BIY AD

21 Kasım 2010 Pazar

Sean May Fenerbahçe'de - Kimdir?

NTV Spor yazmış. Vidmar'ın sezonu kapamasının ardından Fenerbahçe Ülker'de bir uzun sıkıntısı baş göstermişti. Bir transferle bu eksiği kapayacaklarını biliyorduk, hatta gerçekçi olmasa da Enes'in dönüp dönmeyeceği konuşuluyordu. Takıma eklenen isim Sean May oldu. Peki kimdir Sean May? Şunu söyleyeyim, transfere onay verecek kişi ben olsam 10 kere düşüneceğim biridir Sean May. Şöyle ki:

NBA'e gelirken boyu yetersiz olmasına rağmen hızlı ayakları, orta mesafe tehdidinin ve sırtı dönük oyununun olması sayesinde kendisine yer edinebilecek bir uzun olarak görülüyordu. Bobcats'de bunun parıltılarını gösterdi. Ancak savunması hiçbir zaman oyununun kuvvetli yönü olmadı May'in. Hani Vidmar'ın en iyi yaptığı şeyi, May neredeyes hiç beceremiyor desek yeridir. Sorunlar bununla da kalmıyor. May 3 senedir ne yapıyor? Yatıyor. Evet bildiğiniz yatmak. Zaten iki dizinden de sorunlar yaşayan oyuncu, sağ dizinden mikro kırık/çatlak ameliyatı olduktan sonra bir daha NBA düzeyine asla çıkamadı. Hatta Larry Brown onu "maça çıkacak durumda değil" diyerek kadroya almamaya başladı. Daha sonra Kings ile bir yıllık sözleşme yapmıştı ve Kings ona "120 kilonun altında olursan 100 bin dolar daha vereceğiz" demişti. Para tatlı gelmiş olacak ki, May zamanında bu kiloya düşmeyi başarmıştı. Üç sezondur yatmasına rağmen yazın Nets ona kucak açtı uzun rotasyonunun bir parçası olsun diye. Ancak bu sefer dizi değil ayağından sakatlandı ve Kasım'ın başında dönecek olması nedeniyle Nets onu takımdan gönderdi. Üstelik öyle hafif bir sakatlık değil. Stres kırığından bahsediyoruz. Doğru bir şekilde dinlendirilmezse, sezonu kapamaya kadar gidebilecek bir sakatlık.

Fenerbahçe'nin kariyerinin başında dizlerinden problem yaşayan, daha sonra mikro kırık ameliyatı olan ve 3 senedir yatan, savunmada zayıf kalan bir adamı alması ne derece doğru acaba? May şu anda kaç kilo? İki aydır antrenman yapmıyor, maç yapabilecek durumda mı? Fenerbahçe'nin şu anda ihtiyacı var çünkü kendisine. Ayrıca stres kırığı ne durumda? Tamamen geçti mi? Bütün bunlar soru işaretleri. Son olarak da, fotoğraf photoshop falan değil, gerçek. Adam bildiğiniz şişmişti, Sacramento boşuna o maddeyi koymamıştı anlaşmaya yani...

Bu yamanın tutmasını beklemiyorum ben açıkçası.

17 FARKLI FIKIR:

saLsa dedi ki...

Ellerine sağlık kardeşim, faydalı bilgiler, sağolasın.. Ben sağlık kontrolünden geçememe ihtimalini çok da az görmüyorum May'in..

saLsa

Adsız dedi ki...

zaten fener düşmanlığı had safada sende sayın sabonis.

merak etme insanlar şu iversondan bile ümitliyse , sean may nba e dönme amacıyla çok iyi şeyler yapacak.

Adsız dedi ki...

benim bildiğim fenere hep kıyak yapılıyor blogda, üstteki yorum komik olmuş :)

Doğuş dedi ki...

İki adsız,

Salsabasket ve konyaliportlandlilar en sağlam takip ettiğim bloglardan. İkisinde de sürekli "fenerlisin" "galatasaraya iyi torpil yaptın ha" "beşiktaş'ı da amma kolladın" tarzı yorumlar geliyor. Ama sizi temin ederim ki böyle bişey yok. Iverson'la May'i bir tutmanın saçmalığı bir yana, bu insanlara bir takım forması giydirmekten vazgeçmeliyiz bence artık.

Adsız dedi ki...

Adsız adamın yazdığını yayınlamıcan arkadaş. biz de böyle milletin abuk subuk yorumlarını okumak zorunda kalmıcaz.

