam ana rolde değildi ama kritik anlarda başvurulan isim oldu hep. 28 sayı-9 ribaund-4 asist ile başarılı bir mücadele çıkartarak galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Son olarak maçı kazandıran baskete imza atan Bosh'a değinelim. LeBron'un şutu sonrası müthiş bir tiple maçı getiren adam olan Bosh 20 sayı-12 ribaund ile Garnett'in arkasında çok iyi durdu. Büyük üçlünün 83 sayı ürettiği mücadeleyi Heat kazandı ve artık finişin bir adım uzağında.

2 FARKLI FIKIR:

toronaga dedi ki...

pierce'ın batırışını bidaha izlemek lazım..kanımca son top öyle çizilmedi arkadaşlarına da kızdı şutu kaçırdıktan sonra garnett'le ikili oynayacaktı diye düşünüyorum ama geç kaldı garnett

EarlyAdopter dedi ki...

Merhaba,
Scott Brooks'un maç sonu tercihlerinin cok kotu olduguna herkes katiliyordur, ancak Ibaka'nin oynamamasi sakatligindan dolayiydi; daha sonra KP 6 faulle disarda kalinca Ibaka'yi tekrar oynatmak zorunda kaldi...