BIY AD

17 Aralık 2010 Cuma

Manu for MVP


Link

Yine sabah kalktığımda harika bir maç kaçırdığımı gördüm. Eve gelince baştan sona izlenmesi gerekiyor. Manu dün Bucks maçında birçok kişiye göre steps yaparak maçı kazandıran basketi atmıştı. Dün Manu'nun steps yaptığını düşünüyorsanız şu videoyu izlemenizi öneriyorum. Bugün de kendisini aşmış Manu, McDyess'ın kötü pası (ve belki biraz JR'ın faulü var diyebiliriz tam emin olamadım) sonrası geri düşen Spurs'ü öne geçirmiş. Hem de havada topu 360 derece çevirerek attığı şutla... Bunun turnike versiyonuna çok alışığız ama şut ile gerçekten inanılmaz zor bir hareket. Birazcık basketbol oynamış olanlar dediğimi anlayacaktır.

Ama bununla da yetinmiyor Manu, maçın bitimine 4 saniye varken Jefferson'dan kurtulan Carmelo'ya mükemmel bir şekilde yardım getiriyor ve yerini alıp hücum faul yaptırıyor. Nuggetslı oyuncuların açıkçası neye itiraz ettiğini pek anlamadım çünkü bana çok açık bir hücum faul gibi geldi. Sonuçta 10 saniye içinde iki tane maçı kazandıran pozisyonun içinde aynı isim var: Manu. Eh bu sene Spurs beklenmedik bir şekilde ligin zirvesinde ilerliyor, Manu da onları taşıyan en büyük faktör. Niye MVP olmasın değil mi?

JR Smith'in tek rakibim THY diyerek yaptığı smaca günün hareketlerinde Soner değinir artık. Birşey diyemiyorum ayıptır. Brewer-Fisher'ı anımsattı bana fazlasıyla.

3 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Manu zaten bunları yıllardır yapıyor.Ama geçen sezon'un son 1 ayı ve ikizleri olduğundan beri yardırıyor tek kelimeyle.Kinder günlerindeki gibi oynaması beni de deli mutlu ediyor.Bu arada son basketi için 2004'te ki olimpiyat altın madalyasını kazandıran basketle aynı zorlukta varın gerisini siz düşünün.Yaşayan gerçek 2-3 efsaneden biri iyi ki varsın manuuu.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bu adamın oyun tarzını hiç sevmiyorum. Koşuşu bir garip, şut atması bir garip. Basketboldan çok anlamam ama bence tam sabit değil o son pozisyonda.

Adsız dedi ki...

bence de sabit deil hafif yükselmiş faul verilmez..