BIY AD

8 Temmuz 2010 Perşembe

Summer League 3. Gün

Dün Bobcats karşısında ilk maçına nazaran çok daha kabul edilebilir bir oyun oynadı Semih. Belli ki alışmış gurbetin havasına suyuna. Ama bu performansı halen yeterli değil bence Celtics’in normal sezondaki uzun rotasyona girebilmesi için. İsteği, hırsı ve pick & roll’a yatkınlığı eyvallah ama oyun bilgisi ve özellikle savunma konsantrasyonu kendisine çok büyük sorun yaratacak gibi görünüyor. Biraz da Harangody’nin sakatlığının etkisiyle 25 dakika sahada kalıp 8 sayı-6 ribaund-2 top çalma-4 top kaybıyla bitirdi maçı.

Günün Yıldızları: Pek göz önünde bulunmayan isimlerden sürpriz performanslar geldi dün gece. İlk maçta yeterli süreyi bulamadıktan sonra ikinci maçta da kadroya alınmayan Matt Janning 20 sayı-8 ribaund-3 asist ile, tıpkı Janning gibi kenardan gelen DeShawn Sims ise 15 dakikada bulduğu 18 sayıyla Celtics adına geceye damgasını vurup, “Biz de buraya tatil için gelmedik” mesajı verdi. Geçtiğimiz sezon Thunder kadrosunda aldığı kısıtlı sürelerle kendini ispatlama şansı bulamayan Byron Mullens için oldukça güzel bir fırsat oldu bu seneki Summer League. Hiç fena sayılmayacak ilk iki maçın ardından dün gece de 8/9 isabet oranıyla bulduğu 16 sayı ve aldığı 6 ribaundla yine göz doldurdu. Bu oyununu sürdürürse Collison ve Krstic’in ardından bir savaşçı beyaz daha katmış olacak uzun rotasyonuna Thunder. Bir alkış da evvelki gece çok dış şuta yönelmesini eleştirdiğimiz Josh McRoberts’a. Dünkü Jazz maçında baştan sona basketbolun doğrularını uyguladı. Ne mi yaptı? Tepede şut feyki ve içeri drive, başka hiçbir şey değil. Sonra gelsin fauller, turnikeler… E zaten bileği de düzgün, sokuyor free throw falan, ne uğraşıyorduysa dış şutlarla. Lance Stephenson bildiğimiz gibi, 19 sayı attı pek kasmadan. Çok ümitliyim ben kendisinden, iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Hepsi bir yana geceye damgasını vuran olay ise Magic’li Joe Crawford ile Nets’li Damion James’in düellosu oldu. İlk yarının ortalarında öyle bir hal aldı ki maç, Pierce-Lebron kapışmasını anımsadım bir ara (teşbihte hata olmazmış). James’in 30 sayısı var. O’nun bu olumlu performanslarına artık alışmıştık, ancak Crawford’ınki sürpriz oldu açıkçası. 29 sayı gönderdi Nets potasına dün gece.

Hayal Kırıklıkları: Dün oynanan maçlarda en büyük hayal kırıklığını Evan Turner yarattı. SL başladığından beri pek de parlak olmayan hücum performansı dibe vurdu Thunder karşısında ve 1/6 isabet oranıyla 4 sayı buldu. Ancak her zamanki gibi oyunun her anında mücadelesini ortaya koyarak 8 ribaund aldı, 2 top çaldı. Hücumdaki formsuzluğunu bir an önce üzerinden atıp seçildiği sıranın hakkını verecektir yakında, bu konuda ben kefilim kendisine. Daniel Orton’ı ben buraya yazmaktan yoruldum, o kötü oynamaktan yorulmadı. 17 dakikayı şut denemeden faul çizgisinden bulduğu 4 sayı, bunun yanında 1 asist,3 top kaybı ve ribaund alamadan tamamladı. Magic yavaştan kafasını duvara vurmaya başlamıştır herhalde.

Takip Edilesiler: İki gündür övgülerimize mazhar olan Harangody’ye nazarımız değdi, yine harika oynarken elmacık kemiğinde açılma meydana geldi Ajinca’nın dirseğiyle ve karşılaşmayı 20 dakikada attığı 12 sayıyla tamamladı. Bir başka Celtics’li Jaycee Carroll 23 dakikada bulduğu 13 sayıyla yine standardının altına düşmedi. Draftin 3. numarası Derrick Favors’a Terrence Williams-Damion James ikilisinden fırsat kalmadı şut atmaya. 2/5 saha içi isabetiyle 4 sayı-5 ribaund ile oynadı Magic karşısında. Biraz daha sorumluluk alıp ön plana çıkmaya çalışması faydasına olacaktır, zira bu istatistikler kendisine pek yakışmıyor. Pacers’tan Paul George nihayet kendine geldi. Önceki maçlarda hücumda hayli düşük yüzdeyle oynayan George, dün gece 9’da 5‘le 15 sayı attı. Kaçan şutları da çemberi turlayarak çıktı. Gordon Hayward’ı hayal kırıklıkları bölümüne yazmayı düşünüyordum fakat savunmadaki gayretinden dolayı yazmadım. Hücumda yine pek ortalıkta görünmedi, 1/5 şut isabetiyle 7 sayıda kaldı. Magnum Rolle 4/5 ile 8 sayı attı, 8 de ribaund aldı. Bu çocuğun yaşı biraz daha ufak olsaymış olurmuş bir şeyler aslında ama çok oyalanmış NCAA’de redshirt’le falan. Jermareo Davidson önceki maçların aksine ilk 5 başladı fakat ters tepti bu durum. Kenardan geldiğinde daha istekli oynuyordu sanki, 4 sayısı var onun da.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

İşte semih gerçek yüzünü göstermeye başladı yeni sezonda garnett in en güvendiği oyuncu olacak göreceksiniz.