BIY AD

18 Aralık 2010 Cumartesi

Flaş: Hidayet Kürkçü Dükkanında !!

Az önce sadece haberini vermiştim, buyrun şimdi analizi. Yanda da anketi bulabilirsiniz:

İki sezon önce Carter'ı takas ile Nets'den neredeyse bedavaya alan Magic, bunun sonucunda Hedo'ya istediği parayı ödememiş ve takımdan göndermişti. Bir nevi takas etmişlerdi Hidayet'le Carter'ı yani. Şimdi gün geldi, devran döndü. Bu sefer de Carter'ı Phoenix'e gönderip yerine Hidayet'i aldılar. Milli oyuncumuzun yanında Jason Richardson ve Earl Clark da Orlando'nun yolunu tuttu. Phoenix ise Carter'la beraber Pietrus ve Gortat'ı aldı. Ek olarak 3 milyon dolar ve 2011 Draft'ındaki Magic'in ilk tur draft hakkı da Phoenix'e gitti. Bu yazının ana konusu Hidayet olacak, daha sonra Magic hakkında Arenas ile Lewis'i de içeren bir yazı yazacağım.

Toronto macerası neredeyse skandal bir sezonun ardından sona eren Hidayet bildiğiniz gibi soluğu Phoenix'te almıştı. Uzun forvet pozisyonu, Hedo'yu savunmada çok zorlayacak olsa da hücumda rakiplere kuracağı üstünlükle bir nevi Rashard Lewis rolünü oynayabilir diye düşünüyordum. Yanıldığımı gördüm, hem de ne biçim. Oyuncuların attıkları şutların neredeyse hepsinin bomboş olduğu bir sistemde bile Hidayet beklenen çizgiyi yakalayamadı. Bench'e çekilip, 3 numarada oynamaya başlayınca da değişen birşey olmadı. Hidayet 2009 sezonuyla kıyasladığımızda, yokları oynuyordu. Zaten Raptors'da geçen rezil sezon ile NBA'de kontratını en haketmeyen oyuncular arasında çoğu kişinin 1 numarasıydı. Phoenix'te de işler yolunda gitmeyince benim bile umudum kalmamıştı.

Öte yandan Carter'da beklentilerinin yarısını bile bulamayan Magic, son 6 maçın 5'ini kaybedince bir hamle yapmak durumunda hissetti. Arenas-Lewis takasının (onu da Soner yazıyor) yanı sıra Hidayet ve Jrich'i de kadroya kattılar. Artık NBA'de pek çok taraftar için dalga konusu konusu Hidayet'e de son bir şans verildi diye düşünüyorum. Tam 5 sezonunu geçirdiği, takımdaki bireylerin neredeyse hepsiyle olduğu, sistemini ezbere bildiği Orlando'ya gitmesi kadar büyük bir nimet yok. Keza aynı şekilde Orlando'nun da, Howard ile pick & roll oynayacak, takımda oyunu yönetecek birine ihtiyacı vardı. Yani karşılıklı bir çıkar ilişkisi olacak Hidayet ile Magic arasında. Kimin biraz daha çok ihtiyacı vardı derseniz, Hidayet'in derim. Çünkü Hidayet son bir buçuk senedir gösterdiği performansla nereye giderse gitsin başarılı olması çok zor gibiydi. Zaten bu haliyle onu kim alırdı ki? Ancak işte geçmişte neler yapabildiğini gören, onunla gönül bağı olan ve ona ihtiyacı olduğunu anlayan Magic alırdı. Başkası değil. Ben geri kalan 28 takımdan hiçbirinin Hidayet'i almayı aklından bile geçirmediğine eminim.

Kısacası Magic için de Hidayet için de son derece hayırlı bir takas oldu. Ama tek bir sözüm var Hidayet'e. Artık kürkçü dükkanında da TBL basketbolcusu kıvamındaki performansını sürdürürsen, oradan Türkiye'ye erken gelip, Fenerbahçe'de jübileni yaparsın herhalde. Puzzle'ın parçaları yerine oturmuşken, karakterinde pek olmasa da ciddi bir istek ve hırs görmek istiyorum senden: NBA'e "Ben düşündüğünüzden çok daha iyiyim" mesajı vermek için...

