BIY AD

10 Şubat 2010 Çarşamba

9 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Kevin Durant 33 sayı 11 ribaundla tamamlamış maçı. Üst üste 25 maçtır 25 sayı ve üzerinde atıyor. Hatta bu 25 maçın 20'sinde de 30 sayının yukarısında attı. Ben de üçüncü çeyreğin sonundan itibaren maçı izledim, o yüzden yeri gelmişken bahsetmemek olmaz.

Maçın başına geçtiğimde Kaan Kural oyunun yönünü belirleyenin top kayıpları olduğundan bahsediyordu, ilerleyen bölümde de çok farklı bir şey olmadı açıkçası. İzleyebildiğim bölümde herhalde 12-13 top kaybı yapmıştır Trail Blazers. Böyle olunca da eşit olan maç son çeyreğin yarısında Oklahoma City kontrolüne geçti tabii. Üstelik top kayıpları Durant’in olmadığı bölümde gelince fark da Durant yokken açıldı. Ardı ardına 13 sayı atan Harden’ın hakkını vermek lazım elbette. Durant de oyuna girince attığı basketlerle maça son noktayı koydu, böylece batıda 6. sıraya yerleşmiş oldu Thunder.

Karşılaşmayı toplam 22 top kaybıyla tamamladı Portland evinde. Üçlük çizgisinin gerisinden sadece 20’de 3’le şut atmışlar. Ayrıca fake atan Kristic’in üstüne zıplayan Webster, kuyruk sokumunun üstüne düşüp maçı terk etmek zorunda kaldı.
Portland’ın kağıt üzerinde öne çıkan isimleri 22 sayı 6 asist 6 ribaundla Andre Miller ve 15 sayı 15 ribaund 4 asist 4 top çalmayla Aldridge.

Boozer 17’de 13’le 34 sayı atmış, yanına 14 ribaund 4 asist 4 top çalma eklemiş. Ben izlerken karşısına Kaman’ı aldığı her pozisyonda ezmişti onu. Maç çekişmeli geçmiş ama son çeyrekte üstünlüğünü sağlamıştı Jazz. Baron Davis bitime yakın farkı 3’e indirme şansı yakalamıştı çaldığı topla fakat boş turnikeyi kaçırdı ilginç bir şekilde. Utah maçı 109-99 kazanarak galibiyet serisini 9’a çıkardı.

Lebron James 32 sayı 11 asistle oynamış. Aslında hem Nets’e karşı hem de zaten alışık olduğumuz performans ama ligdeki kaç oyun kurucu 32 sayı 11 asistle oynuyor ki? Ayrıca son 10 maçtır 10.2 asist ortalamasıyla oynadığını belirtmek gerek.

Atlanta’da Jamal Crawford 14’te 9 şut ile 28 sayı atmış Memphis potalarına. 3 ribaund 2 asisti var aynı zamanda. Son çeyrekte 4 üçlükle beraber 14 sayı atarak, zaten önde oldukları maçı iyice koparmış. 4 tane top kaybı var ama görmezden gelelim, sonuçta kariyerinde ilk defa oynadığı takıma bu kadar olumlu katkı sağlıyor herhalde.

Tyreke Evans 27 sayı 10 ribaund 6 asistle sonunda takımını galibiyete taşımış New York’ta. 26’da 11’lik şut performansı Knicks'e karşı kötü olsa da normal sürenin son 12 sayısının 10'una imza atarak maçı uzatmaya götüren isim olmuş, turnike antrenmanı yapmış Knicks karşısında adeta. Maçta istatistik bakımından göze çarpan diğer isim iki maç önce kariyer rekoru kıran Donte Greene. Bu gece de 12 şutundan sadece üçünü kaçırmış, üstüne 8 ribaund 3 asist eklemiş.

Boşa kürek çekenler:
21’de 8 gibi çok kötü bir yüzdesi var fakat 10’u hücumda olmak üzere 18 ribaund almış Bogut. 3 bloğu ve 3 de asisti var attığı 17 sayının yanında. Maç boyunca kaçırdığı şutların bir kısmı tiplediği toplardan oluşuyordur elbette ama ilk çeyrekte 7’de 0’la oynadığını da belirtmekte fayda var. Zaten Bucks oyuncuları %16’yla oynamış çeyrek boyunca, maçı da 93-81 kaybetmişler.

New York’un kaybettiği maçta öne çıkan isim 15/23 ile 35 sayı 5 ribaundluk performans gösteren Wilson Chandler olmuş. 2 top çalma 2 de bloğu var.

New Jersey’de Brook Lopez 23 sayı 14 ribaund, Courtney Lee 24 sayı 7 ribaundla oynamış ama bulundukları takım Nets, rakipleri de Cavaliers olunca galibiyet yüzü görmek hayal olmuş elbette.

