BIY AD

9 Şubat 2010 Salı

Kevin Martin Nereye? Celtics?

Genç Kings'in lideri olması bekleniyordu Kevin Martin'in ancak onun yokluğunda Tyreke Evans bu işin altından kalkabileceğini gösterdi. Bunun üzerine Martin döndüğü zaman Evans ile bir uyum yakalayamaması da eklenince Martin'in kontratı Kings yönetiminin gözüne batmaya başladı. Aslında sezon başından beri ufak ufak takas haberleri çıkıyordu keskin şutör hakkında ama son zamanlarda Mavs ve Celtics'in onu kadrolarına katma isteği hakkında çok sık haber çıkmaya başladı. Blog'un takipçileri bilir, aslında bu tür dedikodulara pek yer vermem. Ama Celtics - Martin ilişkisi konusunda ufak birşeyler yazmak istedim.

Öncelikle Celtics açısından olaya yaklayaşım. Birkaç hafta önce Monta - Ray Allen takası gündeme geldiğinde Ainge gibi ben de gülmüştüm. Çünkü hem Monta'nın feci kontratı, hem cüssesi yetersiz bir şutör guard olması, hem de dış şutunun pek bulunmaması nedeniyle böyle bir takasa ihtimal vermemiştim. Ancak Kevin Martin NBA'de şu anda Allen'ın yerini alabilecek en iyi adaylardan biri bana göre. Neden? Çünkü Celtics'in ana parçalarını tamamlayacak şekilde dış şut tehdidi var, ayrıca kendi şutunu yaratabilen bir isim ve de kontratı Monta'nınkine göre 1 sezon daha kısa. Bütün bunlar tabii ki Celtics'in işleyen (gerçi bu sezon ne kadar işlediği tartışılır) sistemini bozacağı anlamına gelmiyor ama yine de Celtics için adı geçen isimler arasında Martin'in en mantıklı aday olduğuna inanıyorum. Tek sorun Ray Allen'a göre savunma yapma isteğinin düşük olması belki de.

Ayrıca Allen'ın 20 milyon dolarlık biten kontratı da Sacramento için müthiş bir nimet. Öbür tarafta Boston için bu kontratın bitmesi aynı öneme sahip değil. Martin'le ilgilenen takımlar arasında ismi geçen Dallas'ın da elinde Josh Howard'ın biten kontratı var. Fakat bence Dallas'ın eksik parçası Kevin Martin değil. Zaten böyle bir takasa 3. bir takımın da dahil olması gerektiği yazılıyor, bu da ihtimalleri düşürüyor.

Aslına bakarsanız ben Martin'in sezonu Kings formasıyla bitireceğini düşünüyorum ama Ray Allen'ın takas edileceği yönünde iddialar ortaya atıldığında "Bir tek Martin'le yaparlarsa mantıklı olabilir." şeklinde bir düşünce geçmişti aklımdan. Dün çıkan bir dedikoduda bu takası görünce, birşeyler karalamadan edemedim.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Velev ki bu takas oldu. Ray Allen'ın kings tarafından serbest bırakılıp Boston ile; yeniden sezon sonuna kadar sözleşme imzalama ihtimali var mı? Öyleyse olsun bu iş. Yoksa takım kimyasını bozmayı göze alamazlar..