BIY AD

23 Haziran 2010 Çarşamba

Chris Paul Takas Edilecek mi?

Son günlerde Chris Paul'un takas edileceğine ve onun da isteğinin bu olduğuna dair dedikodular çıkmaya başladı. İsmi geçen takımlardan biri de Orlando Magic idi. Paul ile Dwight Howard birleşirse, Magic geri kalan 29 takımın toplamından daha fazla alley-oop yapar sezon boyunca. Orası kesin. Neyse konuyla ilgili Paul'un görüşleri şu şekildeydi: "İlk tercihim New Orleans ama kazanmaya, başarıya odaklanmamız lazım. Eğer kendimizi geliştirip Lakers, Celtics gibi takımlarla mücadele edecek konuma gelemezsek, takas olmaya açığım" Haklı sonuçta kupaya uzanabilecek bir takım kurulmayacaksa Paul'un ne işi var Hornets'da?

Çiçeği burnunda, çaylak koç Monty Williams'ın ise dedikodular karşısında yüreği ağzına gelmiş. "Hornets'ın koçluğu ile ilgili beni en çok cezbeden şey Chris Paul'du. Pek çok takım fellik fellik oyun kurucu arıyor ve bahsettiğimiz adam dünyanın en iyisi. Chris Paul'suz buraya gelmeyi düşünmezdim"

Hornets kulübünün sahibi Shinn ise Paul'un üzerine bir takım inşa etmek ve onu kariyerinin sonuna kadar Hornets formasıyla izlemek istediklerini açıkladı. Genel menajer Jeff Bower da kendisine birçok takas teklifi geldiğini onaylamış ancak detay vermemiş. Tabii o da Paul'un yeteneklerinin farkında olduklarını ve onu hafife almadıklaırnı belirtmiş ancak yeni sezonda Hornets formasını giyeceğine dair söz verememiş.

Paul'un gitmesi sadece koç Monty Williams'ın değil, taraftarların, hatta takım arkadaşlarının bile motivasyonunun inanılmaz düşmesi anlamına gelecek. Ben pek zannetmiyorum takas edileceğini, bu resmen şehre ihanet etmek olacak çünkü. Ellerinde 27 milyon dolarlık biten kontrat var, bunları kullanarak 2011 yazını düşünen takımlardan sağlam parçalar almaları şart. Yoksa Paul da takasını isteyecektir bu gidişle.

5 FARKLI FIKIR:

ŞiŞman dedi ki...

bu takas çok zor ama imkansız değil. finaller bitti hidonun durumla ilgili bir haber yazmayacak mısın? şu an istenmeyen adam ilan edildi. önümüzdeki sezon takımda kalır ve yine iyi oynayamazsa basın, taraftar hidoya daha çok yüklenecek.

xenith dedi ki...

bence new orleans eğer şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmayı düşünmüyorsa elinde fırsat varken cp3'yi takas etmeli yeniden yapılanmaya filan giderek cp3'nin 1 sene daha kayıplarda olması hiç hoş olmaz. ellerinde collison gibi bir oyncu var o ve takas karşılığı alacakları genç ve potansiyelli oyuncularla yeniden yapılanmaya gidebilirler.

mesela:cp3+posey+west=carter+gortat+r.anderson+draft pick

bu aldıkları oyuncuları karşılığında çok iyi parçalar alarak yine başka takımlara takaslıyablirler... umarım gelecek yıl paul'u daha iyi bir takımda görme fırsatı yakalarız.

mucho dedi ki...

Bence Amerika Milli takımı da Paul+Howard üzaerine kurulmalı zaten. Orlandonun Paulu istemesi kadar doğal birşey yok zaten.muhtemelen nelson+carter'ı vermek isteyeceklerdir.

Unknown dedi ki...

Paul benim gözümde LEbron kadar etkilidir takım için..
Zira şu bir gerçek ki bir takım oyunc kurucusu kadar vardır..
Keşke adam gibi bir takıma takas edilse de play off larda izlesek.. Nash den sonra izlemesi en keyifli pg kendisi bana göre..

Adsız dedi ki...

Dünyanın en iyi 1 numarasından bahsediyoruz.Benim gönlüm basketbolu Hornets'de bırakmasından yana,ama her yıldız oyuncu gibi o da şampiyonluk istiyor tabi,bu kadroyla imkansız gibi birşey şampiyonluk..