BIY AD

22 Haziran 2010 Salı

2010 Draft Değerlendirmeleri: Avery Bradley (Texas, SG, 6-3)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins, Wesley Johnson, Derrick Favors, Al-Farouq Aminu, Xavier Henry, Hassan Whiteside, Damion James, Devin Ebanks, Greg Monroe, Luke Babbitt-Armon Johnson, Cole Aldrich, Ed Davis.

Lisede adından fazlasıyla söz ettiren Avery Bradley üniversitede maalesef yeteneklerini pek gösteremedi ve beklenen patlamayı yapamadı. Gerek Texas Longhorns’un turnuva öncesi genel sıralamada yukarılarda bulunması, gerekse Doğuş’u kadrosunda barındırması sebebiyle dolaylı olarak da olsa epey izleme şansı buldum Avery Bradley’i. Mock draftte şu an 13. sırada görünüyor ve bu sıralamayı hak ettiği konusunda ciddi şüphelerim var. Ancak draft konusunda büyük konuşmanın ne kadar yanlış olabileceğini bildiğimden eleştiriden çok oyuncuyu tanıtmaya yönelik bir yazı olsun istiyorum.

Bradley şutör guard pozisyonunda oynuyor, atletizmi en dikkat çeken özelliği. Harika bir sıçrama yeteneğine ve zamanlamasına sahip. Wes Johnson gibi onu da ileride smaç yarışmalarında görmemiz sürpriz olmaz. Ayakları çok çabuk, crossover yeteneği müthiş, fundamentalı iyi, saha görüşü vasat. Penetre kabiliyeti var ancak topla pek haşır neşir olmuyor. Hücumda daha çok screen çıkışlarında şut kovalıyor veya yaptığı katlarla skora gitmeye çalışıyor, tıpkı Ray Allen gibi. Ama asla o kadar etkili bir şutör değil. En azından şimdilik öyle görünüyor. Açık alan hücumunda oldukça başarılı, fakat iş set hücumuna geldiğinde bocalıyor. Savunması fena değil. Sertlikten ziyade hızlı ayakları sayesinde iyi pozisyon alabilmesi etkili savunmasının temel sebebi. Fiziği en büyük dezavantajı. En önemli eksilerinden biri de serbest atış problemi. İlginçtir ama faul çizgisinde epey sorun yaşıyor (%54).

Geçtiğimiz seneyi 11 sayı-2 asist-3 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Açıkçası Bradley’in şimdilik lige pek hazır olduğunu düşünmüyorum. Görkemli bir lise kariyerinden sonra kolejde bile zorlanan bir oyuncu NBA’de neler yapabilir düşünüyorum düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum. Hayır, çocuğun potansiyeli de az buz değil ki yabana atalım…

0 FARKLI FIKIR: