BIY AD

14 Aralık 2010 Salı

13 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Ligin şu anda en formda isimlerinden biri olan ve son 5 maç ortalaması 30 sayının üzerinde ve yüzde 60 civarında şut atıyor. Miami sezon başında yenildiği Hornets karşısında yine zorlanmasına karşın son çeyrekteki müthiş savunma performansıyla kazanmayı bilirken -Hornets'i sadece 9 sayıda tuttular- Dwyane Wade sadece 13 şutta 32 sayı buldu ve takımına galibiyeti getirdi. Bu galibiyet Miami'nin üst üste aldığı 9. galibiyet ve aynı zamanda Spoelstra'nın koçluk kariyerinin en uzun galibiyet serisi.

-İki takımında savunmalarının öne çıktığı maçta Grizzlies lige çok kötü başladıktan sonra biraz olsun toparlayan Portland'ı 73 sayıda tutarken Randolph 25 sayı 20 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Ayrıca Randolph'un son 15 maçta 14 kez takımının en çok ribaund alan oyuncusu olduğunu da hatırlatmak gerek.

-Gecenin en ilginç maçıydı şüphesiz Milwakuee Dallas maçı. Maç boyunca Milwakuee'nin maçı alacağına hiç inanmadım ancak inanan ve o doğrultuda performans gösteren kusursuz bir uzun vardı sahada. 21 sayı 14 ribaund 2 blok çok etkiliyeci istatistikler değil belki ancak zaten bu istatistikler Bogut'un sahada ortaya koyduklarını tam olarak yansıtmıyor. Bozduğu şutlar, yaptığı savunma, hücumda topun değerini bilerek oynaması gibi rakamlara yansımayan pek çok olumlu özelliği var Bogut'un. Bu arada maç dışından ilginç bir not söylemek gerekirse Jennings ve Kidd'in maç öncesinde yemeğe çıktığını ve Kidd'in genç guarda tavsiyelerde bulunduğunu ve bunun üzerine Jennings'in 23 sayı 10 asist yaptığını söyleyebiliriz.

-Boozer sakatlıktan döndükten sonra tam olarak titmini bulamasa da ve istikrarsız performanslar ortaya koysa da zaman zaman o bilindik performanslarını ortaya koymaktan geri kalmıyor. Chicago zayıf Indiana'yı rahat geçerken Boozer 22 sayı 18 ribaund 4 asist ile hem takımının hem maçın yıldızı oldu.

Takımı Baltalayanlar:
-Son 4 maçta 3 kez 10 sayının altında kalan Roy, Memphis savunması karşısında da çift hanelere çıkamayıp takımının 73 sayıda kalmasının en büyük nedenlerinden biri oldu. Kullandığı 16 atıştan sadece 3 basket çıkarabilen Roy 7 sayıda kaldı ve takımını baltalayan bir numaralı isim oldu.


Boşa Kürek Çekenler:
-Dirk Nowitzki 3 çeyrek harika oynadığı maçta 4. çeyrekteki Milwakuee atağına karşı koyamadı ancak performansıyla dikkat çekti. 12/24 ile 30 sayı attı ancak takımının 12 maçlık müthiş galibiyet serisinin bitmesine engel olamadı.

Bizimkiler:
-Ersan belki de sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Rakamları çok etkileyici olmasa da Gooden'ın dönüşü sonrasında ilk çeyrekte oyuna hiç girmediği ve takımının ikinci çeyrekte 20 sayı geriye düştüğü maçta benchten müthiş hareket getirdi ve özellikle maçın sonlarında harika bir performans gösterdi. Son 2-3 dakikada 5 sayısı ve Bogut'a enfes bir asisti var. Skiles hala Gooden'ı rotasyonda Ersan'ın önünde düşünedursun, Ersan her aldığı dakikada Gooden'dan daha yararlı olduğunu gösteriyor bile.

2 FARKLI FIKIR:

corçbest dedi ki...

Ersan gibi iş ahlakı yüksek bir adam varken skilesın tercihleri çok enterasan. Şut yüzdesi çok kötü olsada bu sezon savunmada kesinlikle pes etmiyor...

ersankötükobeiyi dedi ki...

ersan maçı veriyordu mal gibi blok yedi