BIY AD

18 Kasım 2010 Perşembe

Artık İşin Suyu Çıktı (Oden Sezonu Kapadı)

Spurs - Bulls maçını Spurs'ün kazanacağı belli olduğu sırada yattım. Kalktığım zaman ne göreyim? Ben uyuduktan birkaç dakika sonra Oden'ın sol dizinden mikro kırık ameliyatı olacağı için sezonu kaçıracağı duyurulmuş. Üzülmemek elde değil. Bilmeyenler için, Oden çaylak sezonunda sağ dizinden mikro kırık ameliyatı olmuş ve sezonu tamamen kaçırmıştı. Bu sefer sorun, geçen sene üstüne düşerek diz kapağını kırdığı sol dizinde. Ancak açıklamada mikro kırığın, o sakatlık ile ilgili olmadığını söylenmiş. Yani bu olay biraz Oden'ın vücudunun buna elverişli olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Özellikle fantazi basketbolda seçilmeye korkulan sık sakatlanan oyuncular vardır. Ben normalde bir oyuncu üst üste 3-4 sezon sakatlanmadıkça buna pek önem vermem. Ancak Oden bu konuda yeni bir çığır açtı. Dört sezonda toplam 328 maçta oynama şansı varken, bunların sadece 82'sinde görev yapabildi. Hiç iç açıcı bir istatistik değil. Bir de tabii sakatlıklarının ciddiyeti de apayrı bir konu. İki dizinden ayrı ayrı mikro kırık ameliyatı ve sol dizinden de diz kapağı kırığı ameliyatı geçirdi. Bunlar çok ama çok kritik, oyuncuların eski formuna geri dönmekte zorlandığı ameliyatlar.

Mikro kırığı anlatmama gerek var mı bilmiyorum, bir sporcuların kariyerini tehdit eden sakatlıklardan biridir. Amare'den beri artık NBA severler baya bilgi sahibi oldu bu konuyla ilgili. Amare 4 sene önce bu ameliyatı geçirdi ve eski patlayıcılığında olmasa bile son derece iyi bir şekilde parkelere dönmeyi başardı. Ancak ondan önce Chris Webber ve Penny Hardaway gibi iki müthiş basketbolcu tanınmayacak kadar kötü bir halde dönebildiler. Jamal Mashburn de bu ameliyatı 33 yaşında oldu ve bir daha basketbol oynayamadı. Kenyon Martin de iki dizinden birden bu ameliyatı olup dönen, ancak eski atletikliğini %50 oranında kaybeden başka bir isim. Ancak bu konuda umut verici örnek de var: 30 yaşın üzerindeyken bu ameliyatı olan Kidd, 55 yaşına gelmesine rağmen hala canavar gibi oynuyor (nazar değmesin).

Kısacası mikro kırık tek bir dizde bile olsa, sporcunun yüreği ağzına gelirken. Oden'ın iki dizi de bu ameliyatı geçirmiş olacak. Kendimi Oden'ın yerine koyuyorum da, ne kadar kötü hissettiğini hayal bile edemiyorum. Yazık gerçekten. Bundan sonra Blazers bu koca adama nasıl güvenecek de Roy ile beraber takımı onlara göre kuracak? Aynı zamanda dizinde kıkırdak bulunmayan Roy'un da kariyeri boyunca, dizinin şişmesine ve ağrılara katlanacağı yeni duyuruldu. Kısacası Blazers daha önce yazdığım gibi lanetlenmiş bir kulüp herhalde. Son senelerde bu takımın yaşadıklarına yakın birşey bile görmedim.

Geçmiş olsun hem Oden'a hem Blazers'a.

2 FARKLI FIKIR:

Trapped Scorpion dedi ki...

avrupada şansını denemesi en mantıklısı olur bence. nba'de artık tutunamaz kesinlikle. oldukça üzücü.

Adsız dedi ki...

Roy'un dizinde kıkırdak yok mu?Nasıl harekete edebiliyor?Kıtır kütür ses gelmez mi kıkırdak olmayınca?Yoksa o ses sıvı olmayınca mı geliyordu?

İnanılmaz ilginç.