Not: Aman derim umarım Van Gundy, Hidayet'i Phoenix'te izledikten sonra Lewis'in yerine uzun forvet olarak monte etmeye çalışmaz. Orlando Magic açısından bu işin en kötü tarafı Dwight Howard'ın yedeğinin kalmaması; Ryan Anderson'dan başka tabii...

Edit: Stan Van Gundy az önce, Hidayet'i 4 numarada başlatmayacağını açıkladı. "Belki arada kısa 5'lere karşı uzun forvette kullanabiliriz" dedi. Ayrıca Arenas, J-Rich, Hedo üçlüsünden birinin bench'ten geleceğini söyledi.

16 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Bu takaslardan sonra eğer jameer nelson ıda takaslayabilirlerse işlerine yarayabilecek bir uzun oyuncuyla kağıt üzerinde çok başarılı kadro kurmuş olurlar. jameer nelson la bir yere gelemez bu takım

Onur dedi ki...

Lewis gittiğine göre Orlanda 3'lük atan PF taktiğinden vazgeçti? Yada Hido'yu oynatmayı düşünüyorlar. Nedense eskisi gibi olmyacak gibi geliyor bana. Hem Arenas yerine Antawn Jamisson'u alsalar dahi olmazmıydı Lewis yerine

jimmy dedi ki...

bence arenas'ın gelmesi ,nelsonu kesmesi açısından ıyı olmus ..onur'un dedıgı dış şut takımı karakterini koruyacak bence magic.cunku arenas ,hidayette iyi şutörler .. lewis geçen sezon playofflardan beri felaket şut atıyor .hidayet bi nebze kötü olsa da gercekten kendı kontrolu altında gecen maçlardaki performansını hatırlarsınız .zaten van gundy tahminimce takımda oyuna agırlıgını degıl oyunu oynatacak adam olmadıgı ıcın hıdayetı gerı aldı.celtics -lakers- heat üçlüsü okeye dördüncüyü buldu .. bu sene finallerin isimleri belli oldu ..

Adsız dedi ki...

Phoenix için iyi takas oldu. Carter çok büyük bi risk değil kontratı yüzünden. Keza Washington da en azından Arenas'tan daha kısa süreli kontrata sahip bi Lewis'i aldı. Wall'un önü tamamen açılmış oldu.

Orlando'ya gelince. Gönderdikleri oyuncular çok fazla verim alamadıkları oyuncular(Beklentiye göre). Özellikle de bu sene. Bu yüzden gidenlere edilecek pek laf yok. Gortat ve Pietrus hariç tabii ki.

Orlandonun kadrosu düşünülünce , dış oyuncu savunmasının çok kötü olacağı söylenebilir. Bu yüzden eline topu alan içeriye girecektir. Bu da , Howard Bass 2lisinin faul problemine girme ihtimalini arttıracaktır. Bu yüzden Gortat'ın gitmesi kötü oldu. Howard'ı iyi yedekleyebilecek oyuncuları yok. Bi takasa daha girip böyle bi oyuncu alabilirlerse güzel olur.
Orlando Phoenix takasında , Orlando'nun daha zararlı olduğunu söylemek gerek. Ama Orlando bişeyler değiştirmeliydi. Ayrıca en kötü ihtimalle gelecek sene cap'i az da olsa (14 milyoncuk) rahatlatacak J Rich'i aldılar. Ki bu senenin cap'i de 5 milyon dolar kadar düşmüş oldu.

@ Onur : Ryan Anderson zaman zaman dışarıdan şut atan 4 numara olacaktır. Bass'ın da orta mesafe şutları hiç fena değil bu sene.

