BIY AD

23 Haziran 2010 Çarşamba

Warriors - Bucks Takası Değerlendirmesi

Takas değerlendirmesine geçmeden önce John Salmons'ın önümüzdeki sezon kazanacağı 5 milyon dolardan vazgeçip, serbest kalmayı seçtiğini söyleyeyim.

Dün gece gerçekleşen takasa göre Golden State, Dan Gadzuric ile Charlie Bell'i kadrosuna katarken, Corey Maggette ile Bucks'ın bu seneki 44. sıradaki draft hakkı Bucks'a gitti. Bucks genel menajeri John Hammond geçtiğimiz sezon yılın yöneticisi ödülünü bana göre şansının ve Skiles'ın yardımıyla almıştı. Şimdi yaptığı hamle hakkındaki fikrim aslında tam ortada, bir taraftan beğenir gibi olurken diğer taraftan "Yok canım daha neler" diyorum. Bunun nedeni Maggette'nin kötü bir oyuncu olması değil, hoş kendisini aşırı beğenmem o da ayrı konu. Maggette'nin en büyük eksi yanı kontratı, 3 yılda yaklaşık 30 milyon dolar kazanacak. Bu da onu NBA'in kötü kontrata sahip oyuncularından biri yapıyor. Ama Bucks'ın salary cap'i o kadar elverişli ki, 2011 yazında Jennings-Maggette-Ersan-Bogut'un yanına maksimum kontratlı bir oyuncu sıkıştırabilirler. Bu da Maggette'nin en büyük dezavantajını kompanse edebilecekleri anlamına geliyor. Tabii zırt pırt sakatlanıp maç kaçırmasının nasıl önüne geçecekler bilmiyorum. Onun için Suns'ın sağlık ekibini transfer etmeleri bile yetmeyebilir...

Maggette'nin esasında kenardan gelerek 25 dakika civarında tamamen skor üretimi yapmak amaçlı kullanıldığında başarılı olduğuna inanıyorum. Müthiş gücü sayesinde, NBA'in en iyi faul alan oyuncularından biri kendisi. Bu sayede zaten verimli bir şekilde takımına sayı kazandırıyor. Fakat ilk 5'te başladığı zaman takımın pas trafiğini çok kötü etkiliyor çünkü topu eline aldı mı ya şut atıyor ya potaya gidiyor. Ona verilen top geri gelmiyor gibi birşey. Bir başka kötü yanı da üçlük tehdidinin neredeyse hiç olmaması. Yani skor üretimini tamamen kendisi pozisyon yaratarak sağlayabiliyor, bu nedenle zaten kenardan gelmesi daha yararlı. Bir başka eksisi ise istikrarsızlığı, bir maçta harika oynarken sonraki maçta 19'da 3 atabiliyor. Son olarak da Bucks'ın bundan sonra artık yeniden yapılanmanın son safhasına geldiğini ve amacının playoff başarısı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda kariyeri boyunca sadece 1 kere playoff tecrübesi yaşamış Maggette ne kadar doğru bir seçim tartışılabilir. O kadar eksisini saydım ama ben genel olarak kafamdaki 'sağlam' oyuncu tanımına göre Maggette'nin eksiklerini sıralıyorum, yoksa bütün bunlar kötü bir oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. İşin savunma tarafında ise Skiles'a saç baş yoldurabilir Maggette çünkü savunma yapmayı hiç ama hiç sevmiyor. Bu arada yine güçlü yapısı sağolsun - oldukça iyi bir ribaundcu kendisi. Ama bu konuda Bucks'ın zaten yardıma ihtiyacı yok, geçtiğimiz sezon rakibe en az ribaund veren takımdı çünkü Bucks.

Yani kısacası Maggette'den daha iyi birini bulabilirdi bence Bucks. En azından Salmons'a 9-10 milyon civarı ödeyip, onu kadroda tutabilirlerdi. Daha iyi bir seçim olurdu. Çünkü Salmons, Maggette'ye göre çok yönlü bir oyuncu.

Bu kadar Bucks'a değindim çünkü takasta başarı amacı güden takım onlar. Warriors ise tamamen yeniden yapılanmaya bakıyor. Gadzuric'in biten 7 milyonluk kontratını alarak, Biedrins-Monta-Curry üçlüsüyle yola devam etme kararı aldılar. Hatta en fazla Curry'nin üzerine yoğunlaşmışlar bu konuda. Zaten Monta-Curry'nin yanyana oynadığı bir takım savunmada her şekilde ezilir. İleride bir şekilde Monta'yı da elden çıkarsalar fena olmaz yani. Maggette'nin kötü kontratından kurtuldular. Ayrıca sezonun büyük çoğunluğunu uzun forvet pozisyonunda geçiren Maggette'nin gidişi Randolph ile Wright'ın daha fazla dakika almaları anlamına geliyor. Tabii Don Nelson Stephen Curry'i uzun forvete çekmezse!

0 FARKLI FIKIR: