BIY AD

8 Ekim 2009 Perşembe

Bir Varmış Bir Yokmuş

Masal anlatmaya başlamadım, Delonte West'ten bahsediyorum. Bilmeyenleriniz için; kendisini, 10 gün önce motorsikletiyle hız yaparken polis durdurmuştu ve üzerinde 2 adet tabanca bir de av tüfeği bulunmuştu. Bu kadar çok silahla ne yaptığına veya yapacağına dair 1001 tane espiri yazıldı çizildi. Üstünden bu kadar süre geçtikten sonra değinmek istemiyorum.

Bunun üzerine tutuklanan West'in son zamanlarda ağır bir depresyon geçirdiği ortaya çıkmıştı. Hazırlık kampının ilk 2-3 gününde izinli olmamasına rağmen, takımdaki yerini almayan West'e LeBron, "Ne zaman hazır olursa olsun, kapımız açık, bekliyoruz." diyerek destek çıkmıştı. Bu kısa süren yokluğunun ardından takımla birlikte birkaç antrenman yapan West, salıdan beri yine ortalarda yokmuş. Bobcats maçında kadrodaki yerini almamasının yanında, dün de takımın çalışmalarına katılmamış. Ancak Cavs takımı yaptığı açıklamada West'in bu sefer izinli olduğunu belirtmiş. Kısacası West, başlıktaki gibi bir var, bir yok.

Anthony Parker, yazın en az dikkat çeken transferlerinden biriydi. Cavs'in Parker'ı alması, West sağlıklı ve kafası yerindeyken bile bana göre çok yerinde bir hamleydi. West'teki son gelişmeleri göz önüne alınca, sadece yerinde değil, mükemmel bir transfer olduğunu düşünmeye başladım Parker'ın. Çok büyük ihtimalle ilk 5'e yerleşecek gibi duruyor Parker. Aslında West sağlıklı olsa bile kenardan gelmesinin doğru olduğunu düşünüyordum ben. Çünkü kendisi Parker'a göre daha yaratıcı bir oyuncu ve onun rakip takımın yedeklerine karşı üstünlük kurması, Parker'ın NBA'deki tamamlayıcı rolüne göre, Cavs'in daha çok işine yarayacaktır.

Tabii herşeyden önce West toparlanıp, kafasını basketbola vermeli. West sağlığına kavuşsun da, Cavs'in derdi hangisini ilk 5 başlatmak olsun.

1 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Bu adamin 3-4 kez kafasi cok ciddi sekilde yere carti gecen sezonki maclarda. Onlarin bir kalintisi olabilir bu tuhaf hareketler :)