BIY AD

9 Ekim 2009 Cuma

Lakers'ı Şampiyon Yaptılar

Kimler? NBA takımlarının genel menajerleri. NBA her birine, 60'a yakın soru sormuş ve yanıt almış. GM'lerin kendi takımlarına oy vermeleri yasakmış. Yukarıda sırayla Doğu, Batı Konferansları ve NBA şampiyonlukları için verilen oylar var.

Batı konferansındaki oranlara aynen katılıyorum. Ancak Doğu Konferansı'nda Magic'in biraz daha fazla oy almasını beklerdim. Aynı şekilde şampiyonluk için Magic'e 1 tane bile oy çıkmaması beni oldukça şaşırttı. Lakers'ın şampiyonluk oylamasında %61 gibi bir sayıya ulaşmış olması gerçekten çok ilginç. Çünkü Batı Konferansı'nda Lakers'a oy verenlerin çok büyük çoğunluğu, onların aynı zamanda şampiyon olacaklarını düşünüyor. Oran 76'dan yanlızca 61'e gerilemiş.

Lakers'ın elbette çok kuvvetli bir kadrosu var. Ancak geçen sene %46 oy alan Lakers, bu sene diğer takımların hepsi müthiş güçlenmişken nasıl %60'a fırlamış anlam veremedim. Zaten bana göre, daha önce de birçok kez belirttiğim gibi az farkla da olsa Celtics bu yarışta önde (sakatlık olmayacağını düşünürsek). Bence şampiyonluk oranları şöyle olmalıydı:

Celtics %30
Lakers %25
Spurs %19
Cavaliers %17
Magic %8
Mavericks %1

Elbette herhangi bir formül falan kullanmadım, yaklaşık olarak kafamdan hepsini yazdım sonra toplam 100 olacak şekilde ayarladım.

Bu bahaneyle bir de anket açtım sağ üst tarafta: Şampiyon sizce kim olur?

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

sonda cleveland a iyi oran vermişsin :)

Dan Dirik dedi ki...

Cavs'ın 118'i 18 olacak sanırım =)

sabonis dedi ki...

=) Evet doğru diyorsunuz, teşekkürler arkadaşlar düzelttim.

Dan Dirik dedi ki...

Bu arada linki de vereyim:
http://www.nba.com/news/features/gmsurvey.predictions/index.html

Ben şahsen GM'lerin bazı cevaplarını, sorulara bakış açılarını yanlış buldum. Mesela en iyi lider sorusunda Kobe'ye oy verenler olmuş. Billups'ın birinciliği en doğrusu, bu sezon iyice belli oldu zaten. Garnett, Duncan, Kidd vs.yi de Billups gibi yıllardır biliyoruz. Ama GM'lerin tek oy hakları olduğunu düşünerek soruyorum, neden Kobe? Lider dediğin adam yanındakilerin istatistiğini, kararlarını, olgunluğunu, oyun anlayışını geliştirir. Liderden anladığım bu yani. Kobe müthiş oyuncu, hatta bu sene benim gibi kendisini pek sevmeyenlere bile saygı duyurttu ama en kritik anlarda çok sayı atmak, takımın en çok asist yapanı olmak gibi şeyler benim gözümde en iyi lider anlamına gelmiyor. Amacım polemik yaratmak değil bu arada, sıkmamışımdır umarım.

sabonis dedi ki...

İlgi çekici olanları akşam vaktim olduğunda yazacaktım iyi olmuş yazdığın. Kobe ama bence kesinlikle lider vasıfları olan bir oyuncu. Takım sıkıştığında sorumluluk almak, diğer oyunculara deyim yerindeyse gaz vermek, onları daha iyi yapmak vs gibi olaylar Kobe'de fazlasıyla var.

Adsız dedi ki...

dan dirik kobe neden saygını kazandı?

Sheed dedi ki...

boston tamam, bakış açısıdır da spurs'ü yüzde 20 yapan ne? richard jefferson mı? "ginobili bu sezon aslanlar gibi 80 maça çıkacak, göreceksiniz" varsayımı mı?

gerçi sezon öncesi değerlendirmeleri yapıyordun, orada yazmışsındır muhtemelen ama ben kaçırdım sanırım.. cavs'in önünde olması için bi neden göremiyorum spurs'ün.. genel menajerlerden çıkana daha yakındır benim kafamda spurs'ün şampiyonluk oranı.. hatta şampiyonluk için değil ama konferans finali için denver daha büyük aday bence..

bu konuda bi yazını okumak isterim, saygılar..

Dan Dirik dedi ki...

Şampiyonluğu herkes ister ama eskiden varsa da farketmemiştim, bu sene eski Garnett kadar istediğini gördüm. Onun dışında pek şey de söyleyemiyorum, Kobe birkaç yönden geçen senelerden farklı ama izleyerek görülen şeyler. Yine de alt çeneyi ileri alarak dişlerini gösterdiği bakışı tam samimi bulmuyorum :P