BIY AD

7 Şubat 2011 Pazartesi

Aaron Brooks Gidici mi?

Sakatlığından kurtulduktan sonra ilk 5'teki yerini bir türlü geri alamayan Aaron Brooks'un mutsuz olduğunu tahmin ediyorudk. Bu yönde raporlar çıkınca işin ciddi olduğunu anlamıştık. Ancak Cumartesi günü oynanan Memphis maçında Aaron Brooks son çeyrekte, oyundan çıkıp yerine Lowry girince delirmişti. Bench'te oturmak yerine, maçı bırakıp soyunma odalarına doğru gitmişti. Zaten kafası pek yerinde olmadığı için bu sezon Brooks'un varlığı ile yokluğu arasındaki farkı pek farketmeyen Rockets, maçı kazanmıştı. Yapılan açıklamaya göre Rockets kulübü bugünkü Nuggets maçında Brooks'u ceza olarak oynatmayacakmış. Ben olsam 4-5 maç falan verirdim ceza herhalde. O nasıl birşeydir öyle ya, kenara alındın diye takımını yalnız bırakmak, kafana göre hareket etmek?

Tamam belki kontrat yılında böyle bench'te takılmak moral bozucu birşey olsa gerek. Özellikle de sezon başında herkes tarafından tartışmasız takımın oyun kurucusu olarak görülürken... Aaron Brooks sakatlandığında, kim düşünürdü ki Kyle Lowry ilk 5'e yerleşicek ve o pozisyonu bir daha Brooks'a bırakmayacak. Ben düşünmüyordum açıkçası... Aslına bakarsanız ne Brooks'u ne Lowry'i beğenirim. Ancak kimin daha çok potansiyeli var derseniz elbette seçimim Brooks olacaktır. Bu sezon galiba az sayıda Rockets maçı izlememe rağmen (Yao'suz pek de çekilmiyor vallahi) Kyle Lowry'nin oyunu şaşırttı beni. İlginç bir şekilde bu sezondan önce kariyerinde %25 ile üçlük atan Lowry, bu sezon %36'ya ulaşmış durumda. Ayrıca 'oyun kuruculuk' görevini de Brooks'tan daha iyi yaptığını söylemek lazım. Yazın kendisine 4 yıllığına 24 milyon verildiğinde dudağım uçuklamıştı. Şu anda gösterdiği performansın üzerine birşeyler koyabilirse belki de hakedebilir bu kontratı. Ama şutu gelişmiş olsa da, bu sene biraz daha sakin oynasa da, dağınık bir oyun kurucu kendisi. Playofflar'ı hedefleyen bir takımın ilk 5'inde yer bulmaması gerektiğini düşünüyorum hala. Westbrook'un 3-4 gömlek altını andırıyor biraz bana.

Neyse efendim Brooks'a dönelim. Bu ilk 5 olayını kafasına takmaya devam edip, böyle problem yaratacaksa ve takımına destek yerine köstek olacaksa (%36 ile şut atıyor) belki takas edilmesi iki taraf için de daha iyi olur. Yazın nasıl bir kontrat peşinde koşacak bilmiyroum ama potansiyeli olsa da minnacık bir vücut içine hapsolmuş bir şutör guard'a kim büyük paralar verebilir bilmiyorum.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

eğer salaryde sorun yoksa ve houston yanında önümüzdeki iki senenin birinci tur draftlarını verecekse canımız ciğerimiz daniel gibson'a karşılık cavs'e gelebilir.

BTR03 dedi ki...

houston'un brooks'u çok sağlam bir teklif gelmedikçe takas edeceğini düşünmüyorum. Çünkü zaten kontrat sezonunda.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Bu hareketle daha iyi bir kontrat alacağını mı sanıyor arkadaş?

Alacak adamın 1 değil 2 düşünmesini sağlar sadece.