BIY AD

12 Aralık 2010 Pazar

NBA'de Bugün - 11.12.2010

Dallas dün gece çok zorlu bir maçı daha başarıyla atlatarak galibiyet serisini sürdürmeyi başardı. Maça dış şut bakımından oldukça yüzdeli başlayan ve skorda bir anda öne fırlayan Dallas maç boyu %54 isabetle 14 üçlük buldu. Maçın sonunda Deron'un katkıları ile ortak olmayı başaran Utah bu zorlu Dallas deplasmanından galibiyeti çıkartamadı. Kritik anlarda bulduğu basketlerle dikkat çeken Terry'nin yanında üçlükleriyle Stevenson'dan da önemli katkılar alan Dallas'ta asıl sahne bir kez daha Dirk'in oldu. Nowitzki 10/12 gibi muazzam bir şut yüzdesiyle 31 sayı 15 ribaunt üreterek galibiyetin mimarı oldu. Dallas'ın önündeki üç maçta kendi salonunda ve bu galibiyet serisini büyük bir sürpriz olmazsa sürdürecekler gibi duruyor.

Dün gece Atlanta-Indıana maçının ilk çeyreğine göz atma fırsatı buldum. O kadar şut kaçtı, o kadar çok basit hata geldi ki iki takım adına da mide bulandırıcı bir maçtı. Çok kısır geçen ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrek Josh Smith'in basketleriyle farkı açan ve skorda bir anda öne fırlayan Atlanta maç boyunca üstünlüğünü kaptırmadı ve galibiyete rahat ulaştı. All-Star pivot Horford 16 sayı 16 ribaunt 8 asist ile takımının galiiyetinde çok önemli bir rol oynarken Crawford son günlerde benchten gelerek gösterdiği etkili performansların bir yenisini 25 sayı kaydederek sergiledi. Pacers'ın eline baktığı Granger maç boyu düşük yüzdede kalınca Indıana bu zorlu deplasmanda etkili olamadı.

Kısa Batı turnesinin son maçına çıkan Miami Heat b2b maçında Kings'i de mağlup etmeyi başararak üst üste 8.galibiyetini aldı. Bir gece önce Warriors ile oynayan Miami ilk devrede ortada geçen maçı üçüncü çeyrek ağırlığını koyarak kopartmıştı. Dün gece de Kings karşısında aynı tarifeyi uygulayan Heat ilk devre Wade'in sayılarıyla oyunda kaldı üçüncü çeyrekte James ile farkı açtı. Chris Bosh'da 14 sayı 17 ribaunt ile önemli bir katkı sağladı pota altında. Wade son dönemde takımın skor yükünü çekmeye devam ediyor ki dün gece de 36 sayı kaydetmeyi başardı. Hücumda Wade-James-Bosh üçlüsü 75 sayıya imza attı. Kings'te ise maç boyu oyununu sergilemeyi başaran ve takımda ayakta kalan tek isim Casspi oldu.

Gece blogda da belirtilmiş enteresan maç oldu Raptors-Pistons mücadelesi. İlk devre biraz savunma biraz da rakibin hatalarını değerlendiren Pistons skorda üstünlüğünü yakalamış rahat bir şekilde maçı götürüyordu. Üçüncü çeyreğin ortalarında da 25 sayıya çıkan fark dahilinde Pistons şalter indirmeye yaklaşıyordu. Ancak o dakikadan sonra geri dönüşe imza atan Raptors yüksek yüzdeyle oynadıkları maçtan galip ayrılmayı başararak önemli bir galibiyete imza attı. Son çeyrek Pistons 17 sayı bulurken Raptors ise 37 sayı üretti. Detroit kendi salonunda Ben Wallace'ın üçlük isabeti dahi bulduğu ve 23 sayı 14 ribaunt ile oynadığı bu maçı kaybetti. Calderon'un yokluğunda ilk beş çıkma şansı bulan Bayless'te 31 sayıyla takımının en skoreri oldu ve galibiyeti getiren isimdi.

Lakers galibiyetinin ardından evinde Wolves'i ağırlayan Bulls zorlanmadan galibiyete ulaşmayı bildi. Chicago bu galibiyet ile beraber üst üste 5.maçını kazanarak önemli bir seri yakaladı. Rose yine 21 sayısıyla galibiyete önemli katkı verirken forvetler Boozer ve Deng'in de etkili performansları dikkat çekti. Ömer'de benchten gelerek 17 dakika süre aldı ve 3 sayı 7 ribaunt 1 asist 1 blok ile mücadele etti ancak faul çizgisinden yine bilindik bir performansa imza attı. Wolves'in tek elde tutulur oyuncusu olan Love yine kendi seviyesinde bir performans sergilemesine rağmen takım arkadaşları ona ayak uyduramayınca Wolves'in yenilgisi kaçınılmaz oldu.

Son dokuz maçını kazanarak gelen Celtics haliyle Bobcats'e karşı favori çıkıyordu maça ama bu kadar kolay kazanabileceklerini sanırım maçtan önce düşünmemişlerdir. Hani ne Rondo ne Pierce ne de Allen ekstra oynadı maç boyunca. Sadece Garnett'in biraz istekli oyunu ve Bobcats'in bir hayli verimsiz hücum performansı bu sonuca gebe oldu. Öyle ki 48 dakikalık bir NBA maçında sadece 62 sayı üretebildi Bobcats. Semih Erden, Sixers karşısından sonra Bobcats'e karşı da ilk beş çıktı. 41 dakika sahada kalan ve takımda en çok süre alan isim olan Semih 10 sayı 7 ribaunt 4 blok ile mücadele etti. Semih oynayabileceği en doğru takımda ve kariyeri açısından bu bir iki yıl kazandığı tecrübelerin faydası çok olacak.

James'ten sonra paspas takımı olan Cleveland Cavaliers dün gece uzun bir aradan sonra bir maça ortak şekilde mücadele etti. Ancak Kevin Martin'in 40 sayılık performansına engel olamadılar ve bir kez daha suratları asık bir şekilde mücadeleyi noktaladılar. Cavs mağlubiyet serisini böylece 7 maça çıkartmış oldu. Sezona yüksek beklentilerle giren ancak istediği sonuçları bir türlü elde edemeyen Rockets'ta bu galibiyetle 23.maçında 9.galibiyetini elde etti.

Clippers'ı bu sezon tek izleme sebebimiz şüphesiz ki Griffin'in varlığı. Clippers maçlarını zevkli kılan Griffin dün gece yine 19 sayı 11 ribaunt 5 asist ile takımını sırtlamasına rağmen galibiyete ulaştıramadı. Dünya şampiyonasında da boy gösteren Eric Gordon'da bu sezon oldukça verimli performanslar sergilemeye devam ediyor. Memphis cephesine bakacak olursak Zach 18 sayı 13 ribaunt ile double yaparak galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Ekürisi Gasol'un 17 sayısını da göz önüne alırsak boyalı alanda gözle görülen bir Memphis üstünlüğü olduğunu söyleyebiliriz. Sezon başı tartışılan bir kontrta imza atan Conley düşük yüzdede kalsa da yaptığı asistler ile dikkat çekmiş.

2 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Gerek Bayless, gerek Wallace icin career-high oldu urettikleri sayilar.

Adsız dedi ki...

Clippers sadece Blake Griffin için mi izlenir? Eric Gordon? :D