BIY AD

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Shaq Boston'da

Dün gece henüz kesinleşmiş birşey yoktu, birkaç kaynaktan birden alınan duyumlara göre Shaq, Celtics ile anlaşmak üzereydi. Az önce çıkan habere göre bu gerçeğe dönüştü. Koca oğlana, Jimmy Kimmel "Lakers'dan sonra Celtics forması giymek garip gelir mi?" diye sormuştu iki gün önce. Shaq da "Hayır tam tersi, o takıma tam uyacağımı düşünüyorum" demişti. O zamandan belliydi belki de Boston'a gideceği. Sonuç olarak Shaq veteran minimum kontratına yani iki yıl için 3 milyon dolara imzayı atmış.

Shaq'in gelmesiyle Celtics pota altı fazlasıyla kalabalık olacak. Garnett, Glen Davis, Jermaine, Perkins ve şimdi de Shaq. Tabii Semih'i de unutmayalım! Ayrıca hesaplamadım ama Celtics'in yaş ortalaması Shaq ile birlikte 29-30 civarına falan gelmiş olabilir. Tek tek oyuncuların playofflar'da yaptığı maçların sayısını toplasanız ortaya eminim saçma bir rakam çıkacaktır. Tecrübe dediğiniz önemli de, toplam 300 playoff maçı oynamış olsalar bile ayağı yerden kalkmayan iki tane O'Neal almak ne kadar mantıklı acaba? Tamam Perkins Ocak ayına kadar yok çok büyük ihtimalle ama yine de, herkes sağlıklı iken nasıl bir rotasyon kullanılacak ki? Ayrıca Shaq hücumda tarihin en dominant performanslarına imza atarken bile savunması üst seviyede değildi. Dev pivot, pick & roll savunmasında dünyanın en kötü pivotlarından biri hatta belki de birincisidir. Sadece boyalı alanı kapama görevini yapabilir. NBA'de fazlasıyla kullanılan pick & roll'a karşı ne yapacağı tartışılır. Kendisini 'savunma' ile tanımlayan Celtics, Shaq'in bu açığını kapatabilecek mi? Özellikle de Thibodeau gitmişken.

Bu soruların neredeyse hepsi hakkındaki görüşüm negatif. Shaq eskiden savunmada ortalama bir düzeyde olmasına rağmen, hücumda karşısına çıkan herkesi yerle bir ederek takımına maçları kazandırıyordu. Artık 38 yaşına gelmiş Shaq'in hücumu da son derece problemli. Kilosu ve gücü sayesinde rakiplerini 1-2 metre boyunca boyalı alanın içine itebilse de, bu mücadeleden sonra yoruluyor ve gelen darbeler sonrasında eskisi gibi smaçlar yapamıyor, hatta onu geçtim topu potaya dengeli bırakamıyor. Geçtiğimiz sezon birkaç kere potanın dibinden bomboş pozisyonda kaçırdığına şahit oldum Shaq'in ve baya şaşırdım... Zaten LeBron gibi pozisyon hazırlayan bir oyuncuyla oynamasına rağmen; geçtiğimiz sezon, 18 yıllık kariyerinde çaylak senesinden beri en düşük saha içi isabetine sahip olması, durumu gözler önüne seriyor. Yani Shaq'in çok büyük katkıda bulunacağını sanmıyorum Celtics'e kısacası.

Yani olur da bir kez daha Lakers ile final oynamaları durumunda daha fizikli bir pota altı ile rakibe karşı koymayı düşünüyorlarsa bile, bu plan ne kadar tutar şüpheli. Birer yıl daha yaşlanacak olan Pierce - Garnett- Allen üçlüsü, 38'lik Shaq ile kupaya uzanabilir mi? Açıkçası hiç sanmıyorum, hatta yeniden Finaller'e ulaşmaları bile başarı olur bence.

Son olarak da, Perkins'in sakatlığıyla biraz dakika bulma şansı doğan Semih Erden'in ekstra sakatlıklar olmadıkça bench'ten kalkmayacağı kesinleşti diyebiliriz.

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Rahat final oynarlar bu hamleden sonra lakersla

rorschach dedi ki...

@adsız doğuda miami var bilmem farkında mısın.

rahat demeseydin bari :)

Adsız dedi ki...

Miami dağılır sezon içinde rorschach farkındayım..

Onur dedi ki...

@Adsız dağılır mı ? Sergen Yalçın yorumu oldu bu. Miami dağılır derken neye dayandığını merak ediyorum. Aslında duymasam daha iyi. Neyse Celtics için pek bir şey değişmedi Shaq'lı veya Shaq'sız en iyi ihtimal Miami'ye elenecekler. Bu kadar kıskanmayın Heat'i yahu. Lets GO HEAT!

Adsız dedi ki...

İçgüdülerime(üstüne oturduğum organımada olabilir) dayanıyor onur kardeşim illa birşeyemi dayandırmam lazım hayret birşey:)

Unknown dedi ki...

ergen gibi iki günlük takım tutmayın yahu. lebron'un egosu takımı etkiler mi lebron wade'in önüne geçerse wade bunu nasıl karşılar , dış şut olarak ikisi de pek iyi değil bu etkiler mi iyi paslaşırlar mı vs düşünmediniz mi hiç. bu yaşına gelmiş bir shaq takıma pek bir şey katmaz. zira son senesinde çaylak sezonuna en yakın ortalamaları yaptı zaten. lakers daha bir kızgın çıkar karşısına. ve karşılaşırlarsa git gide şarap misali yerine oturan lakersa karşı gitgide sakatlıklara ve yaşlılığa boyun eğen boston kapışması olur.

Adsız dedi ki...

üşenmeden hesapladım, celtics'in aktif roster'ının yaş ortalaması 30,4.açmayın dedeler yarışıyor!

Adsız dedi ki...

@Onur

Amerikalılar "bandwagoner" der ya tam onun karşılığısın şu an :)

Unknown dedi ki...

Bu sene her ne kadar eksiklerini kapatıp makina gibi işleyen bir Lakers olsada playofflarda denver ya da dallas tarafından tokatlanacağını düşünüyorum.Hiç bu kadar favori olmamıştı lakers kesin elenecek.Shaq konusunda ise vereceği şeyler belli ve kısıtlı.Rondo faktörü sayesinde pota altını daha iyi kullanacaktır geçen seneye nazaran o kadar.

LexLuthor dedi ki...

sanırım boston, miami'nin big three'sinden sonra çıtayı daha da yükseltmek istemiş. big four'a çevirmiş olayı. :)

Adsız dedi ki...

şu miami'yi hala küçük görenler çok enteresan. boston ın nefesi yetmez. geçen sene son baruttu.

sahaya 5 kişi çıkıyor. nba in en iyi 2. ve 3. adamı bir arada aloo? ve en iyi üç pf den birisi.

Adsız dedi ki...

valla real madridtede dünyanın en iyi oyuncuları oynuyordu ama takımmıydılar?? miamiyi bu kadar göklere cıkaranları anlamıyorum kimya oturacakmı lebronun olduğu yerde??? Bence bu takım dağılabilir..

Adsız dedi ki...

real madrid o zamanlar şampiyonlar ligini 2 kez kazandı :) bence miamiyi tek şey durdurur oda ego çatışması. eğer lebron wade den daha iyi perf gösterir ve malum nba lebronu abartığı için wade geri plana düşerse takım bozulabilir

Adsız dedi ki...

2 kere sampiyonlugu kazanmıs:) o mantıkla bakarsak 22 kerede kaybetti en iyi kadrosuyla buna ne diyeceksiniz??