BIY AD

12 Aralık 2010 Pazar

Hornets Rezaleti

Biraz önce biten maçta Hornets ciddi anlamda sezonun en berbat oyununu ortaya koydu. Dün Charlotte'un 60'larda kalmasından sonra onlar da bu gece 70'i zor gördüler ve Sixers için antreman havasında geçen maçı 18 sayı farkla 88-70 kaybettiler.

Şimdi bu olayı Clippers ya da Wolves yapsa üstüne yazı yazılmazdı. Ancak konu sene başında ligi darmadağın eden Hornets olunca şok etkisi büyük oluyor ister istemez. Gerçi hepimiz biliyorduk sene başında yakalanan o rüzgarın elbet bir gün biteceğini ve yerini klasik Hornets'e bırakacağını. Bu patlayan balon vakasını bu kadar acı yapan şey ise Hornets takımının sene başındaki ekibi bozması oldu kuşkusuz. Takımın alarm veren forveti Stojakovic'in gidişiyle beraber az çok işe yaraması beklenen birkaç parça alınmıştı. Bu parçalardan Jarett Jack sürekli olarak inanılmaz kötü şut yüzdeleriyle takımı baltalıyor, Banks kadroya giremiyor, Andersen ise çok az süre alıyor. Bunlara karşılık Stojakovic'le birlikte yollanan Bayless gittiği takımda inanılmaz oynamakla kalmayıp, triple-double'ı andıran rakamlar ortaya koyuyor. Kısacası takır takır işleyen takımı takasla bozan Hornets yönetimini pişman edecek herşeyi yapıyor. Bu da olayın üzücü tarafı. İnsan düşünmeden edemiyor eğer Bayless kalsaydı aynı katkıydı burda da verir miydi diye. Büyük ihtimalle veremezdi ama Jack+Banks'ten her türlü daha yararlı olacağı görüşündeyim.

Maça dönecek olursak, 70 sayının 25'ini atan Chris Paul kariyerinin en kötü mağlubiyetlerinden birini aldı. İlk yarı onlarca şut denemesine rağmen 23 sayı bulabilen bir takımı yönetme işkencesine katlanmakla kalmayıp bir de sahada bir şeyler için çabalayan tek Hornets'li kimliğine büründü. Paul'ü bir kenara koyalım ve diğer katkı beklenen elemanların şut yüzdelerine bakalım isterseniz;

Belinelli 9da 3
West 10da 2
Ariza 11de 2
Okafor 5de 0
Green 7de 0
Thornton 8de 3
Jack 8de 3
Mbenga 5te 1

Toplam : 63'te 14 = Skandal

Takım halinde bu kadar kötü olmak hiçbir şeyle açıklanamaz bana kalırsa. Hadi arada Belinelli'nin günü olmuyor, pota West'i sevmiyor gibi bahanelerle geçiştirebiliriz ama bu tablo tam bir rezalettir. Sezonun açık ara en büyük düşüşünü yaşayan Hornets'in rezaleti.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

63'te 14! İnsan gece uyuyamaz,uyuyamamalı !

Adsız dedi ki...

aboooooooooo isabet oranlarına bak. bahis oynasalar inandırıcı olsun diye daha çok isabet bulurlardı. peja nereye gitti bu arada?

Tolga dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tolga dedi ki...

Peja ve Bayless'ı Toronto'ya gönderdiler :)

Adsız dedi ki...

takımı nba yönetimi devraldı yani kayyum oldu sayılır.şuanda da 300m$ a bi alıcıya satmaya çalışıyolarmış hatta takımın şehri değiştirmesi durumu bile varmış geçen hafta yaşanan bu geliişme bence takımı baltalayan olay ,bu akşamki maçtada miami'den ağır bi yenilgi alabilirler.