BIY AD

24 Haziran 2010 Perşembe

2010 Draft Değerlendirmeleri: Paul George (Fresno State, SF, 6-9)

Diğer değerlendirmeler: John Wall, Evan Turner, DeMarcus Cousins, Wesley Johnson, Derrick Favors, Al-Farouq Aminu, Xavier Henry, Hassan Whiteside, Damion James, Devin Ebanks, Greg Monroe, Luke Babbitt-Armon Johnson, Cole Aldrich, Ed Davis, Avery Bradley, Pattrick Patterson, Gordon Hayward.

Son güne geldik draftte, yaklaşık 10 saat sonra dananın kuyruğu kopacak. Gün içinde eğer dünya kupasından fırsat bulabilirsem bir değerlendirme daha yapıp 20’ye tamamlamayı düşünüyorum, ama bakalım. Şimdilik Paul George ile devam ediyoruz. Fresno State Üniversitesi’nin nerdeyse her şeyi diyebiliriz Paul George için, ancak buna rağmen takımın bulunduğu konferanstan dolayı çok göz önünde değildi sezon boyunca. Açıkçası benim de pek takip ettiğim bir oyuncu değildi. O yüzden mümkün olduğunca yorum katmadan, genel özellikleriyle tanıtacağım kendisini.

En dikkat çeken özelliği hem fazlasıyla güvenilir bir şutunun olması hem de iyi bir atlet olması. Üst düzey şut tehdidi olan kaç tane atletik oyuncu var ki ligde. Draftin hem en iyi şutörlerinden hem de en atletik oyuncularından biri, her ne kadar oyun zekası pek gelişmiş olmasa da. Penetresi iyi ve içeri girerken gücünü de kullanabiliyor. Burada fiziği ve gücü önemli bir avantaj yaratıyor kendisine, bu sayede faule rağmen bitirebiliyor pozisyonları. Özgüveni tam, kötü gitse de şut kullanmaktan çekinmiyor. Ayrıca istatistik kağıdını genellikle dolduruyor, yeri geliyor skorla, yeri geliyor ribaund veya asistle.

Ancak oyunun her iki alanında da takımı adına katkı verdiği söylenemez, zira savunması biraz zayıf gibi. Hücumda bencil olduğu düşünülse de bulunduğu takım göz önüne alındığında çok görmemek lazım. Takımının hiçbir zaman üst seviye rakipleri olmamasına bağlı olarak yaptıklarının değeri biraz düşse de lotarya olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz sezonu 17 sayı-8 ribaund-2 top çalma ortalamalarıyla tamamladı. Danny Granger’a benzetiliyor, bence yerinde bir tespit. Atletizmini ve fiziğini bir kenara koyarsak oyun stilinin O.J. Mayo’ya benzediğini de söyleyebiliriz.

0 FARKLI FIKIR: