BIY AD

8 Temmuz 2010 Perşembe

Carlos Boozer Chicago'ya Gitti

5 yıl - 80 milyon dolar. Güzel para diyecektim de Rudy Gay ve Joe Johnson 'güzel para' kavramına yeni boyut kattılar. Bu arada Boozer parayı da. Zamanında Cavaliers'ı çok ağır satmıştı Jazz fazladan para tekif edince. Maksimum kontrat koparabilirdi belki de Bulls'dan ama şu anda kabul ettiği kontrat sanki ince hesaplanmış, tam bir tane maksimum kontrat sığabiliyor Bulls'un salary cap'ine. Yoksa LeBron mu geliyor? Tabii bu işin dedikodusu. Son kararı Cuma sabahı saat 04:00'da öğreneceğimizi yazmıştım.

Boozer ile Bulls'a değineyim: LeBron gelmeden hiçbir şey olmaz bu Bulls'dan onu baştan söyleyeyim (gelse bile takım kimyası açısından bazı sorunlar olacak gibi gözüküyor bana). Şampiyonluk hedefinden bahsediyorum elbette. Yoksa playofflar'a yine kalacaklardır, hatta konferans finaline de çıkmaları normal bir sonuç olur.

Boozer ile Noah müthiş ribaundcular, bu bakımdan güzel bir ikili oluşturdular. Ancak Boozer'ın savunmadaki eksiklerini uzun ve rakipleri korkutan bir pivot kapatsa çok daha iyi olurdu. Noah'ın böyle bir etkisi yok. Savaşçı, arada sırada ve hatta yüzü dönük, savunduğu adama blok da koyuyor ama içeri giren guard'lara falan karşı caydırıcılığı fazla değil. Bu açıdan baktığımızda, Boozer zaten korkuluk modunda takılıyor. İşin hücum yönünde ise Boozer zaten müthiş bir oyuncu. Bulls'un onu almasındaki ana sebep de bu zaten. Bu arada Boozer, Amare'nin Nash'e borçlu olduğu kadar Deron'a borçlu değil ama biraz gerçek bir oyun kurucunun eksikliğini çekecektir Bulls'da. Ayrıca şöyle bir problem var ki, diyelim Boozer içeriden rakip takımı eziyor, 26 sayı attı 3 çeyrekte. Son 12 dakikada rakip içeri gömüldü, Bulls'da kim üçlük atacak? Geçen sene ligin en kötü 2 takımından biriydi zannedersem Bulls, yetmiyor Hinrich'i de gönderdiler. Yani Boozer doğru yolda bir transfer olsa da, daha yapması gereken birkaç hamle var kısacası Bulls'un. Kesinlikle üçlük tehdidi yaratacak oyuncular eklemeleri lazım. Neyse yarını bekleyelim bakalım.

11 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Boozer gibi bir oyuncuyla nasıl şampiyonluğa oynanır düşünüyorum düşünüyorum çıkmıyor. nba'de en önemli savunma önce 2 numara daha sonra 4 numara savunmasıdır. Boozerın oldugu bir takımın doğu finalinden öteye gidebileceğini sanmıyorum.

melo59 dedi ki...

michael jordan bulls değilde başka bi takımda efsane olsa kesinlikle bulls'a gidicek lebron derdim çok karışık işler çok habere gelince bence iyi bi transfer yaptı bulls pota cacıktı en azından skor üretebilecek hale geldiler tabi boozer gene sakatlanıp paraya yatmazsa tabii bence bu da lebron'a bağlı ulan lebron

siriusjames dedi ki...

Hamle kesinlikle gelecektir sabonis, GarPax bu sefer halleder şu işi. Lebron gelirse Deng trade edilir sanırım ve karşılığında SG alınır ki Blazers Bulls Pistons üçlü takas dedikodusu da çıktı daha yeni. Lebron gelmezse de iyi bir perimetre şutörü alınır mutlaka. Noah da henüz peak değil, gayet iyi bir savunmacı. Bu offseasonda da öküz gibi çalışıyormuş, geliştirir kendini.

Adsız dedi ki...

kirk hinrich takası da kesinse, tam 1 max kontratlık yeri var chiago'nun. valla birde lebron'u çakarlarsa bunun üstüne seneye çok acayip bir doğu konferansı izleyebiliriz. nba'de güç dengesi tamamen ters düz olur. doğu çok güçlü, batıda ise lakers seviyesine yakın takım bile kalmayacak bu gidişle.

crossover-d dedi ki...

hiçbirşeyi beğenmeyen bi hal aldınız bir süredir.. lebronun miami ihtimali gerçekleşmezse sadece boozer ekiyle doğuyu kazanır chicago.. lebron katılırsa lakers da halt etsin!

ayrıca kadro tamamen oluşmadan 3lüğü kim atacak ta ne demektir anlamak zor:)

ToMCuN dedi ki...

LeBron un 23 numarayı bırakmasının sebebi belki Bullsa gidicek olmasıdır ne dersiniz :D

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Derrick Rose , Carlos Boozer ve Lebron James olursa bu sene Chicago'luyum!..

xenith dedi ki...

deng'i yollayıp hamilton ve prince'ı almaları da yeter bence. yine ön sıralara oynayan bir takım olurlar.

calvin dedi ki...

ray allen 2 yıl daha uzatmış celtics ile ve clippersın koçu del negro olmuş. çok enteresan ya. lebron gelmez kesin gibi artık

Unknown dedi ki...

ACABA CHİCAGO POTA ALTINDA SAVUNMA İÇİN ÖMERİ Mİ DÜŞÜNÜYOR.

Adsız dedi ki...

memo'ya allstar yolu mu açıldı yoksa??!