BIY AD

9 Temmuz 2010 Cuma

Summer League 4. Gün

Transfer hareketliliği, LeBron’un kararı falan derken yoğun bir gündemle karşı karşıya kaldığımızdan kısa tutacağım dün geceyi. Hatta yine aynı sebepten değerlendirmeleri her gün yapmak yerine birkaç günde bir yapmayı düşünüyorum. İşin doğrusu dünkü maçları pek de dikkatli izleyemedim zaten. Bu kadar itiraf yeter, geçelim yazımıza. Semih önceki iki maçta nasıl oynadıysa Pacers karşısında da aynıydı. 29 dakikada 5’i faul çizgisinden 7 sayı-2 ribaund-2 de asisti var. İstatistikleri bile çok değişmedi farkındaysanız. Genel olarak Semih’in performansını beklediğim gibi, rotasyona girebilmek için yetersiz bulduğumu söyleyebilirim, hele ki Celtics’in Jermaine hamlesinden sonra. Umarım yanılırım.

Günün Yıldızları: Benchten gelerek 19 sayı-4 ribaundla oynadı Jaycee Carroll. Avrupa’da fazlasıyla şahit olduğumuz müthiş skorerliğini yaz liginde de gösterdi. Hiç fena sayılmayacak bir 4 maçlık performans sergiledi. Ancak yaş ve size problemleri ne yazık ki NBA şansını hayli azaltıyor. SL’nin Las Vegas ayağında Knicks formasıyla tekrar izleyeceğiz kendisini. Magnum Rolle dün gece matchupı Semih’e üstünlük sağladı ve 19 sayı-11 ribaund ile double double yaptı. Mustafa Shakur süre buldukça kendisini göstermeye başladı, 21 sayı-5 ribaund-5 asist-5 top çalmayla oyunun her alanını domine etti. Joe Crawford, Damion James düellosundan sonra dün geceyi de 17 sayıyla tamamladı. Yine Magic’den Donell Taylor 18 sayı-7 ribaund yaptı Thunder karşısında. Bobcats’den Derrick Brown 16 sayı-8 ribaund ile oynadı.

Hayal Kırıklıkları: Önceki maçında Turner için dibe vurdu demiştik, yanılmışız. 5 sayı-3 ribaund-3 top kaybı ile en kötü yaz ligi maçını dün gece çıkardı. Performansı bu şekilde gitmeyecek ve elbet toparlanacaktır ama ne zaman… Draftin en iyi şutörlerinden biri olduğunu düşündüğüm Paul George çok fena ters köşe yaptı beni. Takımı adına maç kazandıran basket faulü onun buraya taşınmasına engel teşkil etmiyor. 4/16 isabet oranıyla 17 sayısı, 6 da ribaundı var Celtics karşısında. Geride kalan maçlarda 19’da 2 gibi inanılmayacak kadar kötü bir üçlük yüzdesiyle oynadı. En büyük silahı dış şut olan bir oyuncu için bu istatistikler hiç de iç açıcı değil. Favors da geride kalan maçlarda ritmini bulamayanlardan. Dün gece Utah karşısında 6 sayı-6 ribaund-7 top kaybı yaptı. Favors’ın toparlanması konusunda Turner’daki kadar iyimser olamıyorum. Henüz çok genç, ama bir potansiyeline ulaşırsaa…

Takip Edilesiler: Lance Stephenson ilk çeyreğin sonlarına doğruydu yanlış hatırlamıyorsam, Kravstov ile diz dize çarpışıp maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Harangody maçın sonlarına doğru egoizmi bir kenara bırakıp gereksiz zorlamalara girmese günün yıldızları bölümüne yazmayı düşünüyordum kendisini. 16 sayı-7 ribaundı var. Merakla beklediğim Gordon Hayward-Damion James eşleşmesinde ise her iki oyuncu da hücumda birbirine üstünlük sağladı. Oldukça iyi yüzdelerle Hayward’ın 11, James’in 13 sayısı var. Jermareo Davidson için kenardan geldiğinde daha hırslı oluyor demiştim. Dün de beni doğrularcasına 8 dakikada 8 sayı-4 ribaund ile oldukça iyi bir maç çıkardı. Summer LEague'in Orlando ayağı bu gece oynanacak maçlarla son bulacak.

2 FARKLI FIKIR:

xenith dedi ki...

gordan hayward ve koufos'u çok beğendim gelecek yıl utah'ın çok işine yarayacak bu ikisi.

Adsız dedi ki...

Semih garnetttan 2 şaplak yesin kendine gelir banko oynar