BIY AD

17 Kasım 2010 Çarşamba

16 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
- Mo Williams'ın oynamadığı, Sessions'ın ise çok kötü bir maç çıkardığı gecede Daniel Gibson sahne aldı Cavaliers adına. Kenardan gelerek bulduğu 18 sayı ve 8 asist var. Tüm bunları yaparken top kaybının olmaması da takdire şayan.

- Josh Smith dün gece Hibbert karşısında zaman zaman zorlandı ama aynı durum hücumda söz konusu olmadı. 25 sayı- 8 ribaund- 7 bloğu var kendisinin. Rakip uzunlar post-up oyunlarına maç boyu çare bulamadı. Son iki sezondur hücumda oyun zekasının da geliştiğini söylemek mümkün Smith'in. Kariyerinin başında haddinden fazla kullandığı dış şutları, geçen sene asgariye indirmişti. Bu yıl nihayet optimumunu buldu.

- Gilbert Arenas dün geceki performansıyla John Wall'u aratmadı diyebiliriz. Oldukça olgun bir oyun ortaya koydu ve gerekli yerlerde hücumda sorumluluk alarak maçı 20 sayı- 7 ribaund- 6 asist ile tamamladı.

- Roy'suz Portland'ı Memphis deplasmanında galibiyete taşıyan isim Wesley Matthews oldu. Sezon başından beri Portland'ı takip edenler onun bu performansına şaşırmamıştır. Çünkü oyuna her girdiğinde takıma enerji getirip hücumda oldukça girişken görünüyordu. Dün geceyi 22'si ilk yarıda olmak üzere 30 sayı ile tamamladı.

- Peşin peşin söyleyeyim Kobe'nin 31 sayısı- 7 ribaundı var. Ama Kobe'yi yazdıktan sonra Shannon Brown'ı buraya yazmamak olmaz. Kenardan gelerek özellikle 4. çeyrekte harika bir şut ritmi buldu, hatta farkın açılarak maçın kopmasını sağladı. 21 sayısı var Brown'ın.

- Dün gece Rose, Houston karşısında 23'ünü ikinci yarıda bulduğu 33 sayıyla takımının ve maçın en etkili ismi oldu. Bunun yanı sıra yaptığı 7 asistle arkadaşlarını da oyuna dahil etme konusunda başarılıydı. Birkaç da güzel hareketi var, top 10'da görürüz muhtemelen.


Boşa Kürek Çekenler:
- Atlanta karşısında 18 sayı- 15 ribaund ile mücadele etti Roy Hibbert. Rakip pota altı oyuncularının toplamından fazla ribaundı var. Ama onun bu performansı Indiana'yı yalnızca ilk devre oyunda tutabildi, ikinci yarı konuk ekip maçı koparınca Hibbert'ın performansı da boşa gitmiş oldu.

- Maçın başında Portland uzunlarına karşı biraz zorlansa da sonradan açıldı Zach Randolph. Büyük bir çoğunuluğunu ikinci yarıda yaptığı 19 sayı- 14 ribaundı var kendisinin. Randolph'un aksine Rudy Gay'in maçın tamamına yayılan etkileyici performansı vardı. Karşılaşmayı 20 sayı- 8 ribaund- 5 asist ile tamamladı o da. Ama bu ikilinin çabaları Matthews engeline takıldı.

- Bucks adına Bogut-Gooden ikilisi Lakers pota altı oyuncularına gayet iyi kafa tuttu. Özellikle 2. yarıda ofansif ribaundlarda çok etkili olan bu ikili Bucks'ın rakip karşısında fazladan 10 hücum etmesini sağladı. Ama takım olarak şutlarda gerekli yüzdeyi tutturamadıklarından mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bogut'un 12 sayı- 18 ribaundı, Gooden'ın 22 sayı- 13 ribaundı var.

