BIY AD

1 Ağustos 2010 Pazar

Nesin Sen Nolan?

Bu tarz basketbol dışı konulara genellikle pek girmiyorum bildiğiniz gibi. Ama bu bir istisna. Aslında dün gece gittim Inception'a ama ancak şimdi yazıyorum. Muhteşemdi gerçekten. Ana konu ve o konunun senaryoya bütün bu detaylarıyla uyarlanması hayranlık uyandırıcı. Bu senaryoyu yazan ve yöneten Nolan'a çok büyük saygı duydum. Bundan önce saygı duymadığım anlamına gelmiyor bu elbette. O nasıl bir beyin, o nasıl bir düşünce yapısıdır ki böyle bir senaryo çıkarabiliyor karşımıza? Di Caprio'nun oyunculuğuna da çok beğendim, ki biraz ön yargılı yaklaşırım kendisine genellikle. Marion Cotillard'ın da hakkını yemeyeyim, o da olağanüstüydü. Çıktığı her sahnede içim sıkıştı. Bu hissi verebilmesi çok önemliydi. Müzikleri söylemeyi unutmayayım, Hans Zimmer'e selam çakayım. Onlar da müthişti. Kısacası herşeyiyle mükemmel bir film. Gidin görün acilen. Her kaçan seans ile hayatı Inception'sız geçirdiğinizi unutmayın.

Elbette bir kesim bu kadar ses getirmesi nedeniyle büyük beklentilerle gidecek ve film çıkışında "Aman be amma abartmışlar" diyecektir. Fakat çoğunluk ağzının suyu akarak çıkacak filmden eminim. Benim izlediğim en iyi 2-3 film arasına girdi, onu biliyorum.

4 FARKLI FIKIR:

Miksiyon dedi ki...

yıllarca matrix konuşuldu bundan sonrada bir 10-15 yıl bu film konuşulur...

keymark9 dedi ki...

ben de dün öğlen izledim ve diyorum ki nolan en efsane yönetmenler arasına adını yazdırdı bu filmle. 10 üzerinden 15 verdim ama tek sorun leo yerine başkası da olabilirmiş sanki.

basket2.com dedi ki...

Yeni sezon aktör jenerasyonunda en çok beğendiğim isim di capriodur rollerini jön kültürü aksine seçmez sonunda deli olduğu da öldüğü de rezil olduğu da rollerde oynar bu da onu benim gözümde daha değerli kılar..
Hollywood sinemasının en büyük sıkıntısı ve Avrupa'ya karşı eksik yanı filmin sonlarının kötü olmasıdır. Ancak bu filmde Nolan baştan sona mükemmel oturttuğu kurgu sayesinde hem senaryo hem de yönetmen olmanın avantajını iyi harmanlayıp muhteşem bir şölen yaşatmış. Tüylerim diken diken izledim son yarım saati. Tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

Wallahi iyi kötü çirkinin üstüne çıkabilen bir film izlemedim daha senaryo olsun oyunculuk olsun müzikler olsun bundanda ümitli değilim bi izleyelim bakalım çakma matrixvarimi..