BIY AD

5 Ekim 2009 Pazartesi

Söz, Olimpiyatlar'da Oynamayacağım

Nene, "O zamana kadar emekliye ayrılacağım." diye devam etmiş. Bu açıklamalar 2016 Olimpiyatları'nı Rio de Janeiro'nun kazanmasının ardından gelmiş. Hatırlatmakta fayda var ki, Nene bir Brezilyalı. Yani evindeki, ülkesindeki Olimpiyatlar'da 'oynamamak' için şimdiden çok heyecanlı...
Normalde yukardakinin tam tersi açıklamalar görmeye alışığızdır, şu şekilde: "Ne olursa olsun sakatlığımı atlatıp Olimpiyatlar'da ülkemi temsil edeceğim." veya "Ülkemdeki Olimpiyatlar'ı iple çekiyorum, kesinlikle takımdaki yerimi alıp en iyi performansımı ortaya koyacağım." tarzında. Nene'nin sözleri gerçekten ilginç olmuş.

Nene, 2016 Olimpiyatları'nda 34'üne bile basmamış olacak ama zaten kendisi 2014'te basketbolu bırakmayı düşünüyormuş. Kendisini dine ve Tanrı'ya adayacakmış. Milyonlarca dolar kazandıktan sonra 2014 yılında hala kontrat ve para kovalamasının mantıklı olmadığını, yaşadığı sakatlıklar, kanseri yenmesi ve menajerleri ile yaşadığı ciddi problemleri paylaşarak insanlara yardımcı olabileceğini söylemiş. Son olarak da ciddi olup olmadığı sorulduğunda "Kesinlikle ciddiyim." diye cevap vermiş.

NBA'de milyonlarca doları cebe indirdikten sonra hala uzun vadeli ve 10'larca milyon dolar içeren kontrat kovalayan oyuncuların çoğunlukta olduğunu biliyorduk. Tabii Nene gibi kazandığı paranın fazlasıyla yeterli olduğunu düşünen oyuncular da var. Ama emekli olmak için kendisini din ve Tanrı'ya adayacağını gerekçe göstermek de profesyonel sporlarda pek rastlanmayacak bir olay. Maçlarda giydiği ayakkabılara 'Jesus' yazdırsa da bu kadar dindar olduğunu bilmiyordum Nene'nin. Ne diyelim hayırlı olsun şimdiden.

İnşallah önümüzdeki yazın sonunda Türkiye'ye gelir de bu oyuncuyu çıplak gözle izleme fırsatını yakalarız. Ayrıca takımda yer alması, Brezilya'nın hedeflerini de yükseltecektir.

2 FARKLI FIKIR:

lembo dedi ki...

tipik zehirlenmiş brezilyalı sporcu modeli.. formasının altına " belong to jesus" yazan t-shirtler giymesini ve isa'nın atletlerine katılmasını tavsiye ederim.. başvurular kaka leite'ye yapılacaktır..

sabonis dedi ki...

ayakkabılarına yazıyor zaten =) yazıya koymayı unutmuşum, koyayım bari hatırlamışken.