BIY AD

18 Aralık 2010 Cumartesi

NBA'de Bugün - 17.12.2010

Msg'de gösterilen performansın istatistiklerin değeri büyüktür. İki gece önce Pierce'in müthiş performansından sonra dün gece de Heat'in süper yıldızları Msg'nin tozunu aldı. LeBron istatistiksel olarak yaptığı 32 sayı 11 ribaunt 10 asistlik triple'ı ile ön plana çıksa da Wade ve Bosh ikilisinin de Knicks potasına 26 sayı bıraktığından bahsetmek gerek. 90'lı yılların sonunda ortaya çıkan Heat-Knicks rekabatinin bu yıl takımların tepeye güreşecek kadrolar kurmasıyla tekrar canlanması ve salondaki atmosfer de iyiydi. Knicks seyircisini Celtics maçında da dün Heat maçında da izledim tekrardan başarı hedefleyen bir kadro kurulması onlarıda havaya sokmuş gibi. Amare ise 9 maçlık 30+ performanslarını daha ileri götüremedi ve 24 sayı 14 ribaunt ile maçı tamamladı.

Lakers için Doğu Turnesi'nin sancılı geçmesi bekleniyordu ancak oynadıkları beş maçta şu ana kadar sadece Bulls deplasmanında yenilgi aldılar. Sixers karşısında skor yönünden oldukça kısır kalan ilk üç çeyrel Lakers gibi oynayamayan bir takım vardı ama Sixers'ta bu kötü Lakers'ı avlayamadı. İlk üç çeyrek ortada geçen maçı Blake'in son çeyrekte oyuna girmesi kurtardı. Lakers'ta parmağındaki sakatlığı nükseden Kobe düşük şut yüzdesinde kalarak 9 sayı üretse de Odom 28 sayıyla takımını sırtlayan isimdi.

Batı'da play-off hedefleyen ancak sakatlıklardan belini doğrultamayan Portland dün gece Wolves'i zorlanmasına rağmen 107-102 ile geçmeyi bildi. Son üç maçta yalnızca 9 basket bulan Brandon Roy sakatlığı dolayısıyla forma giymedi ve onun görevini alarak 2 numara oynayan Matthews 21 sayıyla oynadı. Galibiyeti getiren isim de 36 sayı 10 ribaunt ile oynayan Aldridge oldu. Wolves cephesinde Love'un iyi performanslarına alıştık dün gece 33 sayı atan Beasley'de zaman zaman takımını taşıyan isim olabiliyor ancak dikkat çekmek istediğim nokta Webster'ın son maçlarda yükselen performansı. Dün yine Portland'a karşı 19 sayı 9 ribaunt ile dikkat çekti. Sitede haberi geçilmiş ama Darko o nasıl bir sakatlıktır yaa?

Mehmet Okur'un dün Utah formasıyla sezonun ilk maçına çıkacağı haberini almştık dün ancak Utah'ın böylesine kötü bir performans göstereceğini tahmin etmemiştik Hornets karşısında. Zaten kendi içinde sorunlarla boğuşan Hornets, Batı'nın dişli takımlarından Utah'a karşı galibiyet alması zor gözükse de Utah'ın dış şutlarda %15 toplamda da %35 isabette kalması onları galibiyete götürdü. Paul'un 11 sayıda kalmasına rağmen West'in 23 Ariza'nın 17 ve benchten gelen Thornton'un 19 sayısı Hornets'i galibiyete taşıdı. Temsilcimiz Mehmet Okur 11 dakika süre aldığı maçı 2 sayı 1 asist ile tamamladı.

Oklahoma City Thunder konferansında en dipte bulunan ve ligin en az galibiyet alan takımı olan Sacramento'yu konuk etti. Maçın büyük bir bölümünü önde götüren ve rahat gözüken Thunder rakibin hafiften baskılarına rağmen galibiyete uzanmayı bildi. Westbrook ve Durant ikilisi yine takımı galibiyete taşıyan isimler olurken Ibaka ise 12 sayı 10 ribaunt ile double yaptı. Sacramento'da ise Cousins 19 sayı 15 ribaunt ile kısa NBA kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkartsa da takımını galibiyete götüremedi.

Kısıtlı kadrosuyla gösterdiği mücadele bakımından takdir toplayan Toronto evinde konuk ettiği Nets'i Bargnani'nin 32 sayı 9 ribauntluk performansıyla geçmeyi bildi. Sezon içinde yapılan takasın meyvelerini de zaman zaman alıyor Raptors. Bu maç göremesek bile Bayless gibi bir arka alan oyuncusunun takımda bulunması önemli. Calderon'da dört maç aradan sonra dönüş yaptı ve ilk beş çıkıp 15 sayı 14 asist ile farkını ortaya koydu. Nets cephesinde birşeyler çabalayan isimler yine sadece Harris ve Lopez'di. Nets'e bir kaç gün önce takas olan Vujacic'de ilk maçına çıktı yeni takımıyla ve 6 sayı üretti.