Adsız dedi ki...

@ Doğuş

ilk adsız benim. sean may > iverson gibi bi yorum yapmadım. takdir edersin ki saçmalık olur. basketbolu fanatikleştirmek en sevmediğim olaydır belki de ama son hatırladığım örnek enes konusuydu. (hala aynı düşünceleriniz varsa o konuyla ilgili murat murathanoğlu'nun yazısını okuyun blogcana) daha önce de vardı bir şeyler şimdi hatırlayamadığım , kümülatif bir veryansındı bu.

Adsız dedi ki...

eğer tutarsa ( ki bence de oldukca zor ) içerde kalıplı uzundan çok hareketli 4 numaralarla eşleşmesi planlanıyor olsa gerek. vidmar yokken kaya rotasyona girip bu açığı kapatabilir. ama bugun cevherede olduğu gibi hareketli 4 numaralarla eşleşmede sıkıntısı var fenerbahcenin. gerçi vidmar varken daha fazla vardı bu sorun.

Adsız dedi ki...

@ doğuştan sonraki adsız


öyle bişi olsaydı senin yorumun da yayınlanmazdı aynştayn. hiç düşündün mü bunu yoksa ironinin kralı mısın?

Doğuş dedi ki...

@İlk adsız benim diyen adsız
Herkesin farklı düşünceleri olabilir Enes konusunda, ki oldu da. Enes konusunda Enes'i savunanlar Galatasaray'lı, Beşiktaş'lı ya da Fenerbahçe düşmanı değil tıpkı "Fener gerekeni yaptı diyenlerin" Fenerli olmadığı gibi. Birilerine yalan yanlış yere bir takım forması giydirirken ve veya o insanı fanatiklikle itham ederken asıl siz fanatiklik yapıyorsunuz.

DaveJones dedi ki...

Yalnız yorumlardaki quoteler harika olmuş gülerken sandalyeden düşüyodum :D

vence dedi ki...

may konusunda fazla bile ümit bir yazı olmuş.

@1. adsız

may önce solundan sağına dönmeyi becersin, sonra nba'e dönmesine bakarız..

Adsız dedi ki...

kara murat benim:))

Adsız dedi ki...

@vence

ben 1. adsız ..


fanatik gibi adam savundurttunuz ya bana daha ne diyeyim. arkadaşım. fenerbahçe basketbol işini çok ciddiye alıyor bu sene. kurulan takım , seneye geçilecek salon vs.. öyle havadan "nba'den gelsin de kim olursa gelsin" mantığıyla transfer yapmazlar. spaja'nın onayı da vardır mutlaka, gidip gelen insanlar da fiziğini yeterli bulmuştur elbet. yoksa adam mı yok 4-5 numara oynayabilecek piyasada? sean may ' i en son 3-4 sene önce izlemişsindir (eğer yaz kampında falan gördüysen affet) . bir resime , bir dolduruşa gelerek ön yargı yapmayın. hepinizin isimlerini aldım ayrıca , sean may ' in başarılı oynadığı her maçta bu post'a yorumumu gireceğim. (tabi eğer blog sahipleri de razı olursa)

Adsız dedi ki...

1. adsız burada. her zaman da burada olacağım.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/6608/12086608.jpg


buyrun sean may ' in resmi. 110 kilo olan biri olarak söylüyorum , bu adam hiç 130 kilo gibi gözükmüyor. ezberden yorum yapanlara selam ederekten.

Trapped Scorpion dedi ki...

yok 130 kilo görünüyormuş yok 110 dan fazla değilmiş, neyse ne kardeşim.
adam çıkar sahaya, güzel oynar, şansı yaver gider hiç sakatlık da yaşamaz takımına faydalı olur. bunların hepsi ihtimal.
blog yazarı bir transferi yorumlamış, olumsuz bulmuş, faydalı olmaz bence demiş. fenerbahçe resmi sitesi gibi pollyanna olmak zorunda değil, ağzını hayra açmak zorunda da değil. böyle bir yazıyı fenerbahçe düşmanlığı olarak görmek fanatiklikten başka birşey değildir.
basketbol konuşulacağına ikide bir bu konuda tartışmalar olması oldukça can sıkıyor.

Adsız dedi ki...

HA-YIIR! Kara Murat benim! :D

Adsız dedi ki...

Hey taraf tutacaklar! Haydi bakıyım doğruca futbol bloglarına gidin.