Adsız dedi ki...

heatin en zayıf pozisyonları olan guard ve pivot sıkıntısına karsılık howard ve arenas. J rich ve hido lebron ve wade karsısında daha once de bulunan oyuncular.benchleri de
ligin en iyisi olmasa bile kaliteli.boston ve lakersi aradan cıkartmak için carmelo new yorka gelsin artık. dengeler degişmeye şu andan itibaren başlayacaktır.o çooook özlediğlmiz agent zero geri gelecek howard hedo top 10de yer alacak .

Adsız dedi ki...

Kimse değinmeiş ama Vinsanity ve T-mac kuzenlerin hatıraları sadece videolarda ve onları izleyebilen nesillerde kalacak..Maalesef T-mac den sonr V.Carter'da yüzük şansını yitirdi lanet olsun..Jordan Farmar'ın bile şampiyonluk yaşadığı şu NBA gerçekten garip bir oyun..

Adsız dedi ki...

rashard lewis'in bu kontratı ancak arenas'la takas edilebilirdi o yüzden de olabilecek en mantıklı takas bu orlando ve washington açısından. yanlız hala bu takasın phoenix kısmını anlamadım. hem pietrus gibi belki de en iyi dış savunmacısını hem de tek yedek pivotunu verip üstüne birde draft hakkı vermesi pek de mantıklı bir tercih değil bence orlando açısından. sanıyorum bu takasların yapılmasında dwight howard'ın ciddi bir etkisi var. yoksa otis smith, hidayet'e bunca salladıktan sonra bu takası yapmazdı. şimdilik yapılan hamleler howard'ı mutlu etmek için yapılmış gibi duruyor. yanlız kısa zamanda jameer nelson'u bir uzun karşılığında takas etmezlerse, ilerde howard daha çok sorun yaratabilir çünkü bu oyuncu kadrosuyla ne hidayet ne de howard mutlu olabilir. nelson'a karşılık carl landry takası hem sacramento hem de orlando açısından iyi gibi duruyor, bir hamle daha yapmaları şart.

cuma dedi ki...

Hidayet öldü beyler bişey beklemeyin cenazesi kalkar playoffa doğru bir başka başlıkta konusmus oluruz..



hadi dağılın şimdi

Onur dedi ki...

Bass orta mesefali sokuyor ama artık 3'lük rekorkarı kıran orlanda yok. Birde ön alan savunması rezalet artık. Arenas-JRich-Hido bayağı kötü yazık. Birde Miami yorumcularından dikkate değer bir laf:: "Matt Barnes left in the summer and now Mickael Pietrus is gone. So who is Orlando's perimeter stopper, Quentin Richardson?"

hürmüz dedi ki...

Ne kadarda şirin yazarmıssın ekşisözlükte öyle efenimler falan:)) yirim:)

Adsız dedi ki...

live...
http://www.nba.com/live1/

DisCoNNecT dedi ki...

hido 4 oynamayacakmış, az önce stan van gundy söyledi. bu hido için iyi haber.

Adsız dedi ki...

resim tek kelime ile on numara. maskot - hido olan

Adsız dedi ki...

@ 19 Aralık 2010 00:03 'daki adsız

Vince Carter'a kadar ne büyük isimler var yüzük sahibi olamayan.

1-Allen Iverson (bu senenin popüler transferi)
2-Malone-Stockton ikilisi
3-Patrick Ewing

İlk etapta aklıma gelenler.bu isimlerin yanında Carter halt etmiş.T-mac ve Carter kuzenler çıt kırıldım oyuncular.Ha ama dersen ki çok estetik oyunculardı,izlemesi apayrı bir keyifti,ona lafım yok.Fakat şampiyon olamadıkları için hiç üzgün değilim.

motörkafa dedi ki...

gece gece sebepsizce beni mutlu eden haber lan bu.

Adsız dedi ki...

salary olaylarına bakmadım ama olaya r-rich i katmadan carter-hido eksenin olsaydı daha iyi olurdu.pietrus yada gortat takımda kalmış olurdu.