Günün X-faktörü:
Chicago’nun son günlerdeki dengesiz ismi Salmons, kenardan gelip takımının ihtiyaç duyduğu katkıyı sağlamış; maçı 7/10 saha içi 7/10 serbest atışla 21 sayıyla tamamlamış. 2 ribaund 2 de asisti var ekstra olarak.

Maça yine kenardan dahil olan Lou Williams, son derece efektifmiş. 6’da 4 şutla 16 sayısı ve 7 asisti var. Sadece 1 top kaybı yapmış oynadığı 26 dakikalık sürede. Iguodala’nın 24, Brand’in 21 sayılık katkılarıyla maçı çok rahat kazanmış 76ers. Benchten tam 49 sayı gelmiş ayrıca. 76ers’ın üst üste aldığı 5 galibiyet oldu bu ki 4 maçtır Iverson’dan yoksunlar.

Dallas’lı oyuncular Knicks’i kıskandıracak kadar beter savunma yapmış olsa da Denver oyuncularını atlamadan olmaz. Benchten 57 sayılık katkı gelmiş maçta. Jölesiz Chris Andersen 6’da 4’le 14 sayı 10 ribaund 2 top çalma 1 blokla öne çıkmış. Sayacak pek çok oyuncu var ama muhtemelen fark açıldığı için bu istatistiklerin çoğu maç bittikten sonra geldi, o yüzden pek de önemi yok. Maçın asıl yıldızı ise 9’da 8’le 21 sayı 8 ribaundla oynayan Nene.

Takımı baltalayanlar:
Mavericks defansı epeydir eski günleri anımsatıyordu ama bu maç iyice boşlamışlar artık. %60.8’le sayı atmalarına izin vermişler Denver oyuncularının. Tamam, takımın en iyi savunma oyuncusu yoktu maçta ama bu kadar da olmaz ki. Kendileri de %38’de kalınca 36 sayı farkla kaybetmişler. Şut yüzdeleri arasında bu kadar büyük fark olunca, rakibinden 19 ribaund daha az almış Dallas oyuncuları doğal olarak.
Ayrıca özel olarak Dirk'ten de bahsetmek istiyorum. 17'de 5'le oynamış takımın yıldızı olarak. Sadece 4 ribaundu var hem de. Geçen sene playofflarda onu çok iyi savunan Kenyon Martin yokken bile ezilmiş Denver uzunları tarafından.

Houston oyuncularını toptan buraya yazmak lazım aslında. Toplamda 86 şutlarından sadece 26’sında isabet bulabilmişler, %30’a tekabül ediyor bu rakam. Tabii Miami defansını da yok saymamak lazım, kimse durup dururken %30 atmaz ama feciymiş Houston bu gece. Yıldız oyuncu eksikliği anca bu kadar bariz ortaya çıkabilirdi herhalde. Savunmada da görevlerini yerine getirememişler, %52’yle atmasına izin vermişler Miami’nin. 66-99 kaybetmişler maçı doğal olarak. Baltacılardan Aaron Brooks 3/16 saha içi yüzdesi ve tek asistine karşı 4 top kaybıyla öne çıkıyor.

Portland'ın bench katkısı şahaneymiş. Blake-Fernandez-Bayless üçlüsü 2/18 saha içi isabetle oynamış. Hem de maç başa baş giderken olmuş tüm bunlar, düpedüz baltayı geçirmişler yani.

Kendisi söyledi mağlubiyetin kendi suçu olduğunu Twitter'ında, ben maçın sadece son dakikalarını izlediğim için kesin yargıya varamayacağım ama özetteki son pozisyona dikkat edin. Maçın bitimine bir dakikadan fazla varken Deron Williams'ı arkasından savunuyor resmen Baron Davis. Yeni bir teknik olsa gerek... Ondan hemen önce de bomboş da bir turnike kaçırmıştı zaten.

Bizimkiler
Memo 8 şutundan 2’sinde isabet bularak 8 sayıda kalmış. 4 ribaundu var, iyi bir performans değil doğal olarak. Yine de Kaman’ın kötü şut yüzdesinde onun payı vardır diye umuyorum.

Ersan için de söyleyecek fazla şey yok. Takım olarak kötü başladıkları maçta sadece 10 dakika süre almış. 2’de 0’la sayısı yok, 3’ü hücumda 4 ribaundu var.

2 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Ikinci fotografin altindaki ilk paragrafin sonuna bir duzeltme lazim. Jazz galibiyet serisini 9 maca cikardi, 10 degil :) Allah mi soyletti ne..

LexLuthor dedi ki...

9'da kalmış utah'ın galibiyet serisi. :P