BIY AD

3 Ağustos 2010 Salı

Amerika Fire Vermeye Devam Ediyor

Yıldızları şampiyonaya gelmek istemeyen ve ardından kadrodaki önemli oyuncularından Lee ve Amare'yi kaybeden Amerika'da şimdi de koç Mike D'Antoni affını istemiş milli takımdan. Belindeki ağrılar sebebiyle şampiyonaya katılamayacakmış. Uzun mesafeli uçak yolculuğu belinin daha kötüye gitmesine neden olabilirmiş. Onun görevini Jay Triano sürdürecekmiş. Bana kalırsa bu iki koç arasında dağlar kadar fark var. D'Antoni'ye gıcık olsam da, bu kabul edilmesi gereken bir gerçek diye düşünüyorum. Özellikle işin hücum tarafında çalıştırdığı bütün takımlara kattığı varyasyonlar ve oturttuğu mentalite ile fark yaratıyordu D'Antoni. Oyuncu kadrosunda aldıkları darbeler yetmiyormuş gibi bir de şimdi İtalyan asıllı koçtan yoksun olacaklar. Ben İspanya veya takım kimyasını iyice yakalamış bir Brezilya'nın şampiyonluğa ortak olduklarını düşünüyorum bütün bu eksikler nedeniyle.

Ayrıca, nasıl bir şampiyona düzenliyoruz biz ya? Bu kadar lanetlenmek için ne yaptık? Bir sürü oyuncu olimpiyatları daha çok önemsediği için gelmiyor onu anladık da azımsanmayacak bir kısmı da sakatlandkları için gelemiyor.

3 FARKLI FIKIR:

basket2.com dedi ki...

Tam süpriz yapılacak turnuva takım olgusu ön plana çıkacak bence Yunan basketbolu da tekrar yükselişe geçebilir görev adamlarıyla birlikte. Sırbistan da tabi yılların deneyimi. Bu iki takım İspanya ve Brezilya'ya alternatif olarak değerlendirilmeli.

HotSauce21 dedi ki...

bir ayağı antalyada olacak organizasyonu malum sebeplerle kayseriye alma durumu,turnuvayı tanıtıcı ve cezbedici ekstra çaba harcamama durumu, salonların inşaatını incelemeye gelen yetkilileri görünce i.melih gökçek'in kamyonlarla kum yığdırması falan vizyonumuzu gayet güzel ortaya koyuyor,sonra niye gelmiyorlar diye kendimize soruyoruz...

Onur dedi ki...

Vay arkadaş. Brook Lopez'de gelmiyormuş