BIY AD

24 Haziran 2010 Perşembe

2010 Draft Değerlendirmeleri: Gordon Hayward (Butler, SF, 6-9)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins, Wesley Johnson, Derrick Favors, Al-Farouq Aminu, Xavier Henry, Hassan Whiteside, Damion James, Devin Ebanks, Greg Monroe, Luke Babbitt-Armon Johnson, Cole Aldrich, Ed Davis, Avery Bradley, Pattrick Patterson.

Draft değerlendirmelerimizin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Geldik bu sene NCAA’in en flaş takımının en flaş oyuncusuna. Belki Duke şampiyon oldu ama herkes onlardan çok Butler’ı konuştu geçtiğimiz sezon. Cinderella hikayesi gerçek olacaktı, şayet bu gencin yarı sahanın gerisinden yolladığı şut birkaç santim daha aşağıdan panyayı bulsaydı. Hayward o şutla ülke şampiyonluğunu ıskaladı belki ama martta gösterdiği performansla hem turnuvanın en iyi beşine seçildi, hem de 2010 draftinin en sağlam çıkışını gösterdi. O zamana kadar en iyi ihtimalle ikinci turun ortalarında seçilmesi beklenen Hayward, şimdilerde mock draftin ilk 15’inde dolaşıyor.

Butler’da ikinci sezonunu geçiren Hayward, draftin potansiyelli beyazlarından. 2.06 boyuna rağmen oyun zekası ve basketbol bilgisi değme guardlara taş çıkartır cinsten. Her ne kadar geçtiğimiz yıl özellikle dış şut yüzdesi freshman sezonuna oranla epey düşse de, hatırı sayılır bir şut tehdidi var. Zaten kullandığı şutların hemen hepsi ya dışarıdan, ya da orta mesafeden. Kendi pozisyonunu yaratabilme konusunda da oldukça iyi sayılır. Oyun disiplini üst seviyede. Fiziği savunma için pek elverişli olmasa da hırsıyla bu açığı bir nebze kapatabiliyor. Benzer şekilde size yetersizliğini mücadeleci oyun karakteri ve sıçrama yeteneğiyle kapadığını ve netice itibariyle iyi bir ribaundcu olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda referans isteyenlere finalfourdaki maçlarının son hücumlarına bakmalarını tavsiye edip eksilerine geçelim.

Dediğim gibi çok fazla şuta dayalı bir oyun stili var. Buna bağlı olarak penetre kabiliyetinin pek iyi olmadığını söyleyebiliriz. Fundamentali sayesinde adam eksiltebilse de ayak çabukluğunun hiç olmayışı onu potaya gitmek konusunda fazlasıyla kısıtlıyor. Ayrıca bir beyaz olmasına karşın pasör özelliği pek yok. Kendisini süper yıldız potansiyelinde görmüyorum, ancak kafaya oynayan bir takımda bile katkı verebilecek bir takım oyuncusu olabilir. Mike Dunleavy Jr.’a benzetiliyor. Geçtiğimiz sezon ortalamaları 15 sayı-8 ribaund.

0 FARKLI FIKIR: