BIY AD

15 Aralık 2010 Çarşamba

Amare Rekoru Geliştirebilir mi?

Yazın, Knicks Amare'yi aldığı zaman takımın 1 numaralı yıldızı olarak yanlış bir seçim olduğunu yazmıştım. İlk bir ay, Amare'nin hücumda çektiği sıkıntılar kendisine maç başına 4 top kaybı ve %50'nin altında bir saha içi yüzdesiyle dönünce kendi kendime hak vermiştim. Amare'den takımı taşıyacak bir yıldız olamazdı. Ama son 8 maçta NBA ile ilgilenen herkesin dikkatini çekmeyi başardı Amare. İlk 17 maçta 23 sayı ortalama tutturan uzun forvetten bozma pivotumuz, Detroit'te başlayan seride, rakip potalara ortalama 34 sayı gönderiyor. Amare, böylece Knicks tarihinde 8 maç üst üste 30 sayı ve üstünde skor üreten ilk oyuncu olmayı başardı. NBA tarihine geçmiş olan rekor ise 65 ile Wilt Chamberlain'e ait. Merak edip Majesteleri'ne baktım, o da 11 maç boyunca 30 ve üzerinde sayı atmış, Kobe ise 16. Bu arada Amare'nin diğer istatistikleri de etkileyici: 11 ribaund, 3 asist ve 1.6 blok Saçma rakamlar yani. Bu süreçteki şut yüzdesi de Nash'li dönemini aratmıyor: %58.

Sadete gelecek olursam, birşey dikketimi çekti. Amare böyle sapıkça bir performans sergilerken, Hornets'a karşı bir devre ve Nuggets'a karşı da son çeyrek hariç, hiçbir Knicks maçını izlememiştim. Kendi kendime sordum: "Normalde Knicks maçlarını ilginç bulan ben niye son 2 haftadır hiç Knicks maçı izlemiyorum?" diye. Cevap basitti. Amare ve Knicks'in karşılaştığı rakipleri sıralarsam anlayacaksınız: Pistons, Nets, Hornets, Raptors x2, Timberwolves, Wizards ve Nuggets. Seyretmek için pek iyi takımlar olmadıkları aşikar ama saydıklarım ayrıca ligin en kötü savunma yapan takımlarından birkaçı. Hele pota altındaki savunmalara baktığımda Hornets hariç hepsi için ortak bir söz kullanabilirim herhalde: Evlere şenlik. Yani Amare'nin şu son dönemdeki yakaladığı müthiş çıkışın sürmesini beklemediğimi söylemeliyim. Sezon içinde daha önce izlediğim 5 veya 6 Knicks maçında, Amare zaten bana böyle bir performansa dair ışıltılar vermemişti. O yüzden Amare'nin arka arkaya 30 attığı maç serisini daha da yükseltmesi, beni bir hayli şaşırtır açıkçası. Zaten bu gece Celtics, Cuma da Heat ile karşılaşacak olmaları da Amare'nin işini zora sokan iki faktör.

Belki de kendisini çok sevmediğim için böyle düşünüyorum ama ben Amare'ye hala takımımın 1 numaralı opsiyonu olarak güvenmeyi tercih etmem. İki haftadır yakaladığı istatistikler etkileyici evet. Yine de rakiplerine bakınca, yanıltıcı olma ihtimalini göz ardı edemeyiz. Bakalım Amare beni haksız çıkaracak mı bu konuda...

19 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Gecen sene de Durant'in boyle bir serisi mi vardi? Ben mi yaniliyorum?

mucho dedi ki...

durantın serisi 25 ve üzeriydi heralde ve bayaaaaaaaaaaa bi maç oynamıştı öyle 7-8 diil 20-30 civarıydı sanırsam

Adsız dedi ki...

Most consecutive games, 30 or more points
65-Wilt Chamberlain, Philadelphia, November 4, 1961-February 22, 1962

nba.com history den bakabilirsiniz

sabonis dedi ki...

aceleyle playofflar'a baktım teşekkürler. Jordan'ın da 11 olunca, Wilt'in o kadar yüksek olacağını tahmin etmemiştim.

RevoLveR dedi ki...

her nekadar vasat takımlarla oynasalarda geçen sene sürünen newyorku şaha kaldırdı resmen hakkını vermek lazım playoff garanti newyorkun carmeloyu da takaslarlarsa sağlam iş yaparlar

Adsız dedi ki...

Wilt Chamberlain de harbiden abartmis olayi

motörkafa dedi ki...

bence, amare rüşdünü ispat etti.

Adsız dedi ki...

Amare'nin ipiyle kuyuya inmem.

Adsız dedi ki...

bostan ve miami maçlarındada bence 30 atar çünkü bostonda karşısında semih olacak semihi ezmesi normal olur miamide ise zaten pivot mevki çok iyi değil onlarada atar 30 ama her iki maçıda newyork alırmı? orası biraz zor gibi iki takımda newyorku yer..

Adsız dedi ki...

carmelo haakında birşeyler karayalacakmısınız?

DisCoNNecT dedi ki...

30+ sayı atarken 5+ top kaybediyosa o kadar da etkileyici olmayan performans. bu sezon top kaybı ortalaması 3.8, washington maçında 11 top kaybıyla oynamış!

sabonis dedi ki...

@carmelo diyen adsız: şu adreste Tolga yazmıştı birşeyler, kaçırdın mı acaba?
http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2010/12/takas-piyasas%C4%B1-1_14.html

@disconnect: bütün yıldızlar 3 ve üzeri top kaybederler yahu. olacak o kadar. ha bence de fazla 4 top kaybı ama %58 isabetle 34 sayı atacaksa varsın yapsın =)

DisCoNNecT dedi ki...

@sabonis: amare antipatim depreşti heralde :)

çakaracımaz dedi ki...

Amare adam değil fizigide basketbola uygun değil
ahmet çakar

Adsız dedi ki...

insan mısın chamberlain?

Adsız dedi ki...

ilk yarıda 23 sayı attı adamı izlerken ben yoruldum semihi paspas yaptı.ikinci yarıda artık ne kadar atar bilemem ama 30 sayıyı geçmesi %110 gibi...

Ömer dedi ki...

33 atti Celtics'e, macin bitimine 10 dakika var.

Adsız dedi ki...

Abi Wilt Chamberlain döneminde adamı tutacak adam yokmuş ki. Adamda bu avantajla kırmadık rekor bırakmamış. Yani bence çok kasmamıştır bu rekorlar. Adam iyi belli ama şimdiyle kıyaslanamaz bile.

Adsız dedi ki...

bugün de gayet yüzdeli 39 attı.. sonlaarda kaçırmasa maçı da kazanırlardı ya neyse. bence olmuş bu amare..