BIY AD

5 Ekim 2009 Pazartesi

Where Foul Happens

Dün yedek hakemlerin yönetiminde oynanan maçta faullerin cılkı çıkmış. Bucks'a 41, Timberwolves'a 32 faul çalınırken, takımlar sırayla 38 ve 56 faul atışı kullanmışlar. Scott Skiles "Fauller, fauldü, çalınması normal" demiş ancak 73 faul ne olursa olsun, bana göre normal değildir. Aslına bakarsanız, takım başına 24-25 faulden sonrası aşırıya kaçar. 41 faul ise gerçekten inanılmaz bir rakam. Yedek hakemler biraz abartmışlar zannedersem. Bu gidişle kendilerinin ve Stern'ün beraber bindikleri dalı kesecekler gibi... Sezon başladığında böyle maçlara tanıklık etmeyiz umarım.

Ayrıca bu maçta, Ersan'dan da bir iyi, bir kötü haber aldık. Kendisi ilk 5 başlamış, bu tabii ki iyi olan haber ancak 13 dakika içinde 6 faulle oyun dışı kalması da bir o kadar kötüye işaret. Umarım faullerini azaltıp sahada kalabilir. NBA'de başarılı olabilmesinin tek yolu bu. Tabii Skiles'ın onu oynattığı/oynatacağı pozisyon da son derece önemli. Belki de 3 numarada oynatıldığı için bu faulleri yapmıştır. Tabii aynı şekilde 4 numara oynayıp zayıf kaldığı için de olabilir. Bilemiyorum.

Ayrıca bir başka kötü haber de Ersan'ın dakika almak için kapıştığı oyunculardan Warrick'in 24 sayı atmış olması. Haydi Ersan bir dahaki maç toparla ve göster yapabildiklerini.

2 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

ersan ın işi zor gerçekten..
warrick o boşluu dolduracak gibi sank.. ersan 3 numarada da nba de oynayamıyacağına göre..bakalım ne olacak..

Beercholic dedi ki...

bu kadar faul bana geçen seneki dallas denver serisinde son saniyelerde olaylı bir foulun çalınmadığı maçı hatırlattı.. o maçı izlerken dört dönmüştüm odada, zırt pırt düdük..