- Scola'yı ligin en iyi uzunlarından biri sayabiliriz artık. Haddini bilerek oynayan bir takım oyuncusuyken, yine haddini bilerek oynayan bir star seviyesine yükseldi. Sene başından beri tutturduğu çizgiyi dün gece Bulls karşısında da korudu ama ürettiği 27 sayı galibiyet için yeterli olmadı. Sene başından beri de olmuyor zaten.

- Landry Fields, bulunduğu takımın da etkisiyle en dikkat çekici çaylaklardan biri haline geldi. Denver karşısında ürettiği 21 sayının yanı sıra 17 ribaund var ki inanılır gibi değil bu istatistik. O da performansı boşa gidenler arasında yerini fazlaca haketti bu oyunuyla.


Bizimkiler:
- Tom Thibodeau sezon başından beri istikrarlı olarak belli bir süre veriyor Ömer'e. Ömer'den beklentilerimiz aslında keskin hatlarla belirlenmiş durumda. Savunmaya sertlik kazandırması, boyalı alanda kolay sayıya izin vermemesi. Atabilirse 3-5 de sayı... Dün gece asli görevlerini yerine getirdiğini söyleyebiliriz Ömer için. Ayrıca 6 da sayısı var ama 3 top kaybı olması kötü.

- Ersan dün gece Lakers karşısında maçı 9 sayı- 4 ribaund ile tamamladı. Savunmada da epey gayretliydi. Bu arada küçük bir de not vermek istiyorum. Bucks maçlarını izleyenler bilir; Scott Skiles, bench oyuncuları oyuna girdiğinde sürekli aynı seti oynatıyor ve bu set ne yazık ki Magette üzerine ve dahası Magette bu oyunu kötü oynamıyor. Ara sıra pozisyonları çok zorladığı oluyor, takım arkadaşlarını kesinlikle oyundan soğutuyor ama genel itibariyle Magette bu oyunu gayet iyi oynuyor. Bucks'ın bu sistemi takıma genel olarak yarar mı getiriyor zarar mı işte bu konu tartışmaya çok açık...

3 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Bulls maçını izlemiş biri olarak bir düzeltme bir de ekleme yapayım. Maç Houston'daydı. Yazıda bir yerde Bulls deplasmanı diye geçiyor. Bir de Rose'un 4 faulü olması nedeniyle 3. çeyreğin son 5 dakikasında oynamadığını, bu kısımda 11-0'lık seri yediğimizi, Rose 4. periyodun başından itibaren oyuna girince ilk 4.5 dakikada 18-0'lık seri yakaladığımızı ve Rose'un bu bölümde şut kaçırmadan attığı 14 sayının yanında 1 de asist yaptığını belirtelim ki performansının hayvanlığını pekiştirmiş olalım.

ESKENES dedi ki...

Düzeltme için teşekkürler siriusjames. Hızla yazayım derken oluyor böyle hatalar kusura bakmayın.

Adsız dedi ki...

Maci Houston'da canli izledim, gercekten Scola ve Rose'u canli izlemek olaganustu bir deneyim, Rose icin sutlari basarisiz deniyordu, ama dun ozellikle attigi 3 luklerde yuzdesi, hemde yabanci oldugu bir sahada (sonucta Chicago, Houston deplasmanina yilda sadece bir kez geliyor) oldukca yuksekti, zaten potaya gidince %99 basketle de sonuclandiriyor, Chicago iyi yolda, bu sene en az playoff yari finali bekliyorum, takimim Houston icin ise durumlar iyi gitmiyor, Rick Adelman kariyeri uzun, cok tecrubeli bir Hoca, ama sanirim takima cok etkide bulunamiyor, ayrica dunku hakem uclusu, Houston'in toplam 7 sayisini, 24 saniye neticesiyle sildi, bu kadar cok sayinin tekrar izlenip silindigi bir mac hatirlamiyorum, son olarak admine not, bu siteyi yeni takip etmeye basladim, tum yazilar-yorumlar cok basarili herkese tesekkurler, hala yazar kabul ediyorlarsa, Houston Rockets ve Texas takimlari icin yerel yazar seve seve olurum :)