BIY AD

16 Aralık 2010 Perşembe

Knicks, Celtics, Amare ve Şebek Nate Robinson


Link

Sabah kalktığımda, Soner'in yazdığı post'u okudum ve başladım Celtics-Knicks maçını izlemeye. Aslında böyle daha bile güzel oluyor. 48 dakikalık maçı gecenin köründe 2 saat 45 dakka yerine, istediğiniz zaman 1 saatte izliyorsunuz. League Pass kullanıcılarına tavsiye ederim. Neyse, en başta Pierce'ın attığı ve Celtics'i 0.4 saniye kala öne geçiren basketten sonra klasik şebekliğini yapan Nate'ten başlayalım. Yahu ne yapyırosun arkadaşım sen? Yemin ediyorum şu sıralar takip ettiğim komedi dizilerinde bu kadar gülmüyorum ben. Pierce'ın tınlamayıp tam gaz koşması sonucu, o nasıl bir yere yapışmaktır öyle? Gerçekten takdire şayan. Neyse biraz maça dönelim.

Gerçekten çok güzel bir maçtı. Bu sezon 10'a yakın maçını izlediğim Celtics'in savunmasını beklediğim gibi bulmadım. Bunda elbette pota altındaki eksiklerin payı vardı. O'Neal'ların yokluğunda, boyalı alanı savunacak, rakipleri korkutacak bir isim yok Celtics'te. Glen Davis'in yardım savunmasını hiç beğenmedim mesela. Boyalı alandan Knicks bomboş turnikeler, smaçlar bulurken, Davis üçlüğe çıkan Fields veya Gallinari'yi bırakarak yardıma gelmeyi tercih etmedi. Bir de buna Amare'nin Semih ile eşleşmesi eklenince iyice haşat oldular. İzlerken özellikle dikkat ettim, Semih aldığı 15 dakikanın yanılmıyorsam 9'unda Amare'yle beraber parkedeydi. Amare, karşısında çaylak görünce, bu kısa sürede delirdi ve 16 sayı attı Semih onu savunurken. Zaten Rivers da Semih'i üçüncü çeyreğin ortalarında kenara aldıktan sonra, kalan 18-19 dakikada bir daha oyuna sokmadı. Elbette Amare'nin kalan 23 sayısını Garnett ve Davis karşısında üretmesi takdire şayan. Özellikle birebir ve el üzerinden attığı orta mesafe şutlarında müthiş bir isabet yüzdesi yakaladı. Hatta bunu bir adım ileri (ya da geri diyebiliriz) götürerek, 0.4 saniye kala üçlüğü de çaktı. Ancak 0.4 saniye topu havada tutup atmayı gerektirecek kadar kısa bir süre olduğundan, top hala elindeydi saat sıfırı gösterdiğinde. Buradan yıllar önce Fisher'ın arkası dönük halde topu alıp sıçrayıp, havada dönüp attığı 0.4'lük basketin de ne kadar yalan olduğunu anlamış oluyoruz yine.

Amare beni şaşırttı bu kadar iyi oynarak. Tabii ki Semih'in katkısı var buna ama ne olursa olsun ligin en iyi savunma yapan takımına 39 atmak her yiğidin harcı değil. Ancak Amare'nin son 2-3 dakikada yaptığı yanlış şut seçimleri ve Davis ile Garnett'in ondan kaptıkları birkaç hücum ribaundu, Celtics'in maça ortak olmasını sağladı. Yani kritik noktalarda biraz daha doğru seçimler yapsa veya rakiplerinden daha çok boğuşsa, maçı kazanabilirlerdi. Yine de kendisi bu oyununu sezona yayabilirse pek çok kişiyi ikna edecektir bir takımı taşıyabileceğine. Ama sayı ortalamasından bahsetmiyorum, onu 35'te tutması pek mümkün değil takdir edersiniz ki. Sadece son 9 maçta oynadığı gibi kendine iyice güvense, penetre ile şutları karıştırsa ve kendi ürettiği pozisyonlarda yüksek yüzde yakalasa yeter.

11 FARKLI FIKIR:

Deniz dedi ki...

çılgın bir maç olmuş. semih bol bol poster olmuş.

$afak dedi ki...

Semih 2. yarıda da oynadı. Özette 1.12-1.22 arası görebilirsiniz.

Malesef yine üzerinden yanından smaç basılıyor ama olsun :)

Bence iyi yolda...

sabonis dedi ki...

yanlış yazmışım ikinci çeyreğin ortaları diye. üçüncü çeyrek olacaktı tabii ki.

Adsız dedi ki...

Semih Elini kaldırsaydı kesin basket faul olacakdı. Üstelik tam sakat omuzundan alacakdı darbeyi. Amareyi tutamadığından bahseden arkadaşlar Son 10 maçdır kendisini kim tutabiliyor bir yazsınlarda bilelim .

Anakin

ibrahim YÜKSEL dedi ki...

Amarenin oyununda semihin katkısı var demişsin. semih kaç dakka oynadı ki. ilk 5 baslamasi demek. min. 30 dakka süre almak demek değil.

amarenin cilgin performansı semihin yuzunden öle mi :)

ibrahim YÜKSEL dedi ki...

Amarenin oyununda semihin katkısı var demişsin. semih kaç dakka oynadı ki. ilk 5 baslamasi demek. min. 30 dakka süre almak demek değil.

amarenin cilgin performansı semihin yuzunden öle mi :)

sabonis dedi ki...

ibrahim ah bir de yazıyı okusan keşke. 9 dakikada 16 sayı attırdı Amare'ye Semih. Geri kalan 33 dakikada 23 sayı attı Amare.

Adsız dedi ki...

And who is there again?It is always Semih.Semih is just always in the wrong place and wrong the time... die spiker..gerçekten 2 güzel posterde boy göstermiş semih...amare'nin pozisyonunda iyiki bloklamaya kalkmamış yoksa çok daha beter bir posterin parçası olabilrdi..sakatlık riskini söylemiyorum bile

Adsız dedi ki...

amarenin sayı performansı semihden değilde farkdan dolayı koptu ilk hücumlar hep amareden oluyordu biraz fark olunca diğer oyuncularda devreye girdi...maçı izleyen biri olarak yazıyorum bu yorumu..

Adsız dedi ki...

Spikerin "Semih is just always in the wrong place and wrong the time" yorumuna kesinlikle katılmıyorum. İzlerken benim de dikkatimi çekti.4-5 kez daha izledim hem pozisyonu yorumlamak için hem de yanlış mı duyuyorum diye.

18. sn'de Semih napsın? İçeri drive eden Knicks oyuncusunu tutmak için hareketlendi. Orda elini kolunu sallaya sallaya giriyor oyuncu boyalı alana.Sonra Semih'in geldğini görünce kenardaki Amare'ye veriyor pası.Bundan sonra yapacak birşey yok.Semih'lik bir durum da yok.


01.18'deki pozisyonda ise yine kolayca geçiliyor Ray Allen ve kabak Semih'in başına patlıyor.Ondan sonra da vay efendim Semih her zaman yanlış zamanda yanlış yerdeymiş.

Amerikan spikerlere sinir oldum.Dönem dönem yol geçen hanı gibi olan Celtics'i göremediklerine inanmıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu arada sevgili İbrahim bence de bir kere daha oku yazıyı...

Nate sen olmazsın olm. Nasıl zevk aldım yere böcek gibi yapışmandan. Ne kadar salak olduğunu hiç bu kadar açıkça göstermemiştin. Aptal ya :D muahahha