Batı'da dolu dizgin devam eden Dallas Mavericks, Suns karşısında çok rahat bir galibiyete ulaştı. Rakip takımda Nash'in sakatlanıp henüz ilk çeyrek oyun dışında kalmasının da bunda payı büyük elbette ama Dallas maç boyu savunmasından ve hücum sisteminden ödün vermemiş. Nash'in eksikliği Suns'un tüm sistemini çökertti aslında. Dragi 40 dakika kadar süre bulurken 14 sayı 10 asist ile mücadele etti. Bunun yanında Warrick'te benchten olumlu katkılar getirdi ama ilk beş rotasyonundaki isimler Nash olmayınca bir türlü ritimlerini bulamadılar. Dallas'ta Terry 18 sayı 6 asist ile en dikkat çeken isim oldu takımında. Hidayet ise 20 dakika süre aldı ve 10 sayı 4 asist ile oynadı.

Blake Griffin için uzun bir aradan sonra Clippers maçı izledim bu sezon. Griffin oynadığı basketbol ile takımı ümit vermese dahi bize Clippers maçını izlemeyi ve hoşça vakit geçirebilmemizi vaat ediyor. Sıkıcı bir maç izlememize imkan yok çünkü Griffin maçın bir yerinde umulmadık bir harekete imza atıyor ve maçı tekrar dikkatli izlemeye başlıyorsunuz. Dün sadece özetleri izledim ama bunun gibi bir çok harekete imza attığını gördüm Griffin'in. 24 sayı 17 ribaunt ile oynayan Griffin yılın çaylağı ödülünün tek başına favorisi kuşkusuz. Detroit ise kötü gidişe devam ediyor. Aslında kağıt üzerinde play-off yapabilecek seviyede bir kadroları var ve Doğu'da da play-off potasından sadece 3 maç gerideler. Belki eski günleri geride kalalı çok oldu ama biraz ciddiyet ve doğru koçla rahat bir şekilde Doğu'da play-off yapacaklardır.


28 Kasım'dan bu yana forma giyemeyen Joe Johnson dün dönüş yaptı ve takımını galibiyete taşıdı. Joe Johnson'un 9 maç kaçırdığı dönemde Hawks 5-4'lük bir derece elde etmişti. Johnson'un dönüş yaptığı ilk maçı kazanarak Doğu'da rakiplerine karşı önemli bir avantaj yakaladılar. Hawks'ta ilk beş rotasyonunun tamamı çift haneli rakamlar elde etti. Bobcats cephesinde Agustin ve Diaw 22'şer sayı ile oynarken dikkat çeken isim ilk beş çıkıp 17 ribaunta imza atan McGuire oldu.

Sezona her ne kadar felaket başlamış olsalar da toparlanma döneminde olan bir takım Houston. Yao Ming'in bir kez daha sakat olduğu haberini alan Houston evinde Memphis'i Martin'in 34 sayısıyla mağlup etmeyi bildi. Memphis'te Conley eski takım arkadaşı Lowry karşısında bozguna uğrarken 17 sayı 18 asist 5 top çalma ile takımını müthiş organize etti Lowry. İlginç bir istatistikte pivot pozisyonunda oynayan Gasol'un 16 şutunda yalnızca 2 basket bulması. %36 ile hücum eden ve ilginçtir ki sadece 5 kez üçlük çizgisinin dışından hücum eden Memphis kötü bir gününde önemli bir maçı kaybetti.

Özetlerden izlediğim kadarıyla Cleveland oldukça iyi bir performans göstermiş uzun bir süreden sonra. Williams'in 22 sayı 11 asist 6 ribauntluk üst düzey performansına rağmen yenilmekten kurtulamadı ve üst üste 11.maçından da yenilgiyle ayrıldı. Pacers'ta Granger 30 sayı 12 ribauntluk performansı ile kendine gelirken takımı da üst üste ikinci galiiyetini elde etti.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lebronun msg performanslarını gördükten sonra knicks'e gitse napardı düşnmek bile istemiyorum:D

Adsız dedi ki...

Lebron'u sinirlendirmiycen arkadaş..

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Lebron James gerçekten bir hayvan

kobestyla dedi ki...

az sinirlensede playofflarda görsek o siniri:) Balonu patlıyor playofflarda... bu senede wade ne kadar taşıyacak bakalım heatı playofflarda

Onur dedi ki...

@Kobesyla
Tamam Lebron playolarda patlıyor ama Wade daha önce göstermişti takımı ne kadar taşıyacağını daha önce.Wade'in yanında sadece 1-2 adam olsun ki bu yıl var. Artık finallerde görüşürüz. Birde nereye yazacağımı bilemedim ama felaket Trade dedikoduları var Orlando hakkında şöyle ki: Lewis--Arenas ; Carter,Gortat---Hido,JRich .. Valla bu tradeler gerçeklerşirse iyi takım olurlar yine. Bi Miami taraftarı olarak pek sevmedim bu işi . Neyse ama Arenas sakatlanır yine :)

Adsız dedi ki...

Bosh'un hic bu kadar mac üstüste kazanmamistim aciklamasi harbiden komik